Migrációellenes intézkedést hagyott jóvá az amerikai szövetségi legfelsőbb bíróság

2019. szeptember 12. 11:36
Az alkotmánybíróság szerepét betöltő testület által elfogadott rendelet azokra az államokra is vonatkozik, amelyekben korábban felfüggesztették annak életbe léptetését.

Migrációt korlátozó kormányzati intézkedést hagyott jóvá az amerikai szövetségi legfelsőbb bíróság, amely az alkotmánybíróság szerepét tölti be az Egyesült Államokban – írta az Euronews. A portál hozzáteszi, hogy a kormányrendelet azokra az államokra is érvényes, amelyekben korábban felfüggesztették annak életbe léptetését.

Donald Trump amerikai elnök a twitteren győzelemnek minősítette az alkotmánybírósági döntést és azt írta, hogy a déli határszakasz a demokraták obstrukciója ellenére is egyre erősebb.

 

 


A kormányrendelet értelmében azok, akik biztonságos országon keresztül érkeznek az amerikai határhoz, nem jogosultak menedékkérelmet kérni, azt az útjukba eső harmadik országban kell benyújtaniuk. Ez főként a közép-amerikai államokból érkezőket sújtja.

Az intézkedés egyébként már júliusban életbe lépett, de pár nappal később egy kaliforniai szövetségi bíró az egész országra kiterjedően felfüggesztette azt. Azóta jogi huzavona folyt, mert a bíró rendelkezését egy magasabb rendű bíróság megváltoztatta, és a tiltást csak Arizonára és Kaliforniára mondta ki érvényesnek, ám e hét elején a kaliforniai bíró ismét az egész országra kiterjesztette a felfüggesztést.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ruth Bader Ginsburg, - ő bizonyosan ellene szavazott...
https://www.biography.com/law-..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés