Karácsony: Októberben vagy a Fidesz megy, vagy a fiatalok

2019. szeptember 16. 11:35

Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével együtt tartott sajtótájékoztatót Karácsony Gergely.

2019. szeptember 16. 11:35

Fekete-Győr András szerint ez a kormány, ez a rendszer nem szövetségese a diákságnak, szavai szerint a magyar fiatalok „több Európát, kevesebb Putyint”, valamint „zéró korrupciót”, és múlt századiság helyett innovációt akarnak. Szerinte „keresztény szabadságba csomagolt” rabszolgaság helyett szabadságot akarnak. Természetesen a Momentumnak is voltak követelései: Fekete-Győr szerint lakhatási ösztöndíjt kellene bevezetni, valamint sokkal többeknek kellene tandíjmentesség szociális alapon.

Karácsony Gergely – akit a Momentum elnöke Budapest következő főpolgármestereként mutatott be – elmondta: az októberi választásnak az is a tétje, hogy eldől, ki fog elmenni Budapestről, a Fidesz és a hozzá köthető hatalmi körök, vagy a fiatalok. Szerinte a kormány rossz politikája, valamint a főváros tétlensége miatt hatalmas a magyar agyak elvándorlása. Szerinte Tarlósnak akkor kellett volna megafonba kiabálnia, amikor a kormány elüldözte a CEU-t, vagy az akadémiai kutatóhálózat „einstandolásánál”.

Szerinte az októberi választásnak az is a tétje, hogy Közép-Európa „legtudásalapúbb” városa lesz-e Budapest, ugyanis ehhez szerinte minden adottsága megvan. Jelenleg semmilyen gazdasági és tudományi stratégiája sincs – jelentette ki Karácsony Gergely, aki bejelentette, hogy létrehozzák a Budapesti Tudományos Akadémiát. Kiemelte a lakhatási problémákat is Karácsony, aki bírálta ezért (is) Tarlós Istvánt, mondván, az önkormányzatoknak igenis lehet tennie a lakhatási problémák ellen. Bejelentette: kezdeményezni fogják a befektetési célú lakásvásárlások szabályozását.

A kampánnyal kapcsolatban érkezett újságírói kérdésekre elmondta: Tarlós István viselkedését minősíthetetlennek minősítette Karácsony Gergely, aki nem tudott arról, hogy Tordai Bence ott volt Tarlós faültetésénél. A baloldal főpolgármester-jelöltje most sajtósként irányította a kérdéseket, volt, akinek nem adta meg a szót, mondván, majd az esemény után megbeszélik.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2019. szeptember 19. 22:50
"a főváros tétlensége miatt hatalmas a magyar agyak elvándorlása" Ja, nagy a kereslet rájuk a londoni éttermek mosogatóiban. Itthon meg maradnak az ilyen agyatlanok mint Fegyőr és Karácsony Gergely.
Héja
2019. szeptember 18. 18:02
Hány bérlakást építettett Karácsony Zuglóban? Kis faszfej vidéki gyerek. Ne a fővárosban arcoskodjon. Mi sem akarunk Nyírtass főpolgármestere lenni.
nyugalom
2019. szeptember 18. 12:30
Nagyon viccesek akarnak lenni ezek a lenin-fiúk!
pensioner
2019. szeptember 17. 13:01
Van-e karigerinek B-terve? Zuglót bukta, Budapestet bukni fogja, kezdheti bujkálni az álláshirdetéseket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik