Férőhelybővítést kezdeményez a Jobbik az idősellátásban

2019. szeptember 11. 15:29
A Fidesz magára hagyta az idős generációt, nem foglalkozik az ellátásukkal, sőt visszafejleszti azt – fogalmazott Sneider Tamás.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a Jobbik önkormányzati programjában azonnali férőhelybővítést kezdeményez az idősellátás területén. Jelenleg több mint 26 ezren várakoznak arra, hogy bekerüljenek ezekbe az intézményekbe, összességében pedig kétszer ennyien vannak, akik rászorulnának erre – fejtette ki.

Sneider Tamás szerint a kormány kivételével mindenki tisztában van azzal, hogy a társadalom idősödése számtalan új problémát jelent. A folyamat erősödését jól mutatja, hogy míg 1990-ben 260 ezer, addig jelenleg már 420 ezer 80 év feletti lakosa van Magyarországnak – tette hozzá.

A Jobbik elnöke szerint az új idősotthoni férőhelyek egyenként 12-15 millió forintba kerülnének, továbbá két idős emberenként egy új munkahelyet hoznának létre. Sneider Tamás kitért arra is, hogy a többségében időseket érintő szociális étkeztetés támogatása az élelmiszerárak emelkedése ellenére nyolc éve változatlanul 55 ezer forint. Emellett a szociális területen dolgozók anyagi megbecsülése a legalacsonyobb az országban, aminek eredményeként egyre kevesebben dolgoznak az ágazatban, így a rendszer összeomlása fenyeget – fejtette ki az ellenzéki politikus.

(MTI)

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki ez, aki mondja?

Él az Elnök Úr!
És milyen NAGYON FONTOS témában szólalt meg! Azt a mindenségit!

Ne viccelj már, a napokban is írt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés