A Fideszt még a beteg gyermekek sem érdeklik Dunakeszin

2019. szeptember 15. 13:34

Rónai Sándor
Facebook
Hiába a rengeteg panasz, a fideszes vezetés 9 éve képtelen tenni azért, hogy gyermekorvosi ügyelet létesüljön a városban.

„Nincs kétségbeejtőbb dolog annál, mint amikor beteg a gyereked, és nincs aki ellássa.
Sajnos mi is jártunk így, Dunakesziről a Szent János Kórházig kellett rohanni, hogy orvosi segítséget kapjunk. Mindezt azért, mert az ország egyik leggazdagabb településén a fideszes politikusok inkább magukra költik a város pénzét, mintsem a gyermekek egészségére.
Dunakeszi fideszes vezetése 9 éve képtelen tenni azért, hogy gyermekorvosi ügyelet létesüljön a városban. Hiába a rengeteg panasz, hiába az aláírásgyűjtés, a Fideszt nem érdekli a probléma.
Ebben a ciklusban a város vezetése napirendre sem vette azt az ellenzéki javaslatot, hogy a védőoltásokra adjon támogatást az önkormányzat. (Sok-sok kisbaba egészsége fele annyiba sem került volna a városnak, mint a fideszes polgármester jutalmai.)
Persze most, hogy októberben választunk mennek az ígérgetések.
Lehetne minden évben választás...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eddig kétszer fordultam elő a dunakeszi orvosi ügyeleten, várakozás nélkül(!) kaptam kifogástalan ellátást.

Nem igazán hiszem, h. a pici babákkal a Jánosig kelljen szaladni.

Elég a váci kórházig. Az azért közelebb van.

Elég a váci kórházig. Az azért közelebb van.

"Hiába a rengeteg panasz, a fideszes vezetés 9 éve képtelen tenni azért, hogy gyermekorvosi ügyelet létesüljön a városban."

Az állítás nem igaz.

• Éjjel-nappal hívható gyermekorvosi ügyelet
Szerző: Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
A nap 24 órájában hívható a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet gyermekorvosa. A telefon közvetlenül az orvosnál cseng ki. (x)
Éjjel-nappal, hétvégén és ünnepnapokon is hívható a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet 24 órában elérhető gyermekorvosa.
Láz, hányás, hasmenés, hasi görcsök, nehézlégzés, szűnni nem akaró köhögés, illetve a hirtelen megjelenő kiütések a gyermek bőrén mind-mind okot ad arra, hogy hétvégén, vagy akár a többnapos ünnep alatt orvosi segítséget kérjünk.
A Svábhegyi Gyermekgyógyintézet csecsemő- és gyermekgyógyászai, gyermektüdőgyógyászati vagy gyermek gasztroenterológiai szaktudással, illetve a szakterületükön szerzett PhD fokozattal rendelkeznek. Így, legyen szó aktuálisan lázas állapottal járó, vírusos vagy bakteriális, felső vagy alsólégúti fertőzésről, esetleg más, gyulladásos vagy egyéb, hirtelen fellépő betegségről, gyermekorvosaink biztonsággal segítenek.
Elérhetőség: +36 20 779 73 21. A telefon közvetlenül az orvosnál cseng ki.
Hívható Budapest, és vonzáskörzetében. (Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Diósd, Dunaharaszti, Dunakeszi, Ecser, Érd, Fót, Gyál, Halásztelek, Kerepes, Kistarcsa, Nagytarcsa, Pécel, Pilisborosjenő, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre. Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Törökbálint, Üröm, Vecsés.)
https://www.webbeteg.hu/cikkek..

2010 előtt volt a városnak önálló gyermekorvosi ügyelete?

A gyurcsány kormány 26 ezer fővel csökkentette az egészségügyi dolgozók létszámát. Ebből nem került volna Dunakeszi városnak egy ügyelet, ha annyira szükséges?

Tudta?

2019. augusztus 30. – Hétvégi gyermekorvosi ügyelet indít a Budaörsi Egészségügyi Központ. 2019. szeptember 1-jétől szombati és vasárnapi napokon immár gyermekorvos is készenlétben áll a budaörsi szakrendelő orvosi ügyeletén, hogy fogadja a sürgős ellátásra szoruló ifjú pácienseket Budaörs és Törökbálint területéről.

Szeptember elejétől a felnőttellátás mellett hétvégi gyermekorvosi ügyelet is működik a Budaörsi Egészségügyi Központ Kossuth Lajos utca 9. szám alatti főépületében minden szombaton és vasárnap, valamint egyéb ünnepnapokon reggel 8 és délután 6 óra között. A szolgáltatás feltételeit a szakrendelőt üzemeltető Jump Consulting Kft. saját erőből biztosítja.

A hétvégi gyermekorvosi ügyelet javítja a családok biztonságérzetét, egyszerűbbé teszi az életet, ha a gyerekkel a pihenőnapok valamelyikén kell sürgősen orvoshoz fordulni. „A tanévkezdés mindig újabb nekirugaszkodás a családok életében, mi most ezzel az országos szinten is ritkaságszámba menő háttérszolgáltatással tudunk hozzájárulni az itt élő gyerekek és szüleik kényelméhez” – mondja Zsákai Zoltán, a Jump Consulting vezetője.

A hétvégi gyermekorvosi ügyeleti ellátást – a felnőttügyelethez hasonlóan – Budaörs és Törökbálint lakosai vehetik igénybe. Az orvosi ügyelet telefonszáma 06 23 440 020.
https://budaorsmed.hu/cikk/het..

Ki a Jump Consulting Kft., mint üzemeltető?

"Lezárult a Budaörsi Egészségügyi Központ 10 éves üzemeltetésére vonatkozó közbeszerzési eljárás. A pályázaton három társaság indult, a tárgyalásos szakaszig a Jump Consulting jutott el. Az önkormányzat és a cég közötti tárgyalások eredményesen zárultak, a felek 2018. január 1-jei hatállyal megkötötték az üzemeltetési szerződést.

A rendelő üzemeltetését a társaság 2016 novemberében vette át, amikor az önkormányzat visszaélések gyanúja miatt szakított a korábbi üzemeltetővel, az Europ-Med Kft.-vel. A Jump az átmeneti időszakban is számos beruházást eszközölt az intézményben. Felújította a fogadóteret és a bejáratot, átszervezte és hatékonyabbá tette a betegirányítást, valamint több új orvosi műszert és berendezést vásárolt, összesen mintegy 150 millió forint értékben. A rendelőben nemrég nyílt meg az új gasztroenterológiai rendelő, korszerű vizsgálati eszközt kapott a vállsebészet és a szemészet, országos központi minősítést kapott a gyermekortopédia, viselhető vércukormérő készülékekkel szerelték fel a diabetológiai rendelőt.

„Továbbra is mindent megteszünk azért, hogy javítsuk a rendelőintézet ellátási képességét, hatékonyabbá tegyük a betegutakat, és csökkentsük az előjegyzési időket, lehetőleg minden ellátási területen” – mondta a szerződés aláírása alkalmából Zsákai Zoltán, a Jump Consulting ügyvezetője. Az igazgató szerint eddigi legnagyobb eredményük, hogy Gamal Eldin Mohamed orvos igazgató vezetésével megőrizték az orvosi kart és az ápoló személyzetet. „Budaörsön nincs elvándorlás, sőt új orvosokat tudtunk szerződtetni olyan fontos területekre, mint a gasztroenterológia vagy az országosan is kiemelkedő hatékonysággal működő egynapos sebészet” – jelezte az ügyvezető igazgató."
http://medicalonline.hu/eu_gaz..

Bocs. A kérdés nem neked szól.

Október 13. után jó lesz, ha az Emberi Erőforrások Minisztériuma nekilát az OPNI projektnek, hogy a sok őrjöngő, skizofrén ellenzéki politikust el lehessen helyezni.

Összeollóztam a mostani ellenzék kampányszövegét, technikáját 2006-tól és egyértelműen megállapítható; változatlan.
2006-tól minden választást elveszítettek és mégse hajlandók, vagy nem tudtak változtatni. A bukás után meg másba keresik a hibát. Számomra hihetetlen, hogy valaki ennyire buta legyen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés