Van-e jogunk életmódunk védelméhez?

2019. szeptember 18. 21:03

Gyurcsány Ferenc
Facebook
A vita abban van, hogy a mai gusztustalanok el akarják dönteni, hogy mi a nemzet és ki a nemzeti.

„Van-e jogunk életmódunk védelméhez? Kultúránk, családi, nemzeti örökségünk megóvásához? Persze, hogy van. De mi a mi életmódunk? Mi az örökségünk? Mi a mi kultúránk?

Nekem az, hogy szabadon alakítjuk életünket. Nők fogják a fakanalat a konyhában, mi meg fiúk meccset nézünk, és ultizunk a haverokkal? Egy frászt! Hogy hitem, meggyőződésem, szerelmi életem csak az enyém? Igen! Az állam menjen innen a csudába!

Petri a nemzeti örökség része. Meg Babits, Szabó Magda, Illyés Gyula, Csóri Sándor, Konrád, Závada, Esterházy és még számtalanok. Ki a bánat kérdőjelezné meg?

Olyan nyilvánvaló dolgok ezek. A vita abban van, hogy a mai gusztustalanok el akarják dönteni, hogy mi a nemzet és ki a nemzeti. Ízlés- és értékdiktatúrát akarnak. Nem a nemzet ezerszínű hagyományát, kultúráját akarják őrízni, hanem önmaguk képére akarnak formálni bennünket.

Lehetne értelmes beszelgetés arról, hogy meddig megtermékenyítő bármely más kultúra hatása és mikor veszélyeztetheti saját megszokott életünk alapjait. Lehetne és kellene. De ezekkel nem lehet beszélgetni.

A jászok hozzátettek valamit a magyar élethez, kultúrához? A svábok? A zsidók? A bunyevácok? Az olasz reneszánsz? A protenstánsok? A weimari születésű bauhaus?

Szerintem gazdagabbak lettünk velük. Nem akarunk kalifátust. És nem akarunk börtönt. A ma hatalmon lévők ízlés-, életmód- és kulturális börtönét se. Szabad, büszke magyarok vagyunk. És nem félünk.

Ja! Én nem tiltanék be egyetlen brazil szambaiskolát se Budapesten:))”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fegyenc megint egyszerre fúj hideget és meleget, aminek az a lényege, hogy később bármit úgy állíthasson be, mintha előzőleg mindig is azt mondta volna.

Hogy ez mekkora hülye, és mekkorákat csúsztat!

"A jászok hozzátettek valamit a magyar élethez, kultúrához? A svábok? A zsidók? A bunyevácok? Az olasz reneszánsz? A protenstánsok? A weimari születésű bauhaus?"

És ezt mossa össze a mai szervezett népvándoroltatással. Mennyire aljas! Hihetetlen.

Nem is olyan régen boldogan dicsoitette UVL-t, most meg legusztustalanozza
Ennyit a Feri politikai tisztánlátás arról, ami nincs neki. Mindig lyukra fut, de úgy, csinál, mintha nem.

A tatárok, törökök, ruszkik is rengeteget tettek hozzá a magyar kultúrához. Megy az elcigányosodás is.
Az inkák, maják,...ma is hálásak lehetnek a spanyoloknak, az észak-amerikai indiánok az angoloknak, franciáknak,...hollandoknak, németeknek,..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés