Családok Angyala díjat kapott Novák Katalin és Balog Zoltán

2019. szeptember 19. 11:46

A díjat azok kapják, akik tevékenységükkel, életpéldájukkal a gyermekvállalás, a családalapítás fontosságát és boldogságát képviselték a nyilvánosság előtt.

2019. szeptember 19. 11:46

Családok Angyala (Angelus Familiarum) díjat kapott Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma volt vezetője szerdán a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól.

A megalakulásának tizedik évfordulóját Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban ünneplő civil szervezet rendezvényén azok vehették át az Angelus Familiarum díjat, akik „tevékenységükkel, életpéldájukkal a gyermekvállalás, a családalapítás fontosságát és boldogságát” képviselték a nyilvánosság előtt.

Novák Katalin a díjat megköszönve azt mondta, a kormány célja, hogy minden fiatalnak akkor és annyi gyermeke legyen, amikor és amennyit szeretne. Ehhez fontos, hogy a kormányzat ezzel a mozgalommal és más hasonló szervezetekkel együttműködjön – tette hozzá az államtitkár, aki a szülőket hősöknek, angyaloknak nevezte, akik sokat tesznek azért, hogy a magyar nemzet gyarapodó és fiatalodó legyen.

Balog Zoltán úgy fogalmazott, hogy „az angyalság, az apaság és az anyaság összetartozik”, mivel a szülők az angyalokhoz hasonlóan nem magukra, hanem küldetésükre, a gyermekeikről való gondoskodásra fókuszálnak. Az „önfeledés” a keresztény hitnek is lényege – mondta, hozzáfűzve, hogy aki erre képes, az rá tud csodálkozni társára, gyermekére és a világra.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke arról beszélt, hogy a szervezet célja a gyermekvállalással kapcsolatos nemzeti minimum megteremtése. Ehhez az kell, hogy eloszlassák az emberek ezzel kapcsolatos félelmeit és ezáltal megszülethessenek a kívánt gyermekek. Szeretnék, hogy a következő években több ezer önállóan működő, helyi szervezete legyen a mozgalomnak – tette hozzá.

Családok Angyala díjat ítéltek még oda Bagdy Emőke klinikai szakpszichológusnak, Böjte Csaba ferences szerzetesnek, Csehi Mariannának, a Hungaropharma kommunikációs- és marketingvezetőjének, Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónak, Lovasi András előadóművésznek, Oberfrank Pál színész-rendezőnek, Odor Andrea országos vezető védőnőnek, Pál Ferenc katolikus papnak, mentálhigiénés szakembernek, Révész Bálintnak, a K&H Bank HR-főosztályvezetőjének, Szabó Zoltánnak, a British Telecommunications ügyvezető igazgatójának, Szűcs Édua grafikusnak és Velkey Györgynek, a Bethesda Gyermekórház főigazgatójának.

A mozgalom vezetői a tízévente odaítélendő díjakon túl okleveleket adtak át a szervezet számos egykori és jelenlegi munkatársának, támogatóinak, jótevőinek. A rendezvényen és a díjátadón részt vett Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége. Az ünnepségen mutatták be Borsody István dokumentumfilmjét, amelyben a mozgalom mellé álló meghatározó személyiségek mondják el gondolataikat családalapításról, gyermeknevelésről, az alapítvány munkájáról.

Az MTVA archív felvételeit is felhasználó filmben megszólal Kopp Mária, a mozgalom létrehozója, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Magatartástudományi Intézetének egykori igazgatóhelyettese, akinek az a megállapítása, hogy „a magyar családok több gyermeket szeretnének, mint amennyi aztán megszületik”, a mozgalom jelmondata lett.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkemókus
2019. szeptember 19. 19:09
Politikust ünnepelni, amiért végzi a munkáját közpénzből, olyan, mint megtapsolni az ATM-et, amiért kiadja a pénzed. Az ünnepséget közpénzből megrendezni pedig... Hát...
Varacskos
2019. szeptember 19. 15:52
Még egy kis kiegészítés. Talán az egyetlen ilyen dokumentum az országban. Sajnos most már nem biztos, hogy meg lehetne csinálni, de ez nem a Mozgalmon múlik: https://www.haromkiralyfi.hu/otparti-nyilatkozat
Varacskos
2019. szeptember 19. 15:46
A hozzászólók már kimondták az ítéletet, ezért nem is nekik szól, nem is kell tovább olvasniuk, csak felidegesítenék magukat a valóssággal. Azért írom le, hogy ne csak az ő véleményük legyen itt. Az ő szempontjukból valóban vicces, hogy egy fideszes szervezet fideszeseket tűntet ki. A gond, az hogy a mondat egyik fele sem igaz. Ha valaki megnézi a kitűntetettek névsorát (13 fő, ebből két politikus és 11 közéleti szereplő), akkor ez elég egyértelmű. Az, hogy az a két pilitikus fideszes, nem azért van, mert a fideszt nyomják, hanem azért mert más pártból nehéz lenne előkaparni bárkit is, aki a Mozgalom célját munkával, erőforrással támogatná. De, ha van példa, akkor ide lehet írni, bárcsak betelne a nevükkel a komment oldal. A másik a HKHK Mozgalom fideszessége. A zavart az okozhatja egyrészt, hogy a Kormányzat és a Mozgalom céljai konvergálnak, mármint támogatandónak tartják azokat, akik gyereket szeretnének vállalni. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a Mozgalom 10 éves és lehet, hogy az Orbán fóbiásoknak többnek tűnik, de az Orbán kormány csak 9. Magyarul ezeket a célokat a Mozgalom alapítója Kopp Mária már jóval a Fidesz kormány megalakulása és komminikációjában hangsúlyossá válása előtt zászlajára tűzte.
Pelso j.
2019. szeptember 19. 15:32
Ez most egy Monty Python epizód, vagy sima Kész Átverés Show?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik