Bemutatták Karácsony Gergely programját

2019. szeptember 22. 16:39
A szabad, zöld és szolidáris Budapest ígéretével kampányol az ellenzéki főpolgármester-jelölt.

Vegyük vissza Budapestet!” címmel egy szabad, zöld és szolidáris Budapest kialakítását célzó programot mutatott be Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt vasárnap, Budapesten. A politikus úgy fogalmazott, az ellenzéki előválasztás vitáit követően egységes javaslatot tesz a budapestiek elé, megválasztása esetén pedig egy erős közösség erős, nem pedig erőszakos vezetője akar lenni. Karácsony Gergely hangsúlyozta, Tarlós István állításával szemben a főpolgármesternek elsősorban nem a kormánnyal, hanem a budapestiekkel kell jóban lennie, és az ő érdekeikben kell partnerséget kiépítenie mindenki mással, köztük a kabinettel.

A Párbeszéd társelnöke fontosnak nevezte, hogy az embereknek visszaadják a hitét abban, hogy a közügyekről szóló döntésekben mindenki részt vehet. A városvezetők dolga ezért, hogy kinyissák a kaput, amikor az emberek el akarják mondani a véleményüket – mondta. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt kijelentette, nem enged abból, hogy a kampányban vitát folytasson Tarlós Istvánnal. Azt mondta, ezt a vitát azért is várja, mert nem tudja, a jelenlegi főpolgármester milyen programmal indul a választáson, mire kér felhatalmazást a budapestiektől.

Budapest alkotmány és egészségügy

Karácsony Gergely beszédét ekkor ismeretlenek hangos cirkuszi zenével zavarták meg a rendezvény helyszínén kívülről. Az ellenzéki politikus a történteket úgy értékelte: ez is megmutatja a Fidesz valódi arcát, vagyis azt, hogy számukra a vita helyett az a fontos, hogy belefojtsák a szót másokba. A jelölt programja ismertetését folytatva aláhúzta, Budapest megváltoztatásán keresztül az ország megváltoztatásának lehetőségét is ki akarják nyitni. Programja első részét ezért a budapestiek képviseletének alapértékeit tartalmazó „Budapest alkotmánynak” nevezte. Megjegyezte, megválasztása esetén párbeszédet indítanak a dokumentum végleges szövegéről.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, a kerületekkel együttműködve, talpra kívánják állítani az egészségügyi ellátást, megszüntetnék az orvoshiányt, továbbá szűrőprogramokat finanszíroznának a betegségek minél hamarabbi diagnosztizálására. Ezzel összefüggésben „világbotrányként” értékelte azt a statisztikát, amely szerint a 75 évnél fiatalabb magyarok 80 százaléka olyan betegségekben hal meg, amelyek egy jobb egészségügyi ellátás mellett megelőzhetők lennének. Egyetlen további stadion sem épül, amíg nincs minden kerületben CT-berendezés – jelentette ki Karácsony Gergely. Most is beszélt arról, hogy sok megbetegedés a rossz minőségű lakásokra vezethető vissza, egyik legfontosabb feladatának ezért a „lakáskrízis” megoldását tartja. A jelölt emellett ígéretet tett arra, hogy minden évben 20 ezer forintos fűtési támogatással segítik a rászoruló nyugdíjasokat és nagycsaládosokat.

Sok az autó, kevés a fa

Zugló polgármestere röviden kitért kerülete parkolási ügyére, hangsúlyozva, hogy az ottani parkolási rendszer – a Fidesz állításával szemben – nem a helyieknek, hanem a kormánypártnak okoz napi 2 millió forintos veszteséget. Karácsony Gergely kitért arra is, Budapest a jövőben „vagy zöld lesz, vagy elmenekülnek az emberek”. Szerinte egymillió fa hiányzik a városból, ezért ígéretet tett arra, hogy minden évben ugyanannyi fát ültetnek, amennyi gyerek születik a városban, vagyis mintegy 15 ezret. Kiemelte, Észak-Csepelen és Ferencváros ahhoz kapcsolódó részén egy új budapesti nagyerdőt alakítanának ki, a Margit- és a Hajógyári-szigetet pedig egy tíz kilométer hosszú „zöld folyosóval” kapcsolnák össze. Budapestnek a klímaváltozás elleni küzdelemben is az élen kell járnia, ezért a közgyűlésnek minél hamarabb ”klímavészhelyzetet” kell hirdetnie – tette hozzá.

A programbemutatón Kálmán Olga és Kerpel-Fronius Gábor is részt vett (MTI/Soós Lajos)

Az ellenzéki jelölt úgy fogalmazott, jelenleg túl sok az autó Budapesten, ami a város hibája. A városvezetésnek ezért egyre több korszerű, kényelmes alternatívát kell állítania az autózással szemben – mondta Karácsony Gergely, aki egyúttal azt is bejelentette, hogy „okos, apró lépésekkel” csökkentenék a tömegközlekedés árát, egyik első lépésükkel például ingyenessé téve azt a 14 év alattiaknak.

Az ellenzéknek Budapesten kell megmutatnia

Karácsony Gergely beszéde végén mítosznak nevezte, hogy a kormány és a Fidesz „pénzt hoz Budapestre”, szerinte az valójában éppen fordítva van. A Budapesten megtermelt javak mindössze 2 százaléka marad a fővárosnál, aminek eredményeként a városnak most is saját erejéből kell gazdálkodnia – mondta. Karácsony Gergely annak a reményének is hangot adott, hogy az Európai Unió következő költségvetési ciklusában több közvetlen uniós támogatást nyerhet el Budapest.

A rendezvényen Karácsony Gergelyt támogató beszédet mondott az ellenzéki előválasztás korábbi két másik indulója is. Kálmán Olga (DK) azt mondta, a budapestieknek arról kell dönteniük, hogy egy „politikai parancsokat végrehajtó, rizikós esetekben hallgató” főpolgármestert szeretnének-e, vagy Karácsony Gergely személyében egy olyat, akivel Budapest ismét a szabadság városává válhat és visszanyerheti önrendelkezési jogát. Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) úgy fogalmazott, minden korábbinál átláthatóbb budapesti városvezetésre van szükség, az ellenzéknek pedig a fővárosban kell megmutatnia, miként tudná később vezetni az országot.

A nyitóképen: Karácsony Gergely a Vegyük vissza Budapestet! program bemutatóján. (MTI/Soós Lajos)

(MTI)

Összesen 219 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bemutatták Karácsony Gergely programját:

Mi ez itt, sorompó? ELBONTOM!

A "Budapest a mienké!" felirat jobban passzolt volna az összegyűltekhez.

"Zugló polgármestere röviden kitért kerülete parkolási ügyére, hangsúlyozva, hogy az ottani parkolási rendszer – a Fidesz állításával szemben – nem a helyieknek, hanem a kormánypártnak okoz napi 2 millió forintos veszteséget."

Ezt csak így odalökte, mindenféle magyarázat nélkül?

"Karácsony Gergely kitért arra is, Budapest a jövőben „vagy zöld lesz, vagy elmenekülnek az emberek”. Szerinte egymillió fa hiányzik a városból, ezért ígéretet tett arra, hogy minden évben ugyanannyi fát ültetnek, amennyi gyerek születik a városban, vagyis mintegy 15 ezret. Kiemelte, Észak-Csepelen és Ferencváros ahhoz kapcsolódó részén egy új budapesti nagyerdőt alakítanának ki, a Margit- és a Hajógyári-szigetet pedig egy tíz kilométer hosszú „zöld folyosóval” kapcsolnák össze. Budapestnek a klímaváltozás elleni küzdelemben is az élen kell járnia, ezért a közgyűlésnek minél hamarabb ”klímavészhelyzetet” kell hirdetnie – tette hozzá."

Ezt a fos szabad populistának nevezni? Népszerű, de mindenki tudja, hogy kivitelezhetetlen, ezt nevezem populistának. Amit az ellenzék manapság klímaügyben összehord, az a populista hazudozás új dimenziója.

Átlátható buzibár. Bármi is folyik a Városházán, annak átláthatónak kell lennie!

Kerestem valami értelmeset a programban, de nem találtam, ezért nincs mit mondanom róla.

....”kényelmes alternatívát kell állítania az autózással szemben – mondta Karácsony Gergely, aki egyúttal azt is bejelentette, hogy „okos, apró lépésekkel” csökkentenék a tömegközlekedés árát, egyik első lépésükkel például ingyenessé téve azt a 14 év alattiaknak.”......

Hát igen, leginkább a 14 év alattiak vezetnek oly sokat....

Válaszok:
hátakkor | 2019. szeptember 23. 11:26

Karácsony részéről nagy lehet a tétje ennek a választásnak. Ha elbukja, innentől nemigen van tovább számára. Vagy megint ő lesz az MSZP miniszterelnök jelöltje 2022-ben? Ha egyáltalán lesz még MSZP.

Ez akár a Kétfarkú Kutya Párt programja is lehetne / bár akkor komolyabban lehetne venni, mert ők tudják, hogy viccelnek / . Más szóval: ez egy komolytalan és hiteltelen ígéret-gyűjtemény.

Hubazmeg, mennyi libsi troll. Minden napra jut minimum kettő új. X

Niedermüller, meg a mellette levő nő mintha aludna. :D

Nem tudom, valójában hány ember van a sok álnév mögött. Feltételezem, hogy itt néhány figuráról van szó, akik nagyüzemben regisztrálnak új nickeket. Egyiknél eljátsszák a mérsékeltet, másiknál a trollt, de valahogy mindegyik olyan mesterkéltnek tűnik, kitalált karakternek. Ezért van az, hogy többnyire szó nélkül tiltom őket az első beírásnál. Nagyon sokan vannak, és minden nap legalább 2-3 új akad, szóval nincs értelme válogatni köztük.

Szinte semelyikhez. Akkor használnak CT-t, ha valaki balesetet szenved, idegrendszerei vagy neurológiai problémája van, vagy tumort gyanítanak nála. Ekkor szedik elő a CT-t, hogy pontosan meghatározzák a károsodás vagy a tumor mértékét, alakját, kiterjedését.

Válaszok:
hátakkor | 2019. szeptember 23. 11:41

A mellkasröntgen áll a legközelebb a CT-hez, ami rutin szűrővizsgálat. A CT-nél meg kell célozni egy bizonyos testrészt, és az esetek egy részében kontrasztanyagot is kell adni, emiatt ritka, hogy panasz nélkül CT-znének bárkit is. Persze ha van pénzed, meg CT-zheted akármelyik testrészedet egy magánklinikán anélkül, hogy orvos felírná neked.

Én is ezt gyanítom, de ezt igazából ezt a mandi tudhatja. Ők látják az IP címeket, meg az egyéb kliensadatokat, ahonnan ezek jönnek.

Jaja, kb. És mivel naponta jön új, ezért annak sem látom értelmét, hogy "esélyt adjak neki", hátha ez az új valami normálisabb figuráé. Trollinvázió esetén ez az egyetlen működő módszer: Ballib -> kuka.

Minden programnak ára van. Ez hol tekinthető meg?

Nem tudja, mit beszél, mert a stadionépités nem a főpolgármester hatásköre.
Tóth József mszp-s polgármester pl örült a keruleteben lévő Vasas kézicsarnok felújításának.

Nem tetszik a szlogen, olyan athallasos: Budapest (Budapet) mindenkié........

Szerintem az ellenzék sokkal többet szerepel, pusztán azért, mert a sok kis párt egyenként mondja el ugyanazt.

Köszi KariGeri, de nem.

Tessék elolvasni Karácsony Gergely főpolgármester jelölt programját, amellyel felszántja Budapestet majd azt követően az országot.

Itt található 40 oldalon
https://parbeszedmagyarorszage..

Üzenet Karácsony Gergelynek – A CT-k száma 9 év alatt megduplázódott, hülyegyerek!
https://mindenszo.hu/uzenet-ka..

Ugye írtam, hogy a program programtalan. A nyitóképhez néhány gondolat:

Molnár Csaba: " sajnos én már túl vagyok egy kudarcon, egy halom ígéreten, amik nem igazán hatottak, s folyamatában be kellett látnom, hogy Tarlósnak nincs alternatívája, most sem, de ugye a múltam már kötelez, inkább befogom a számat...."

Kunhalmi Ági: " Hát itt ülök a második sorban, ahelyett, hogy én tartanám a nyitó beszédet, ehhez kell jó pofát vágnom, közben jár az agyam, az MSZP-n belül rajtam kívül ki lett volna alkalmasabb főpolgármester jelölt, percek telnek el, s nem jut eszembe senki sem, úgy vagyok ezzel mint a legtöbb ember, aki még azt sem tudja, hogy ki vezeti a pártomat, azért szégyellem magam, díszletként itt kell ülnöm ennek a tehetségtelen Karácsonynak a műsorán, de mit tehetek, az MSZP-nek vége, Feri újraosztja a lapokat, nekem is felszínen kell maradnom, így lelkesen asszisztálok az önfelszámolásunkhoz, fene tudja, lehet, hogy Orbán és Tarlós jobban csinálják, csak mi vagyunk tehetségtelenek, de ezt legfeljebb csak a kiskutyámnak merem elmondani..."

Niedermüller: " aki, a mindent tudók magabiztosságával alszik, s nagyon unja magát. De miért is ne, hiszen a Ferivel ketten raktuk össze az anyagot, s magam is tudom, hogy üres ígéretek halmaza, s azt tudom, hogy örülnünk kell, végre találtunk egy irányítható, végtelenül törtető szerencsétlen középszert, aki ugyan jó megjelenésű fiú, de még mindig nem lát át a szitán, Ő könnyen beáldozható, ha nem nyer, hát nem nyer, fontosabb, hogy Kálmán Olgit ne érje trauma, s különben sem az a fontos, amit Karácsony most felolvas, a lényeg, hogy Feri már tárgyalt az IMF vezetőivel, győzelmünk esetén hiteleket vehetünk fel, Feri már vizitált a fővárosi közművek újraállamosított egykori tulajdonosainál is, készek ismét belépni a hazai piacra, Ferinek komoly tervei vannak arra is, hogy sikeres szereplésünk esetén miként tudunk Budapestre hozni migránsokat, a szocialista vezetésű kerületek már jelezték, hogy készek befogadóállomásokat kialakítani, jó nézni Kunhalmi és Molnár csalódott arcait, az MSZP, Feri egyszerű játékszerévé vált, már Kunhalmi is jelezte, hogy a mielőbbi fúziót támogatja, Feri egy csodálatos ember, azt a Momentumot is megszelídítette, amelyik kezdetben nekünk ugrott, persze Feri emlékeztette Őket a közös történelmi ideológiai gyökerekre, no meg sejtette a fiúkkal, hogy a DK sorait a biológia gyéríti, szükség lesz az utánpótlásra, a nácik is besimultak, persze velük volt a legkönnyebb Ferinek megegyeznie, egy értelmiség nélküli párt nem jelent akadályt, vidéki szervezeteikben még mindig azt hiszik, hogy Vona az elnök, s szidják a zsidókat és a cigányokat..."

K.F.Gábor: "Gerontológiai szempontból miénk a jövő, taktikai szempontból helyes MSZP-s jelölt állítása, akit az öreg, egyre fogyó tábor még támogat, együtt a DK-s öregekkel, nekik elég egyetlen hívószó, Orbán, s őket már semmilyen program nem érdekli, tőlük már akár fásíthatja Karácsony az 1-es villamos nyomvonalát, de jöhet a lóvasút is, ha győzünk, akkor előttünk szabad lesz a pálya, ha veszítünk, akkor úgy kell veszítenünk, hogy az a többi koalíciós partnert temesse maga alá, a Jobbik, Ági néni nekem személyesen megmondta, hogy fogatlan oroszlánok, rövid időn belül szétesnek, s ezt a kis szeplőt meg majd lemossuk magunkról, ami a legfontosabb, amire legjobban kell figyelnünk, Feri 2022-re ne legyen esélyes miniszterelnök-jelölt...."

Karácsony: " kezdek belejönni, már magam is kezdem elhinni, hogy én vagyok a legjobb, hogy összesúgnak mögöttem a szocik és a dékások, nem érdekel, én már bizonyítottam Zuglóban, engem ne oktassanak, ha győzünk, felforgatom ezt a büdös, csatornaszagú várost, bezáratom a belpesti kocsmákat, nem kell ide idegenforgalom, erdősítek a Parlament előtt, a belvárost lezáratom az autók elől, a nyugdíjasok havonta ötvenezer forint értékű ingyen élelmiszer utalványban fognak részesülni, ingyenes lesz a telefon, a távfűtés, a temetkezés....."

Világcsúcs: már ötödik alkalommal próbált programot hirdetni a kínosan alkalmatlan Karácsony Gergely fél éven belül


- januárban már bemutatott egy programot;
- a májusi uniós választást megelőzően is tartott egy programbemutatót a balliberális pártok polgármesterjelöltjeivel közösen;
- az előválasztás előtt bemutatott még egy programot;
- száz nappal az őszi választás előtt pedig arra is ígéretet tett, hogy minden egyes nap ismertetni fog egy elképzelést a programjából. Mint ismert, ez a tizedik nap után érdeklődés hiányában összeomlott, abbamaradt.
Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20..

Karácsony programjának címe:

SÉTÁLÓ GONDOLATOK A DUNA ALATT

Hölgyeim és uraim! Tisztelt Budapestiek! Következzék hát a felforgató, polgárpukkasztó provokátor, a fasétáltató nagymester a világszámmal! Sétáló erdő a Duna alatt. Nem kell félni, nem fog fájni.
Tessék csak tessék. Ingyen van minden jó, Karácsonyra házadó.

Az az érzésem, hogy azért ilyen extrém a programja, (kicsit mintha a kétfarkúak írták volna) mert nem fenyegeti a veszély, hogy bárki is számonkérné rajta. Nem fog nyerni.

Ha véletlenül nyerne, akkor kb. azt fogja csinálni Budapesttel, mint Zuglóval. Rábízza másokra az ügyintézést, ő maga pedig az országos politikában fog nyomulni továbbra is. Ha a közönsége hajlandó őt megszavazni, akkor azt is elnézi neki, ha a programjából semmi nem valósul meg, csak orbánozzon továbbra is elég sokat, és elég hangosan. Kész főnyeremény lenne a Budapestieknek. :D

Karácsony programjának háttérképe
https://cdn.pixabay.com/photo/..

Zuglóban lesz felállítva. Avatás 2019.10.14. 24. óra.

"Ebben már benne van Csepel és a Nemzeti Múzeum áthelyezése is?"
Miazhogynagyonis! Sőt! Még a Duna áthelyezése is. Majd csónakkal lehet Budapesten közlekedni.

"Ki jön majd Karácsony után?"

Matuska Szilveszter

Karácsony Gergely hazudik, vagy nem ért a költségvetéshez. Lehet választani.

Itt elérhető az általa vezetett önkormányzat költségvetései, amelynek sorai cáfolják KG állítását.
https://www.zuglo.hu/koltsegve..
Ez pedig a 2019 évi, melynél a költségvetési hiány összege: 900 OOO eFt.
http://zuglo.hu/wp-content/upl..
Az adók egy részének bizonyos százaléka az önkormányzatnál marad. A többi az állami költségvetésben jelenik meg, ahol normatívák alapján visszaosztásra kerül az önkormányzatokra.

A Főváros pedig nem a Budapestieké, hanem az országé. Nem Fővárosnak van országa, hanem az Országnak van Főváros.

Így már alapból becsapja a Fővárosi választókat.

"Karigeri inkább Csepel és a Nemzeti Múzeum áthelyezésére szeretne költeni." + a Duna áthelyezésére. A mederbe pedig sétáló erdőt telepítene. Puzsérral sétáltatnák a fákat.

Itt van Gyurcsány lovasszobra, Karácsony majd mögé ül és körbe hordja a Fővárosban a programját, mint a véres kardot.
https://gyurcsanyferenc.blog.h..

Fizessenek a Fővárosiak, ha Budapesten van lakástulajdonuk!

Karácsony ha megválasztják főpolgármesternek építményadót akar kivetni a nagy értékű építményekre.
Az 1990. C törvény a helyi adókról lehetőséget biztosít, de akkor minden építményre ki kell vetni.
Ebből pedig az következik, hogy a Fővárosban minden építménnyel rendelkező tulajdonosnak adót kell fizetnie.
15. § Az adó alapja az önkormányzat döntésétől függően:

a) az építmény m2-ben számított hasznos alapterülete, vagy

b) az építmény korrigált forgalmi értéke.

16. § * Az adó évi mértékének felső határa:

a) a 15. § a) pontja szerinti adóalap-megállapításnál 1100 Ft/m2,

b) a 15. § b) pontja szerinti adóalap-megállapításnál a korrigált forgalmi érték 3,6%-a.

Kíváncsian várom, hogy a Budapestiek hogyan fognak tapsolni.

" Mi köze van Matolcsynak a forint árfolyamához?"
Kurblival tekeri, mint Huttit a felesége. ;-)

Majd akkor nyílik ki a @Bástyaelvtárs szeme, amikor kivetik az évi 100 ezer, vagy több építményadót.

Egyébként úgy tudom a legtöbb kerületben van. Az összeg változó.
Lásd!
https://urbanista.blog.hu/2013..

Egyébként ezt Karácsony nem tudja?

A saját médiájában és a közmédiában. Valamint a kormánypárti beállítottságú médiában.

A 14 év alattiaknak ingyen BKV bérletet ígér. Ettől nem lesz kevesebb az autó.
Elképzeltem, ahogy a gyerek megy az ingyen bkv-val, a szülők meg az autóval.

"városházán működne a Transparency International, ahogy azt korábban beharangozta."
Meg buzibár. Ahogy azt korábban beharangozta.

Gerinek egy darabig már nem lesz gondja a zuglói kassźával. Jön Dobrev Kleinék kaszája.

"Szerintem buzibárt akart nyitni, legalábbis ezt kommunikálta"
A szuterénbe. Az első emelet lenne Gyuri bácsi ügynökeinek.

Pontosan látom mi van. Muterom sulinál lakik. Ha 7h előtt nem érek oda hozzá akkor fél óra körözés után feladom. A skacokat SUV-ken hozzák a szülők. Nem tudok magamnál parkolni. Buszon alig jö bki. Ma egy fickót láttam aki rollerrel jött. Alternatív srác. Csajozós.

14-én ez is felcsap youtubernek?

Ez a CT-zés még a korrupciózásnál is életlenebb kés. A legtöbb ember, család egy életet leél CT nélkül. Azt sem tudja mi az. Ahogy Geri sem tudja. Akinek kell, az tudja hol van. Vagy az orvosa. CT a neokomcsi lélegeztetőgép v2

Talán most nem szólítja fel a Köztársasági Elnököt mit ne tegyen. 13-án este egy literes Unicum megteszi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés