Osztrák jelentés: Ausztria minden negyedik lakosa migrációs hátterű

2019. szeptember 5. 11:36
A meghatározás szerint migrációs hátterű az, akinek a szülei más országban születtek.

Ausztriában több mint kétmillió ember migrációs hátterű, négyszázezerrel többen vannak, mint öt évvel korábban. Minden negyedik iskolai tanulónak nem a német az anyanyelve, és otthon sem a németet használják. Az osztrák fővárosban még magasabb ez a szám; Bécsben minden második diák (52 százalék) nem németül beszél családtagjaival.

A jelentés szerint ugyanakkor Ausztria már nem tartozik a legkedveltebb célországok közé. Míg 2015-ben 113 ezren érkeztek, tavaly ennek kevesebb mint harmada, 35 ezer menedékkérő jött az országba. Ezzel együtt a beadott menedékkérelmek száma is csökkent; 2018-ban az azt megelőző évhez képest 44 százalékkal kevesebb menedékkérelmet adtak be.

Alexander Schallenberg integrációért is felelős külügyminiszter szerint továbbra is óriási kihívásokkal kell szembesülniük. A legtöbb menedékkérő előtt ugyanis hosszú és kemény út áll, míg sikerül beilleszkednie. A jelentés egyik készítője, Gudrun Biffl gazdasági szakértő pedig úgy véli, több pénzt kellene fordítani többek között arra, hogy a migránsok elsajátítsák a német nyelvet.

A menedékkérők munkaerőpiaci beilleszkedését is segíteni kellene a jelentés szerint. Tavaly például az osztrákok több mint 75 százalékának, míg az Afganisztánból, Szíriából, illetve Irakból érkezett menedékkérők kevesebb mint 36 százalékának volt munkahelye. Az adatok ugyanakkor azt mutatják, hogy a 2011 óta érkezett menedékkérők 53 százalékának van állása.

Egyre több a lezárt menekültügyi eljárás; ezzel arányosan nő azoknak a menedékkérőknek a száma, akik munkahellyel még nem rendelkeznek, de minimális biztosításra jogosultak. A minimális biztosítást igénylők harmada migrációs hátterű a jelentés szerint.

(MTI)

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eddig a barbárok keletről, délkeletről jöttek, meg délről.
Mára nem fordul, de annyiban változik a helyzet, immár körkörös védelem kell, végvárak 360 fokban.
Egyelőre vegyesen, szellemi ill. fizikai harci állások kiépítése SOS!
És mindenekelőtt az Iskolákban 6-18 évesekig:
Építő elkülönítés rendszerének felállítása, a teljes vertikumban.
Pedagógusok, hajrá, ezért tüntessetek.
...ha mi annak idején nem jelezzük a rosszat, az átkosban, sok volt ÁVH-s, titkosszolga, bukott nacsalnyik komcsi a sz.rt is megetette volna velünk.
De volt szánk és használtuk.
És túléltük, és nagyjából az országot előre vittük.
Ma a kormány MINDEN NEMZETÉPÍTŐ SZÁNDÉKOT ELFOGAD ÉS DÍJAZ.
Mire vártok, pedagógusok?
Vagy nektek mindegy, hogy 13-18 éves korban szült, integráltan nevelhetetlen tanulók szétrohasszák a rendszert, benne benneteket is?

Már elkésett.
Akik már ott vannak, legalább háromszor annyi gyereket vállalnak, mint az osztrákok.
Évtizedeken belül felfalják az "őslakosságot".
:(

Mi rosszabbul állunk. Kb minden 4., 5. cigány.

És a nagyon hazafias "magyarok" hogyan szidták tavaly Lázár Jánost, mert merészelt egy helyzetképet küldeni Bécsből, hogy nem igaz, hazudik, Bécsben minden echte bécsi, sehol idegen, igazi osztrákia az a Bécs, amiről Lázár handabandázik...

Bécs a legélhetőbb város......
Már értem, a muszlimoknak.

INTERVIEW
Siniša Puktalović 15. August 2015, 12:00 404 Postings

"Gächter: Ja, die vielen Flüchtlinge aus Syrien, Afghanistan und Pakistan, die derzeit nach Österreich kommen, sind überdurchschnittlich gebildet. Wir könnten ganze Universitäten mit ihnen füllen.'
Guenter: Igen, a Szíriából, Afganisztánból és Pakisztánból érkező sok menekült, akik jelenleg Ausztriába érkeznek, átlagon felüli végzettséggel rendelkeznek, és teljes egyetemeket tölthetnék meg velük."

Válaszok:
Senye Péter | 2019. szeptember 5. 16:46

Ezek a menekültek még életkorukat igazoló papírjaikat is elhagyták, iskolai végzettségüket is csak bemondják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés