Bernie Sanders kampányának már egymillióan adományoztak pénzt

2019. szeptember 20. 08:19

Az elnökaspiráns szerint az adományozók többnyire kisemberek.

2019. szeptember 20. 08:19

Bernie Sanders vermonti szenátornak, az amerikai Demokrata Párt egyik elnökjelölt-aspiránsának eddig már egymillióan adományoztak pénzt a kampányához – jelentette be Sanders kampányfőnöke csütörtökön. Sanders az amerikai elnökjelöltségre pályázó politikusok közül az első, akinek egymillió, kis összegeket juttató adományozója van.

A mi erőnk a számokban rejlik, és ezért Bernie Sanders az egyetlen jelölt, aki elmondhatja, hogy a kampánya széles néprétegek anyagi támogatásán alapszik mind az előválasztásokon, mind a Donald Trumppal szembeni választáson” – írta közleményében Faiz Shakir, Sanders kampánymenedzsere. Kiemelte: „mint minden kampány, a miénk is az adományozóktól függ, és büszkék vagyunk, hogy egymillió dolgozó ember támogat bennünket.”

A kampánymenedzser közleményét politikai elemzők úgy értelmezték, hogy a Sanders-kampány éles ellentétben áll a politikus egyik legnagyobb vetélytársa, Elizabeth Warren massachusettsi szenátor támogatói bázisával. Warren – akit szintén a Demokrata Párt balszárnyához sorolnak – többnyire a Wall Street és a pénznek a politikára gyakorolt befolyása ellen kampányol – nem egyszer szélsőbaloldali elveket hangoztatva –, mégis nagybefektetők és nagy adományozók finanszírozzák. Aki ezzel szembesíti, annak rendre azt válaszolja: kénytelen mindent megtenni és mindenkire támaszkodni, ha le akarja győzni Donald Trumpot.

Bernie Sanders kampányának adományozói többnyire úgynevezett kisemberek – áruházi eladók, kávézókban dolgozó felszolgálók, postások –, és különösen sok köztük a tanár. A vermonti politikus egyébként – riválisaitól eltérően – nagyon ritkán tart adománygyűjtő rendezvényeket. Az esztendő második negyedében, áprilistól júniusig összesen 18 millió dollárt gyűjtött össze a kampányra, állítása szerint kisemberek adományaiból.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2019. szeptember 21. 02:20
Homályos érzés, hogy Trumpot is inkább engedték, semhogy Sanders következzen. Istók2-höz: A „Túl Nagy a Kudarchoz“-mantra tulképp ma már a Pénzükre értendő.
OberEnnsinnen
2019. szeptember 20. 09:08
Annyi bizonyos: Sanders, mint Trump, az unortodox oldalon áll. Ami világos jelzés: az USA-nak hazudott Rothschild-birodalom csődjéről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik