Karácsony: Októberben vagy a Fidesz megy, vagy a fiatalok

2019. szeptember 16. 11:35
Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével együtt tartott sajtótájékoztatót Karácsony Gergely.

Fekete-Győr András szerint ez a kormány, ez a rendszer nem szövetségese a diákságnak, szavai szerint a magyar fiatalok „több Európát, kevesebb Putyint”, valamint „zéró korrupciót”, és múlt századiság helyett innovációt akarnak. Szerinte „keresztény szabadságba csomagolt” rabszolgaság helyett szabadságot akarnak. Természetesen a Momentumnak is voltak követelései: Fekete-Győr szerint lakhatási ösztöndíjt kellene bevezetni, valamint sokkal többeknek kellene tandíjmentesség szociális alapon.

Karácsony Gergely – akit a Momentum elnöke Budapest következő főpolgármestereként mutatott be – elmondta: az októberi választásnak az is a tétje, hogy eldől, ki fog elmenni Budapestről, a Fidesz és a hozzá köthető hatalmi körök, vagy a fiatalok. Szerinte a kormány rossz politikája, valamint a főváros tétlensége miatt hatalmas a magyar agyak elvándorlása. Szerinte Tarlósnak akkor kellett volna megafonba kiabálnia, amikor a kormány elüldözte a CEU-t, vagy az akadémiai kutatóhálózat „einstandolásánál”.

Szerinte az októberi választásnak az is a tétje, hogy Közép-Európa „legtudásalapúbb” városa lesz-e Budapest, ugyanis ehhez szerinte minden adottsága megvan. Jelenleg semmilyen gazdasági és tudományi stratégiája sincs – jelentette ki Karácsony Gergely, aki bejelentette, hogy létrehozzák a Budapesti Tudományos Akadémiát. Kiemelte a lakhatási problémákat is Karácsony, aki bírálta ezért (is) Tarlós Istvánt, mondván, az önkormányzatoknak igenis lehet tennie a lakhatási problémák ellen. Bejelentette: kezdeményezni fogják a befektetési célú lakásvásárlások szabályozását.

A kampánnyal kapcsolatban érkezett újságírói kérdésekre elmondta: Tarlós István viselkedését minősíthetetlennek minősítette Karácsony Gergely, aki nem tudott arról, hogy Tordai Bence ott volt Tarlós faültetésénél. A baloldal főpolgármester-jelöltje most sajtósként irányította a kérdéseket, volt, akinek nem adta meg a szót, mondván, majd az esemény után megbeszélik.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Káosz Koalíció egy lejjebb süllyed a saját maguk mocsarába.

Karácsony már most is megy a sétáló fákkal.
A DK és a MOMENTUM pedig ez EU-hoz szaladgál.

Októberi választások után a Káosz Kollekció megy a levesbe és 2022 országgyülési választásokra már csak a rossz emlékük lesz.

Az persze rendben volt, amikor Szabó Tímea a Parlamentben!!! teljesen közelről folyamatosan sípolt Orbán arcába. Azon nem háborodtatok fel! Orbánnak Tarlósnak, Kocsis Máténak... minden pimaszságotokat ki kell bírnia?

Még hogy ez a nyálas Karácsony lesz a következő főpolgármester? Isten őrizzen ettől.

"Szerinte Tarlósnak akkor kellett volna megafonba kiabálnia, amikor a kormány elüldözte a CEU-t, vagy az akadémiai kutatóhálózat „einstandolásánál”.

Ökörke! Tájékozódj mielőtt baromságokat beszélsz, mert azt nem feltételezem, hogy hazudsz! Áááááá dehogy.

https://www.origo.hu/itthon/20..

Ez a hülye tudja egyáltalán, hogy mit választunk októberben?
Gerike húzd ki a kezed a biliből. most nem miniszterelnök jelölt vagy, azt már egy bő éve elbuktad, most épp főpolgármester jelöltként tanyázol egy nagyot néhány hét múlva!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés