Orbán Viktort méltatta Giorgia Meloni

2019. szeptember 20. 19:36
Orbán Viktor Magyarországa megmutatja, hogyan lehet felemelt fővel európainak lenni – jelentette ki a jobboldali Olasz Testvérek elnöke.

Példaképnek nevezte a visegrádi országokat, kiemelten Magyarországot Giorgia Meloni a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke a párt pénteken kezdődött rendezvényén Rómában, amelyen szombaton Orbán Viktor magyar miniszterelnök is felszólal. Giorgia Meloni az MTI-nek nyilatkozva elmondta, azért hívta meg a magyar kormányfőt , mivel „modellnek” tartja a visegrádi országokat, és köztük mindenekelőtt Magyarországot.

Megmutatják, hogyan lehet Európában felemelt fővel tagállamnak lenni, miként lehet Európában erősnek megmaradni saját identitásunk, határaink, vállalkozásaink, családjaink védelmével” – jelentette ki az FdI elnöke. Hozzátette: „Orbán Viktor ezt teszi minden nap, és a FdI ezt a politikai vonalat követi”.

Hangsúlyozta, hogy hálózatot akarnak létrehozni Európában a „patrióta” mozgalmak részvételével, amelyek „az igazi Európáért küzdenek a bürokraták és technokraták hamis Európájával szemben”.

Giorgia Meloni pénteken nyitotta meg az Atreju nevű pártrendezvényt, amelyet az egymás utáni második évben ismét a római Tiberis-szigeten rendeznek meg. Az eredetileg az olasz jobboldali fiatalok politikai, kulturális találkozóját 1998-ban Giorgia Meloni indította útjára. Nevét Michael Ende A végtelen történet regényének egyik szereplőjéről kapta.

Az idei kiadás a Kihívás a csillagokig címet, Olaszország nagyot mer gondolni alcímet kapta. A három napos találkozó szekcióiban olasz és külföldi vendégek szólalnak fel: pénteken Mateo Salvini a Liga elnöke, korábbi olasz belügyminiszter volt az egyik kiemelt vendég, szombaton délelőtt Giuseppe Conte olasz miniszterelnök, később Orbán Viktor magyar kormányfő mond beszédet Az emberek és népek Európája beszélgetés keretében.

(MTI)

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vannak a politikusok között is szépszámmal, akik felismerik az értékes, hazájáért önfeláldozó magyar miniszterelnökünket, Orbán Viktort, és nemzetvédö politikáját

Dobrev Klárát és Gyurcsány Ferencet miért nem hívják meg?
Ők elmondanák, hogy egy országot hogyan lehet majdnem csődbe juttatni.
javaslom még Giorgia Meloninak, hogy tanulmányozzák az öszödi Gyurcsány beszédet.

Techet Péter reformforradalmár szerint: Kik ezek az olasz neofasiszták, akiknek Orbán előad?
https://azonnali.hu/cikk/20190..

Orbánról a Soros-vezérelt média hatására rossz vélemény van Nyugaton.
Kézenfekvő, hogy szívesen szólal meg, ha felkérik.
Arról nem beszélve, hogy megnyilvánulásai fontosságukat tekintve az egyszerű többség szemében fontosak, mérvadók.

Ne játszd meg az ostobát.
Pontosan tudod, mit jelent Sulzberger, Meyer, és a többi.
Soros ezeknek csupán a lábtörlője, de pontosan olyan lábtörlő, amilyen lábakat beletörölnek.

Ja, és Conte is azért ment oda, ugye?

Az önfeláldozó nem azt jelenti.

San Marinóban mi a helyzet?

Olaszország melyik részében élsz?

Tudjuk, hogy te Jézusra hivatkozva inkább a böszme-házaspár, Donáth és Cseh irányába mozgatnád Magyarországot.
Ezeknek az ellenzékieknek a szélsőséges populista szövegük bezzeg bejön neked. Számtalanszor tanújelét adtad.

Bizony nagyon kevés szó esik a szabadkőműves-páholyokról, azoknak a politikában betöltött szerepükről, a politikát és politikusokat befolyásoló tevékenységükről.

Orbán Viktor a rendezvényen - Contéval ellentétben - először nem interjút adott, hanem a tőle megszokott beszédet mondta el papírból. (Interjúra csak a nagyjából félórás beszédet követően került sor.)

Mi, magyarok majdnem ötven évig éltünk orosz elnyomás megszállás alatt, önök ezalatt szabadságban éltek - mondta Orbán. Aztán a két ország közötti kapcsolatot szemléltetve felhozta az Illy kávé példáját, amelyet egy Magyarországról kivándorolt család alapított, majd megemlítette a Ragazzi di Buda című 56-os olasz dalt, amelyet - amint szóba hozta - felállva és tapsolva kezdett énekelni az egész csarnok, beleértve az Orbánt meghívó párt elnökét, Giorgia Melonit.

https://hvg.hu/itthon/20190921..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés