Kiszivárgott hangfelvételen illeti súlyos vádakkal az MSZP-t Karácsony Gergely

2019. szeptember 26. 10:44
Karácsony Gergely egy kiszivárgott hangfelvételen arról beszél, hogy az MSZP-s Tóth Csaba fenyegeti a családját, szétlophatják Zuglót, és elássák, ha oda visszatér.

Súlyos állításokat tartalmazó felvétel jelent meg szerdán a Herbal Reality youtube-csatornáján: a hanganyagban Karácsony Gergely beszélt az önkormányzati választásról, a kampányról, valamint arról, hogy milyen nehéz az összefogás az ellenzéki térfélen. Ezenfelül súlyos vádakat is megfogalmazott a zuglói MSZP kapcsán.

 

A 444 által nyilvánosságra hozott felvételen a Karácsony Gergelynek tulajdonított hang a következőket mondja: „egy csomó minden rám van bízva, program, tehát ezekkel ők nem foglalkoznak, vagy legalábbis ott, én soha nem egyeztettem senkivel, amik hatalmi kérdéseken túl vannak, ott azt csinálok, amit akarok. Ezekben persze nem. Én úgy működök, hogy viszonylag ritkán csapok az asztalra, és ezt be akarom osztani. Nem az a vezető, nem egy autoriter ember vagyok, és eddig egyszer volt olyan, hogy azt mondtam, hogy ez így lesz, és akkor az úgy lett. A Horváth Csaba egyébként egy kurva nehéz falat, mert a Horváth Csaba sajnos egy szikla ebben a konstrukcióban, jobban mint a Tüttő Kata, vagy bárki. Az egész az, hogy őt kiszereljük ebből a dologból, és rábeszéljük az előválasztásra, ez volt a vigaszág.”

Majd arról beszél, hogy Horváth Csaba legalább tudja, hogy miért lehet börtönt kapni. „Ennek az alternatívája pedig egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgató, akit a helyi szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja mi az, amiért börtönbe lehet menni. Ez nyilván kifelé nagyon ciki, meg tartalmiakban is sok szempontból ciki.(...) Csak azt kéne látnom, hogy van-e olyan konstrukció, ami ténylegesen működik. Azért azért az nem úgy van, hogy az én zsarolási potenciálom az alkalmas arra, hogy dolgokat helyre tegyen, de bizonyos dolgok nem fognak megmozdulni, és azt fogják mondani, hogy jó akkor Gergő, akkor menj.”

Megemlékezik a DK fővárosi erős emberéről, Gy. Németh Erzsébetről is: „Az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást.”

Abban az esetben, hogy ha mégsem sikerül megnyernie a főpolgármesteri választást, és vissza kell mennie Zuglóba, megfogalmazása szerint őt „elássák”. „Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (...) Most tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni.”

Arra a kérdésre, hogy Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke tényleg megfenyegette-e, Karácsony azt mondja, hogy mindig is mérges viszonyban álltak. „Igaz, hogy megfenyegette a családodat?” – hangzik a kérdés, amire Karácsony így válaszol: „Ne viccelj. Többször.”

Hozzátette: ez a kapcsolat „politikailag le volt dugózva”.

***

A 444-nek nyilatkozva Karácsony Gergely elismerte, „alighanem” ő hallható a felvételeken, és az elásást ő politikai értelemben értette.

„Tényleg Ön beszél a felvételen?

Megkaptam a választ a vitakihívásra. Nyílt szembenézés helyett titkosszolgálati módszerek, lehallgatott és összevágott hangfelvétel, alighanem az én hangommal.

Ki kérdez a felvételen és milyen körülmények közt?

Gyerekzsivajt hallok a háttérben, ennek alapján is biztos, hogy ez egy magánbeszélgetés, valószínűleg hónapokkal korábban zajlott, hogy kivel, azt az eltorzított hang miatt magam sem tudom beazonosítani. Legfeljebb a módszert: ez a Fideszé, a Rogán-Habony tengely lejárató akcióira hajaz.

Ki által kerülhetett nyilvánosságra a felvétel?

Azt tudom, kinek áll érdekében. A Fidesznek és Tarlósnak. Már megéltünk néhány mélységet a Fidesz kampányában, de tudjuk, mindig van lejjebb.

Azt mondja: „egy csomó minden rám van bízva, program, tehát ezekkel ők nem foglalkoznak, vagy legalábbis ott, én soha nem egyeztettem senkivel, amik hatalmi kérdéseken túl vannak, ott azt csinálok, amit akarok. Ezekben persze nem. Én úgy működök, hogy viszonylag ritkán csapok az asztalra, és ezt be akarom osztani. Nem egy autoriter ember vagyok, és eddig egyszer volt olyan, hogy azt mondtam, hogy ez így lesz, és akkor az úgy lett.”  Kik ők? Az MSZP? 

Az ellenzéki összefogásról beszélek, ami sok vitával jött létre, természetesen, de ma jól mükődik és erős szövetség. És valószínűleg azt hozom szóba, hogy a budapesti változást megalapozó szakmai programot én és szakmai csapatom alkotta meg, ehhez csatlakozott az előválasztáson még rivális Kálmán Olga és Kerpel-Fronius Gábor, és ehhez szereztünk teljes körű politikai támogatást. Épp a múlt héten mutattuk be. Alighanem erről van szó.

Hogyan látja fenntarthatónak az együttműködést az MSZP-vel annak tükrében, hogy a zuglói szervezet – akivel az elmúlt ciklusban együttműködött – Ön szerint szét fogja lopni a kerületet, és ahol egy erős ember sorozatosan fenyegette a családját? 

Többször beszéltem arról, hogy polgármesterként kaptam fenyegetéseket, de nem politikai szereplőktől. Most sem beszélek másról. Nem hátráltam akkor sem, most sem fognak tudni erre rávenni. Mert ebből is látszik, hogy nálam zéró tolerancia van a korrupcióval szemben. Megküzdöttem ezért Zuglóban is. El is ismeri a zuglói Fidesz és Tarlós embere egy interjúban, hogy szerintük azért vagyok alkalmatlan, mert nem tudok lopni. Hát, nem is. Sőt, az egész Városházát teszem alkalmatlanná a lopásra. Ez fájhat nekik, de akkor is. Ebben az MSZP és minden szövetséges párt támogat, tehát ez csak erősíti a szövetségünket

Az egyik későbbi blokkban azt mondja: „az én zsarolási potenciálom az alkalmas arra, hogy dolgokat helyre tegyen, de bizonyos dolgok nem fognak megmozdulni, és azt fogják mondani, hogy jó akkor Gergő, akkor menj.” Kikről van itt szó?

Arról van szó, hogy én nem a pozícióért, hanem ügyekért, elvekért vállaltam a jelöltséget. És világossá tettem, ha ezt nem fogadják el, akkor csak a tisztség nem érdekel. Egyszer kellett asztalra csapnom, amikor gyakorlatilag minden párttal vitában álltan Baranyi Krisztina 9. kerületi jelöltségével kapcsolatban. De ma ő a kerület közös ellenzéki jelöltje.

Arról is szó esik, hogy ha visszamegy Zuglóba, elássák. Kire céloz itt?

Politikai értelemben használtam, hiszen egy kerületi polgármester a harcai nagy részét nem tudja a nyilvánosság előtt megvívni, mert radar alatt van. Többet tudok tenni az elveimért, hitemért Budapest élén.

Összesen 329 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzéki összefogásban rákosi forgatókönyv kezd megvalósulni.
Október 13.-a után ezek felfalják egymást.

Csak egy kávét...

Ugyanez ugrott be azonnal.

Ugye emlékszünk, hogy hogyan támadta meg Karácsonyt pár héttel azután, hogy még teljes támogatásáról biztosította...

"Ebben az MSZP és minden szövetséges párt támogat, tehát ez csak erősíti a szövetségünket"

Jó kis szövetségesek, de tényleg. :))))))))))))))))
Lásd a hangfevéltelt.

Hát ez az. Ilyen nyilvánvalót hazudni.
A sajátjai csinálták a felvételt, ezért ők is hoztak nyilvánosságra.
Karigeri nem jön ki túl jól a felvételekből:-)))))) miket mondhat, ami nem derül ki.

Menteni akarják a menthetőt.

Én mondtam, írtam. Most kezdődik. Ferenc élesít. Várom a folytatást. Jó meccs lesz.

Gyurcsány annak idején hosszú töprengés után rájött, hogy Karácsonnyal nem lehet nyerni. Ekkor találta ki Kálmán Olgát, aki viszont nem futott be. Nem gondolom, hogy Gyurcsány véleménye megváltozott volna, ha Karácsony bukik, az az MSZP-t, a Párbeszédet erodálja és ez erősen összefügg a formálódó DK-Momentum érdekeivel. Ha jól megnézed, semmit nem tesznek karácsonyért. Az "összefogás" másik két résztvevőjét, a Jobbikot és az LMP-t már könnyebb lesz eltakarítani az útból. A cél nem a mostani önkormányzati választás, hanem a 2022-es parlamenti választás.

"Karácsony most behúz néhány százaléknyi bizonytalan szavazót, ennyi történt."

LOL
Valószínű téged sem az eszedért szeretnek.

"A jégcsákány be van hűtve.."
Mindkét fele élesítve.
Gyurcsány meg röhög a markában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés