Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kari Geri nem fog olyan helyzetbe kerülni, hogy visszabontsa, mert Tarlós nyer.

A gyep. Az a szép zöld gyep. Csak az hiányzik.
Mondta Rajz János az Égigérő fű c. filmben.

Tényleg, Poldi bácsinak hívták.

"Bécs városa jelezte az Osztrák Labdarúgó Szövetségnek, hogy ellenzik egy új nemzeti stadion építését a fővárosban. Bécs sportért felelős tanácsosa Peter Hacker azt nyilatkozta, hogy a stadionépítésre szánt pénzt „inkább a tömegsportba és a gyerekeinkbe fektetjük” - írja az orf.

Az osztrákok jelenlegi nemzeti stadionja az egyébként Bécsben lévő, 50 ezer férőhelyes Ernst Happel eredetileg 1931-ben épült, de azóta ötször is felújították. Legutóbb a 2008-as Európa-bajnokságra modernizálták, 40 millió euróért.

Az osztrák szövetség azonban új nemzeti stadiont szeretne, aminek becsült költsége 300-400 millió euró. Vagyis a felső határ is cirka 128 milliárd, ami így is olcsóbb, mint a nálunk épülő, nettó 150 milliárdos új Puskás Stadion.

Bécs elutasítása miatt az osztrákok új helyszínt keresnek. Az egyik lehetőség a magyar határhoz egészen közel eső Parndorf (Pándorfalu), de körülnéznek Alsó-Ausztriában is.

Az osztrákok amúgy egész más megoldást választottak a futballjuk fejlesztésére, mint a magyarok. Ahogy Kele János összeszedte a minap Ausztriában 2008-ban indítottak egy új utánpótlásnevelés programot. Akkor a 91. helyen álltak a FIFA-világranglistán, az osztrák bajnokság 20. volt az UEFA koefficiens-rangsorban, a német Bundelsigában mindössze hat osztrák játszott. Mostanra az osztrákok már 27. helyen állnak a világranglistán, a bajnokságuk 11. helyen állnak az UEFA-koefficiens-rangsorban, a Bundesligában 32 osztrák játszik, a legnagyobb légióskontingens az övék. .." [444]

Válaszok:
DrPepper | 2019. szeptember 8. 3:03

Olyan jól állunk, annyira nincsenek hétköznapi megoldandó prioritásos problémáink, hogy megengedhetjük magunknak a folyamatos, sűrű programot?

"Magyarország – Szlovákiával közösen – rendezheti a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságot.

Kocsis Máté, az Magyar Kézilabda Szövetség elnöke kijelentette: a megfelelő infrastruktúra érdekében minél előbb el kell kezdeni Szegeden az új aréna építését, a veszprémi létesítmény bővítését, valamint a debreceni csarnok felújítását. Hozzátette, a szövetség elnökségében felvetődött annak a gondolata, hogy Budapesten egy új aréna is felépüljön.

„Ennek érdekében a következő hetekben felvesszük a kapcsolatot a magyar kormánnyal, mert pozitív elbírálás esetén az ezzel kapcsolatos kormánydöntéseknek mielőbb meg kell születniük” – mondta Kocsis. Az elnök szerint a 10-15 milliárd forintos beruházás nagyságát tekintve az Eb-ig hátralévő három év már egyáltalán nem is olyan sok idő." [HirTv, 2018.06]

A meghívott cégek első körben adott ajánlatai (nettó): 115,8 milliárd, 116,7 milliárd, 153,8 milliárd, 159,9 milliárd, 158,3 milliárd
A végső ajánlat bruttó 100 milliárd körül viheti a projektet (ez a nyitó ár, amiről indulunk).

"A magyar futball legújabb, UEFA 4-es és MLSZ I. osztály „A” kategóriának megfelelően kialakított, 14 200 ülőhelyes stadionja, a székesfehérvári Sóstói, kissé hányattatott évek után végre elkészült...A kivitelezés összköltsége többszöri változást követően kicsit több mint nettó 14,650 milliárd forintnál állt meg. Ez három fő tételt tartalmaz: stadion, Sóstó 200 hektáros természetvédelmi terület rehabilitációja, a stadion mellett található majd 30 méteres torony felújítása."

"Újabb szerződésmódosításokról ír az Átlátszó, amelyek a júliusban befejeződött vizes világbajnokság drágulását eredményezik. A sportrendezvény összköltsége ezzel átlépte a 107 milliárd forintot...A nyilvánosságra került szerződések értéke a módosításokkal együtt nettó 107 milliárd, bruttó 135,89 milliárd forintnál jár." [24.hu, 2017]

A hétköznapokban nekünk nem lehetnek prioritásosan kezelendő dolgaink, problémáink.

Ausztriában az egy főre eső stadionkapacitás kb. kétszerese a magyarénak.

Válaszok:
hhonor | 2019. szeptember 8. 23:31

100 milliárdokat költünk stadionokra, már kézi stadionra is ezen nagyságrendben, folyamatosan, rövid idők alatt, aminek a társadalom milliói nem látják hasznát a mindennapokban, csak egy vékony szelet, időnként. Akik ezen irányba költik a pénzt, VIP ellátást kapnak egészségügyben vagy csikkzsebből kipengetik a magánpraxist, miközben a hétköznapok emberi a betegségek akkut szakaszaiban nem jutnak be szakorvosokhoz, mert nem kapnak rá lehetőséget, mert időpont csak akkor van, amikor már idült a jelenség, hetek, hónapok múlva. Az orvosi rendelőkben, szakorvosi rendelőkben, kórházakban vannak azon magyarok tömegei, a mindennapokban, amelyekkel sokszorosan megtölthetnénk folyamatosan a sokszor kihasználatlan vagy részben kihasznált, alkalmak során feltöltött milliárdok tömegeiből felépült és fenntartott stadionjainkat. Milliókat fizetünk akár élfocistáknak, miközben akár a társadalom jövőjét alapozó kezdő pedagógus bére a garantált bérminimumon, akik gyerekek százezreit készítik fel az életre, a családok és a társadalom támogatóiként. Forditott világban élünk itt Magyarországon is.

Nyugaton is hasonló szinten mozognak napi problémáik, mint nálunk? Egyben a sport irányba költött milliárdok tömegeit lényegében közpénzből fizetve, az élsportolókat, focistákat közvetlenül vagy közvetetten adóforintokból "támogatva"?

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. szeptember 9. 16:18

Nem eltörölni kell a stadionokat, a terveket, viszont mértéktartónak kellene lenni, újra képezve fontossági sorrendezést, megfelelőbben ütemezve, érzékenyebbnek lenni a társadalom problémái, hétköznapi problémái irányába, amely irányokban már valóban tömegek, milliók érintettek.

"állítólag"

Na, beindult a pletykagép. Cáfolhatatlan.

Öreg, nagy tudásúnak tartod magad, és bizonyos területeken otthon vagy, valószínű.
De elárulok mégis neked egy titkot a "lényegében közpénzből fizetve, az élsportolókat, focistákat közvetlenül vagy közvetetten adóforintokból "támogatva":
(Minden pénz: közpénz.)
Ha máskor nem, amikor használják, mindenképp, de még a párna alatt is, mert a párna fölötti épületnek is van valamilyen adókötelezettsége, ugyebár...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés