Gulyás Gergely: A kereszténydemokrácia egyértelmű értékválasztásra épül

2019. szeptember 6. 8:06
„A demográfiai csúcs résztvevői vagy nagyon bátrak, vagy nagyon okosak, vagy egyszerre mindkettő” – mondta Gulyás Gergely.

A kereszténydemokrácia egyértelmű értékválasztásra épül – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a III. Budapesti Demográfiai Csúcs résztvevőinek tiszteletére szervezett csütörtök esti gálavacsorán.

Gulyás Gergely Assisi Szent Ferencnek tulajdonított ima szövegével köszöntötte, amelyben a középkori szerzetes türelmet kér ahhoz, hogy elfogadja, amin nem tud változtatni, bátorságot, hogy megváltoztassa, amit lehet, és bölcsességet, hogy e kettő között különbséget tudjon tenni. A tárcavezető szerint ez az ima fontos üzenet mindazoknak, akik közügyekkel foglalkoznak.

Manapság a szabad és demokratikus világban, különösképpen Nyugat-Európában olyan politikát preferálnak, amely sokszor szembemegy a magyar kormány által képviselt értékekkel. Gulyás Gergely angol nyelven mondott köszöntőjében jelezte: az igaz, hogy a szabadság azt jelenti, hogy mindenki úgy élhet, ahogy szeretne, mindaddig, amíg betartja a törvényeket. Ez azonban nem jelentheti azt, hogy az állam számára nem megengedett, hogy meghatározza az egyértelmű értékválasztásra épülő politikáját.

A miniszter felhívta a figyelmet arra: Magyarország immár harminc év szabadságban, demokráciában él, jogállami keretek között. Budapest a kontinens egyik leggyorsabban fejlődő városa, a magyar pedig az Európai Unió leggyorsabban fejődő gazdasága. Mégis, ha valaki csak a fősodorbeli médiából tájékozódik Magyarországról, akkor vagy nem hitte el, amit olvasott, vagy hihetetlen bátorságról tett tanúbizonyságot, hogy elfogadta a meghívásunkat.

Ezért a demográfiai csúcs résztvevői vagy nagyon bátrak, vagy nagyon okosak, vagy egyszerre mindkettő – mondta Gulyás Gergely.

(MTI)

 

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szocializmus is keresztény alapokon épült, hiába tagadta és üldözte.
Lenin volt a Jézus, Marxék a próféták, Moszkvában a főtitkár volt a pápa.
A tízparancsolat is kompatibilis volt.
Azt hiszitek, az uradat és istenedet akkor nem kellett imádni?

A Frankfurter Allgemeine Zeitung német újságot nem a Fidesz szerkeszti, mégis talál súlyos hibát az úgynevezett klímavédők érvelésében:

"Ma a Fridays for Future mozgalom "Péntek(ek) a Jövőért" százezreket, elsősorban fiatalokat mobilizál a közelgő "éghajlati katasztrófa" ellen, ismét a bal és a zöld aktivisták erőteljes támogatásával."
Egy hatásos nagy kép bemutatja, hogy fiatalok egy hatalmas fekete transzparens mögött vonulnak, melyre hatalmas vörös betűkkel ez van írva:
A KAPITALIZMUST ÉGESD, NE A SZENET.
"Bárki, aki kételkedik abban, hogy Németország lényegesen hozzájárulhat a kibocsátás megtakarításához a globális szén-dioxid-kibocsátás két százalékos részesedésével, hamarosan "klíma tagadó"- vagy "felelőtlen" -ként lesz (általuk) megbélyegezve."

Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkírói értelmetlen demagógiának nevezik A Péntek(ek) a Jövőért" százezreket, elsősorban fiatalokat mobilizáló mozgalom érvelését.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés