Orbán, Macron, keleti szél

2019. szeptember 14. 8:50

hllndr
Mandiner
Mit is mond Emmanuel Macron a keleti hatalmakról, Orbán után öt évvel?

Orbán Viktor, 2014 júliusa, Tusnádfürdő:

„Ma a világ azokat a rendszereket próbálja megérteni, amelyek nem nyugatiak, nem liberálisok, talán nem is demokráciák, és mégis sikeresek, az elemzések »sztárjai« pedig Szingapúr, Kína, India, Oroszország, Törökország.”

Emmanuel Macron francia elnök, 2019 augusztusában, a francia nagykövetek konferenciáján:

„Nézzük meg Indiát, Oroszországot, és Kínát. Sokkal erősebb politikai ihletésük van, mint a mai európaiaknak. Valódi logikával, valódi filozófiával néznek a világra, olyan képzelőerővel, amit mi egy kicsit elveszítettünk.”

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azokat a keleti országokat a migránsok nem merik kóstolgatni. Szálláscsinálóik, kollaboránsaik Európába küldik, hozzák őket, a legyengített Európa könnyebb zsákmány lesz.

Ami pedig a magyarokat illeti, az egész világra jellemző, hogy a munkaerő igyekszik a gazdagabb országokban munkát vállalni. A volt szocialista országok között mi nálunk a legkisebb ezek aránya. De hát valakiknek pótolni kell az elnyomás elől Svájcba távozó német orvosokat, igaz? Neked még nem mondták, hogy a munkaerő szabad áramlása, mint európai érték valójában arra van kitalálva, hogy segítsen a nyugat munkaerő gondjainak megoldásában?

"Ebben az a szomorú, hogy nyugaton egy mosogató, vagy egy pizzafutár tisztességesen meg tud élni és ha szorgalmas, eszes, akármi lehet belőle."

Ne hülyéskedj, akkor miért importál a nyugat éhbérért szolgáló pizzafutárokat és mosogatókat? Akik egyébként a megkeresett pénzt összkuporgatják, mert otthon többet ér, nyugaton meg hátsóudvarra nyíló kétányas sufniban laknak, mert többre nem futja?

"Mégis egy falatnyi kerítéssel veri a mellét a csuti. Globális, óriási probléma, ami egyre nagyobb lesz. Ezért nincs igaza Orbánnak, amikor itt szarakodik heti néhány mezítlábas kölyökkel.Rizsa, panel, terelés"
Rizsa, panel és terelés.

A kerítés átmeneti megoldás és jelképes politika, addig kell, amíg Ajrópa méltóztatik betartani a menekült-törvényeket és az országok egyenként hajlandóak lesznek megoldani a LEGÁLIS és szabályozott munkamigrációt, amire kétség kívül szükségük van. Ez a menekült-migráns-katyvasz törvénytelen és kaotikus.

A migránsáradatot elsősorban azt tartja távol Magyarországtól, hogy nincs kipárnázott szociális háló, és csak az kap segélyt, aki közmunkát vállal. Másodsorban az, hogy nem akarnak megtanulni magyarul (sem), és itt még nem létezik az a szubkultúra, amiben felszívódhatnának.

A kerítés azért kell - ha nem tudnád (bár tudod, csak játszod a hülyét) –, hogy később ne lehessen Dublinra hivatkozva visszatoloncolni ide az átutazó kalandorokat, akikkel már a nyugati országok sem tudnak megbírkózni.

A külföldi munkavállalás nem migráció, de azt gondolsz erről, amit csak akarsz. Egyik jellemzője az igen pártolt migrációval szemben az, hogy aki kimegy, papírokkal igazolja magát, nem segélyeken akar tengődni, amit akár több néven is felvesz, nem bujkál a kiutasítás elől, adót fizet - folytassam, vagy kezd már világosodni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés