Trócsányi segélyezésért felelős uniós biztos lesz?

2019. szeptember 9. 8:43
Az Euronews értesülései szerint nem az Orbán Viktor által preferált portfóliót fogja megkapni a magyar biztos.

A humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős biztos pozícióját kaphatja meg Trócsányi László a következő Európai Bizottságban: A biztosok listáját hivatalosan kedden jelentik be, addig még némileg változhat a helyzet – olvasható az Euronews vasárnapi írásában: a páneurópai hírtelevízió bizottsági forrása szerint a magyar kormánypárt jelöltje így lemarad az Orbán Viktor által neki szánt szomszédságpolitikáért és csatlakozási tárgyalásokért felelős tárcáról.

A humanitárius segítségnyújtással a ciprusi biztos, Hrisztosz Sztilianidész foglalkozott a 2014 és 2019 között működő Juncker-bizottságban. Őt válthatja a 63 éves magyar jogász a november 1-jén felálló új testületben, melynek elnöke a német Ursula von der Leyen lesz – ismerteti az Euronews.

Trócsányit a legtöbben a harmadik és a negyedik Orbán-kormány igazságügyi minisztereként ismerik, 2014 és 2019 között töltötte be a pozíciót. Az állam- és jogtudományok doktora korábban volt alkotmánybíró, részt vett a Velencei Bizottság munkájában, és Magyarország belgiumi, luxemburgi és franciaországi nagyköveteként is dolgozott.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, ehhez még Cseh Katikának is lesz egy-két szava! :)

Helybe vitt segítség=védelmi pénz, önként.

"Az állam- és jogtudományok doktora korábban volt alkotmánybíró, részt vett a Velencei Bizottság munkájában, és Magyarország belgiumi, luxemburgi és franciaországi nagyköveteként is dolgozott."

Schulz, Timmermans, Verhofstadt - hogy csak a leginkább hangoskodókat említsem - miket tud elmondani magáról?

Nem válaszoltál arra, hogy az említettek megköthetik-e egyáltalán Trócsányi cipőjét? Ha ők alkalmasak voltak bármire, Trócsányi ezerszer alkalmasabb.

Hagyd már ezt bizonytalan jogállamot, nincs köztetek két ember, aki azonosan fogalmazná meg, kivéve azt a mantrát, hogy Orbán lebontotta - a mit is? A civileket pedig csak annyira "üldözték", mint bárki mást, aki nem tartja be egy szuverén állam törvényeit. A meggyalázott európai értékek pedig éppen olyanok, mint az előbb említett jogállam. Azzal a különbséggel, hogy Európa nyugati része felülről rákényszerítené másokra a saját "értékeit". Honnan erednek ezek az "értékek"? A gyarmatosításból, az abból eredő gazdagságból, majd az ebből rájuk zúduló következményekből? A vérgőzös francia forradalomból? Az 1968-as lázadásokból? De nekünk mi közünk van bármelyikhez, miért az ő történelmi múltjukból kéne átvenni bármit is a mienk helyett?

Azt a helyet neked szánták, hogy szebb legyen a jövőd, ha már a jelened ilyen nyomorult.

Ezért kell Trócsányi:-))))
Majd lesz közös segélyezési politika- ott, ahol szükség van rá és nem a bajt hozni ide.
Nagyon fontos pozíciónak néz ki és jelentős változások várhatók, ha hagyják dolgozni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés