Orbán, Macron, keleti szél

2019. szeptember 14. 8:50

hllndr
Mandiner
Mit is mond Emmanuel Macron a keleti hatalmakról, Orbán után öt évvel?

Orbán Viktor, 2014 júliusa, Tusnádfürdő:

„Ma a világ azokat a rendszereket próbálja megérteni, amelyek nem nyugatiak, nem liberálisok, talán nem is demokráciák, és mégis sikeresek, az elemzések »sztárjai« pedig Szingapúr, Kína, India, Oroszország, Törökország.”

Emmanuel Macron francia elnök, 2019 augusztusában, a francia nagykövetek konferenciáján:

„Nézzük meg Indiát, Oroszországot, és Kínát. Sokkal erősebb politikai ihletésük van, mint a mai európaiaknak. Valódi logikával, valódi filozófiával néznek a világra, olyan képzelőerővel, amit mi egy kicsit elveszítettünk.”

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azokat a keleti országokat a migránsok nem merik kóstolgatni. Szálláscsinálóik, kollaboránsaik Európába küldik, hozzák őket, a legyengített Európa könnyebb zsákmány lesz.

Ami pedig a magyarokat illeti, az egész világra jellemző, hogy a munkaerő igyekszik a gazdagabb országokban munkát vállalni. A volt szocialista országok között mi nálunk a legkisebb ezek aránya. De hát valakiknek pótolni kell az elnyomás elől Svájcba távozó német orvosokat, igaz? Neked még nem mondták, hogy a munkaerő szabad áramlása, mint európai érték valójában arra van kitalálva, hogy segítsen a nyugat munkaerő gondjainak megoldásában?

A külföldi munkavállalás nem migráció, de azt gondolsz erről, amit csak akarsz. Egyik jellemzője az igen pártolt migrációval szemben az, hogy aki kimegy, papírokkal igazolja magát, nem segélyeken akar tengődni, amit akár több néven is felvesz, nem bujkál a kiutasítás elől, adót fizet - folytassam, vagy kezd már világosodni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés