Tényleg fel kell vennünk a diplomáciai kapcsolatot egy népirtó rezsimmel?

2019. szeptember 15. 14:36

Aszad egyelőre nyert – no matter, milyen eszközökkel.

2019. szeptember 15. 14:36
Seres László
Seres László
Neokohn

„Ja, egy apróságról meg ne feledkezzünk: az Aszad-rendszer azóta visszanyerte a kontrollt az ország területének 62 százaléka felett. Civilek bombázásával, gáztámadásokkal, itt-ott népirtással, de visszanyerte, ez tény.

És persze nem egyedül, hanem Oroszország és Irán segítségével, azok bábjaként, ez utóbbi befolyás-szerzési, felvonulási területként is használja Szíriát. A hét éve Magyarország és számos más nyugati állam által elismert Szíriai Nemzeti Koalíció pedig szinte eltűnt a hírekből, tevékenysége kisebb autonóm régiókban, ha fellelhető.

Ha tényleg igaz az FT diplomáciai forrásokból származó információja, miszerint »Budapesten hónapok óta dolgoznak azon a javaslaton, aminek értelmében hazánk chargé d’affaires-t (diplomáciai ügynök ügyvivőt) helyezne vissza Szíriába«, akkor az annak a jele, hogy »a saját népe ellen háborút viselő, (…) pusztítást, humanitárius katasztrófát okozó és súlyos emberi jogsértéseket elkövető, diktatórikus Aszad-rendszer« visszanyerte legitimitását.

Azzal, hogy egyelőre nyert. No matter, milyen eszközökkel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2019. szeptember 15. 23:24
A politika a realitásokról szól. Ha Magyarország érdeke,hogy megteremtsük a diplomáciai kapcsolatok valamilyen formáját, hát ezt kell tenni. Egyébként pl. Csehország ezt mindig is megtartotta. Néhány téma,ami indokolná: a keresztények segítése, gazdasági kapcsolatok (pl. magyar vállatok közreműködése az újjáépítésben,) konzuli ügyek,politikai közvetítő szerep,kulturális együttműködés (pl. régészet.) ,stb.
navis praetoria
2019. szeptember 15. 22:34
Az asszad-kormány olyasvalami, mint a kádár-apró-dögei kormány volt 1956 novembere után, mely csak orosz fegyverek, no meg a seresek ávós-munkásőr nagyapái aktív részvételével jöhetett csak létre.
zakar zoltán béla
2019. szeptember 15. 20:17
sf
silenceCZ
2019. szeptember 15. 19:34
mi ez az önostorozás már megint? Az azonos nagyságú és nemzetközi súlyú Csehország normális nagykövetséget működtet mindmáig Damaszkuszban... fel sem merült, hogy nem kellene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik