Balázsy Péter: Szombathely egy olyan hely, ahol érdemes élni

2019. szeptember 7. 17:09
„Valamilyen módon rá kell világítani arra, hogy meg lehet találni ma Magyarországon a boldogság és a boldogulás lehetőségét a fővároson kívül is.”

Balázsy Péter, a Fidesz szombathelyi polgármesterjelöltje volt a vendége a Hír TV Őszintén című műsorának. Mesélt a városról, személyes kötődéseiről és jövőbeli terveiről a városvezetéssel kapcsolatban.

Balázsy szerint valamilyen módon rá kell világítani arra, hogy meg lehet találni ma Magyarországon a boldogság és a boldogulás lehetőségét a fővároson kívül is. Meg kell fordítani azt a tendenciát, hogy mindenki elhagyja a szülőhelyét. Hiszen évszázadokon keresztül úgy éltek az emberek, hogy kötődtek ahhoz a helyhez, ahonnan származtak. Igaz, hogy elmentek máshová szerencsét próbálni, pénzt gyűjteni, tapasztalatot szerezni, de utána mégis hazatértek, és ott építettek házat, ott terveztek családot, ahonnan származtak. Ő maga is hét éve tért haza.

Elmondása szerint, ma Szombathelyen nagyságrendileg ugyanannyit lehet kereseni a legtöbb munkakörben, mint Budapesten. Ő maga is Szombathelyen képzeli el az életét.

Elmesélte, eleinte nem politikus szeretett volna lenni. Amikor egészen kicsi volt állatorvos akart lenni, később mérnök, majd ügyvéd. Ugyanakkor a történelem, a politika és a közélet nagyon korán elkezdte érdekelni.

Balázsy arról is mesélt, hogy az utóbbi időben érte pár olyan támadás, amire nem számított, de nem érzi úgy, hogy bármi olyannal tudnák támadni őt, ami igazán rést tudna ütni rajta, így nyugodtnak érzi magát.

Kifejtette, szerinte kevés olyan megtiszteltetés van, mint hogy az ember a saját szülővárosa polgármestere lehessen, hiszen a város adottságai fantasztikusak. Szombathely egy olyan hely, ahol érdemes élni. Úgy véli, kevés olyan szelete van a város működésének, amit ma már ne ismerne.

A polgármesterjelölt beszélt továbbá az M87-es út Szombathely-Kőszeg közötti szakaszának terveiről, elkerülő utak építéséről (a város forgalmának enyhülése érdekében), és parkolási kérdésekről, járdák építéséről is.

Arról, hogy Czeglédy Csaba képviselőjelölt lehet a városban, azt mondta: Szerinte a politikát alapvetően tiszta körülmények között kellene folytatni, de ezek szerint az „ellenzék csapatába” bárki belefér.

 

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés