Trócsányit jelölik bővítési biztosnak

2019. szeptember 10. 12:31
A vártnál erősebb portfóliót kapott Von der Leyentől a magyar biztosjelölt.

Trócsányi Lászlónak a bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős tárcát szánja az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen, aki kedden mutatta be a novemberben hivatalba lépő testület tervezett összetételét. Hétfőn az Euronews páneurópai hírportál még arról írt, hogy segélyezési portfólióra fogja őt jelölni a német EB-elnök.

Ezt a portfóliót eddig az osztrák Johannes Hahn tartotta kézben, akit a költségvetésért lehet ezentúl felelős mint biztos. A volt igazságügyi miniszter Trócsányi elődje, Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztos volt az előző ciklusban.

Litvánia kapta a környezetvédelemért és az élővizekért felelős biztosi jelölést, Románia a közlekedési portfóliót, míg a bolgár Marija Gabriel a fiatalok képviselője lesz a Bizottságon belül (ha megválasztják). Az olasz Paolo Gentiloni gazdasági, az ír Phil Hogan kereskedelmi, a francia Sylvie Goulard belső piaci biztos lesz a novemberben hivatalba lépő Európai Bizottságban.

Keleti alelnökök

A három fő alelnök mellett – akikről itt írtunk – öt „sima” alelnök is lesz: egyikük a spanyol Josep Borrell, aki az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője lesz. Mellette a cseh Vera Jourová az „értékek és átláthatóság”, a görög Margarítisz Szkínász az „európai életmód védelme”, a szlovák Maros Sefcovic az „intézményközi kapcsolatok és tervezés”, míg a horvát Dubravka Suica a „demokrácia és demográfia” nevű portfóliót kapta.

A teljes Von der Leyen-listát (angolul) itt lehet megnézni. Érdekesség, hogy 27 nevet hozott nyilvánosságra Von der Leyen: az Egyesült Királyság ugyanis nem jelölt senkit sem, a Brexit miatt, bár ha hosszabbítás lenne, akkor az eddigi biztosukat, Julian Kinget a hírek szerint kinevezhetik ideiglenesen.

A tervek szerint előbb egyéni meghallgatások lesznek az EP-ben, utána szavaznak majd az EP-képviselők a biztosjelöltekről. Ha minden simán megy, akkor az új Európai Bizottság november elején foglalhatja el a helyét.

Brexit: Londonnál a labda

A labda az Egyesült Királyság térfelén pattog a szigetország európai uniós kiválásának folyamatát illetően – emelte ki az Európai Bizottság megválasztott elnöke kedden Brüsszelben. Ursula von der Leyen rámutatott, hogy az Európai Unió nem akarta a britek távozását, de tiszteletben tartja a döntést.

„A Brexit, amennyiben megtörténik, nem valaminek a végét fogja jelenteni, hanem a jövőbeli kapcsolatunk kezdetét” – fogalmazott.

Összesen 181 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Újhely(i)ekkel" bővíti az uniót?

Ne hidd. Attól függ, ki mit tud belőle kihozni? lehet semmit és lehet sokat. Navracsics pl álmosan eltöltötte az időt.

Arra is kell biztos, hogy biztos ne bővüljön.
Amíg be akarnak lépni, addig lehet nekik feltételeket szabni, igyekezzenek úgy viselkedni, ahogy az EU-nak tetszik. Hitegetni kell őket.

Ne hidd. Attól függ, ki mennyit képes kihozni az adott feladatból. Navracsics átaludta az elmúlt öt évet, mint ahogy Kovács sem alkotott maradandót.

Van néhány belépésre pályázó ország (Szerbia, Törökország).

Mindegy minek jelölik, Újhelyi megmondta a tutit: Nem szavazza meg! :)

Folyamatosan elszigetelődik a Zorbán.

:)))

A másikhoz ( segélyezés ) képest ez egy nagyon komoly poszt, komolyabb, Navráé volt.

"Pár éve még ki akartatok lépni... "

Nem kevered a Fideszt az ún. Jobbikkal?

LOL

(Tudod, az a párt, amelyik 2012-ben még követelte az EU-ból való kilépést, nyílt színen EU-zászlót égetett, magát "az EU-ellenes pártként" reklámozta stb. stb. Tudod, az a párt, amely mára a DK/MSZP hű csatlósa...)

Sorry, kimaradt a Navra elől a "mint"....

A Dobrev Jeti most sír a sarokban :)

Számtalan nyilatkozat hangzott el a kormányoldal részéről, miszerint kifejezetten sajnáljuk a britek kilépését, és Magyarországnak az lett volna jobb, ha maradnak stb.

Egyelőre most azon vergődtök, hogy "gyenge" a bővítésügyi poszt - miközben a sajtótok (444-től indexen át hvg-ig) napog óta azon pörgött, hogy a segélyezés a gyenge poszt, és azt fogja kapni TL az "erős" bővítésügyi poszt helyett. :)

Na, ez a szánalmas.

Biztos lesz Trócsányi, könnyetek egy tócsányi.

A bővítési biztos ma nem tűnik jelentősnek.
De az elkövetkező évek kulcsposztja lehet az EU-ban.
Trócsányitól függetlenül, aki így egyik napról a másikra kitüntetett helyű biztos lesz.

VÉRT , EPÉT HÁNY A FELVILÁGOSULT, HALADÁR LIBSI-NÁCI OLDAL
NE CSÜGGEDJETEK, ODAÁT, EGYSZER MÉG TI IS LEHETTEK SZÁMON KÉRTEK

"UJHELYI ISTVÁN (Facebook)
VICC
Vicc, hogy egy jogállamiságot lebontó, EU-ellenes párt uniós biztosa fogja számon kérni az európai értékeket.

DONÁTH ANNA (Facebook)
TRÓCSÁNYI LÁSZLÓ JELÖLÉSE A BŐVÍTÉSI PORTFÓLIÓ ÉLÉRE EGY ROSSZ VICC
Ő fogja számonkérni a csatlakozni kívánó országokon az európai értékek betartását?

CSEH KATALIN (Facebook)
TRÓCSÁNYI LÁSZLÓ ELFOGADHATATLAN
Trócsányi László teljességgel alkalmatlan az Európai Unió bővítéséért felelős biztosi tárca élére."

iRONIZÁLNI AKART, FÉLRECSÚSZOTT.
éN IS JÁRTAM MÁR ÍGY.

Állat!
Magyarország - egyedül - egész oldalas hirdetést vásárolt a Daily Mail c. lapban: Nagy-Britannia ne lépjetek ki!
"Hétfőn megjelent Orbán Viktor aláírásával a Daily Mailben a magyar kormány üzenete a briteknek, amelyben Orbán a Brexit ellen kampányol.

A magyar kormány Nagy-Britannia európai uniós tagságának megőrzése mellett érvelő hirdetést jelentetett meg hétfőn a brit sajtóban. A Daily Mail című konzervatív napilap hétfői kiadása által közölt egész oldalas hirdetés Orbán Viktor miniszterelnöknek a brit választókhoz szóló üzenetét tartalmazza.

A hirdetés Orbán Viktor aláírásával jelent meg a magyar címerrel, a háttérben a magyar zászlóval, a szövege pedig ez: "A döntés az Önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország büszkén áll Önök mellett az Európai Unió tagjaként"."
Állat.

KI nem sz.rja le, hogy mit mond bárki a briteken kívül Farage-ról vagy Johnsonról.
Ez mióta a tárgyhoz tartozó, mit oszt, szoroz?

Látom, ha pénzt kérsz, azt mindig csakis büszkén állva teszed.
De ezt kivetíteni általánossá, másokra, idiótaság.

Amivel vegyuk eszre, hogy a magyarellenes kulso es belso ellenseg askalodasa ellenere eleg komoly adut kaptunk a kezunkbe Ukrajnaval szemben a karpataljai magyarok vedelmehez. Gyakorlatilag a nyelvtorveny miatt jo alaposan megcsukloztathatja oket Trocsanyi ha valaha is EU tagjeloltek akarnak lenni.

"Magyarország céljai egyértelműek, és azok megegyeznek az új uniós bizottságéval a Nyugat-Balkán uniós integrációját illetően – jelentette ki az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen Brüsszelben, újságírói kérdésre válaszolva kedden.

Von der Leyen hangsúlyozta, nagyon jó kapcsolatot ápol a Nyugat-Balkán országaival, amelyek uniós integrációja az új Európai Bizottság legfőbb feladatainak középpontjába kerül majd.

„Úgy gondolom, Magyarország az az ország, amely pontosan ennek megfelelően fog együttműködni” – fogalmazott."

Ehhez kapcsolódik Rajcsányi írása "Bővítési biztosság: magyar győzelem" c. írása

Részemről mindkettővel egyetértek az az EU jövőbeni szempontjából fontosnak tartok. A bővítéssel áthelyeződhet a hangsúly nyugatról kelere és akkor akár még pozitív változás is bekövetkezhet az EU működésében.

Rossz hír ez a pártharcosoknak, pártpolitikus globalistáknak, mert Von der Leyen mondataival azt is üzenni, hogy első helyre tesz azokat a kérdéseket amelyekért az EU-t létrehozták. Rövidebben, hogy a nehézfejűek is értsék: Ez EU, az EP nem lehet pártpolitikai harcok színtere.

Na ja!
Győzött Gyurcsány Ferenc és felesége Dobrev Klára.
Jöhet a szabad-rablás.

"Én ezt tök komolyan írtam."

Milyen tök. Úri vagy marha?

"Trócsányi László vállalhatatlan, elvi és szakmai alapon is alkalmatlan jelölt az Európai Unió kormányába" - mondja Donáth Anna.

Ez az elfuserált nőszemély még azzal sincs tisztába, hogy az EU-nak nincs kormánya és nem szuverén állam.

Jobban tenné ha családja udvarán sepregetne.

Akár azt is mondhatjuk, hogy Torcsányi László az EU külügyminiszterének lett jelölve.

Köszönöm a figyelmeztetést, de közbe észrevettem és töröltem.

"Minden választás előtt elszaporodnak."

Meg akkor amikor várható, hogy kinyílik a pofonos láda.

Most meg kapkodják a fejüket.

"Ursula von der Leyen megvezette a hazai ellenzéki pártok Uniós képviselőit
Fűt-fát ígért nekik, hogy támogassák őt a pozíció elnyerésében, ám amióta ez sikerült neki, azóta minden lépése ellentmond ígéreteinek."

Írja Vásárhelyi Mária. https://hirklikk.hu/kozelet/ur..

Azt akkor Juncker mondta. Ezt meg Leyer most mondja.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés