Olaszország: Még idén eltörölnék a Salvini-féle határvédelmi szabályt

2019. szeptember 16. 16:17
Jelenleg a migránshajók külön belügyminiszteri engedélyek nélkül nem köthetnek ki a kikötőkben.

A Corriere della Sera információi szerint év végére csúszhat a Matteo Salvini nevéhez fűződő, a migránshajók kikötését megakadályozó közbiztonsági rendelet formális módosítása. A változtatások indokaként a balközép államfő, Sergio Matterella észrevételeit fogják felhozni.

A késés oka a milánói lap szerint kettős. Egyrészt, az új kormány nem mer egyelőre nyíltan szembemenni a Liga fémjelezte előző kormány bevándorláspolitikájával. Másrészt, év végére a várható hűvösebb idő miatt kevesebben érkeznek Afrikából, ráadásul közben lesz néhány hónapja összecsiszolódni az új, baloldali kormánynak, így a kormánypárti remények szerint könnyebb lesz elfogadtatni a módosításokat. 

Addig is az új kormánykoalíció és az NGO-k is kénytelenek betartani a jelenlegi törvényeket, és a migránshajók külön belügyminiszteri engedélyek nélkül nem köthetnek ki a kikötőkben. Éppen ezért a gyakorlatban most úgy néz ki a migránsok befogadása, hogy a nyílt tengerről hozzák partra az olasz hatóságok a bevándorlókat, az átvételükre szándékot mutató országokkal történt előzetes egyeztetést követően. Az Ocean Viking esetében négy ország osztotta el a 82 partra hozott migránst, az olaszokon (24 fő) kívül, Németország és Franciaország mellett Luxemburg kettő, Portugália nyolc főt fogad be. Ugyanakkor időközben Lampedusa szigetén egyetlen nap alatt további 100 illegális migráns ért partot.
 

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Európa sírásói.

Csak hadd ássák maguk alatt a talajt a balközép demokratikusak...

"Luxemburgba is kerülnek migránsok a partot ért NGO-hajóról"
Hát igen, Luxembourg a maga 94 000 dolláros GDP-jével, egy főre , ha azt vásárlóerő-paritással korrigálják, a világ átlagának 528% -ának felel meg.
Lakóinak száma: 120 000 fő, ez a GDP 528%-os arányában mérve annyi:
Luxemburg az EU-s befogadók átlagának NÉGYSZERESÉT
Közben a helyzet változott, mára
Luxemburg GDP/fő 107 865 USD
Magyarország GDP/fő 15 530 USD
Két eset lehetséges: 1. Amíg magyarország nem éri el Luxemburgot a GDP terén, addig az ide esedékes migránsokat Luxemburg veszi át.
2. A tompított változat: ha , ha valaha életbe lép: minden magyar migránsra 7×15 531, migráns megy Luxemburgba.
Azaz, 1 ide, 7 oda.
100 ide, 700 oda.
1000 ide, 7000 oda.
7000 ide, 70 000 oda, Luxiba, Juncker "hazájába".
A mai helyzet:
2004-es adatok szerint: Luxembourgi: 39,58%, külföldi 60,42%, amelyek a következő nemzetiségek (fő-ben megadva): portugál : 14 518 francia : 8 818 olasz : 5 600 Belga : 3 534 holland : 2 753 Brit : 1 794 spanyol : 1 490 jugoszláv : 870 svéd : 802
A 70 ezer fekete migráns annyit jelent, Luxemburg fele-fele arányban lesz fekete-fehér.
Ha Juncker még megéli, az egyik felét át kell színezni, sötétbarna-feketére.
ha jót akar...

Válaszok:
Negue | 2019. szeptember 16. 17:23

Teljese rendben lesz ez így.

Csak tudnám, hogy a baloldalnál mi ez a mániákus négerimport? Mondja már meg valaki nekem, mi a büdös faszt oldanak meg vele? Illegálisan foglalkoztatják őket, éhbérért? Mert ez az egyetlen racionális indok, amit el tudok képzelni. Nem erkölcsös, a társadalom többségének érdeke ellen van, de van benne racionalitás. Más értelmét ugyanis nem látom annak, hogy valaki, akárki pár hadra fogható munkáskéz miatt importálja Afrika söpredékét is.

Jövőre meg Conte kormányát törlik el és jön a Salvini kormány.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés