A Fehér Ház akadályozni próbálhatta Trump telefonbeszélgetésének nyilvánosságra hozatalát

2019. szeptember 26. 17:33
Állítják titkosszolgálati kiszivárogtatások.

A Fehér Ház állítólag kísérletet tett arra, hogy megakadályozza Donald Trump amerikai és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő július végi telefonbeszélgetése leiratának nyilvánosságra hozatalát. Ezt tartalmazta annak a titkosszolgálati kiszivárogtatónak a jelentése, amelyet csütörtökön tett közzé a képviselőház hírszerzési bizottsága.

Eszerint a Fehér Ház több vezető munkatársa július végén erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy megakadályozzák a telefonbeszélgetés szó szerinti leiratához való hozzáférést.

A július 25-i telefonbeszélgetés során Donald Trump az eddigi információk szerint igyekezett nyomást gyakorolni Volodimir Zelenszkijre, hogy Kijev indítson vizsgálatot fő elnökválasztási riválisa és egyben korábbi demokrata párti alelnök, Joe Biden és fia korábbi ukrajnai ügyletei miatt.

A beszélgetés elmúlt napokban kiszivárgott részletei nyomán Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke kedden este bejelentette: az alsóház hivatalosan elindítja az alkotmányos felelősségrevonási-eljáráshoz (impeachment) szükséges vizsgálatot Trump ellen.

(MTI)

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés