Kásler Miklós: A magyar kormány 2010 óta családbarát politikát folytat

2019. szeptember 5. 15:58
Egyre több ország érdeklődik a kilenc éve létező magyar modell iránt, amely eredményesen működik – fogalmazott a miniszter, a III. Budapesti Demográfiai Csúcson.

Rendkívül fontos kérdésről, nemzeteink jövőjéről, gyermekeink sorsáról van szó, ezt mutatja a résztvevők nagy száma és politikai pozíciója is ezt bizonyítja – jelentette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön a Várkert bazárban tartott III. Demográfiai csúcs első szekcióját összefoglalva. A demográfiai helyzet, az ezzel kapcsolatos problémák és a megoldási lehetőségek minden országban különbözőek, de a végcél mindenütt a megoldás megtalálása – közölte.

A tárcavezető Jaime Mayor Oreja spanyol politikus előadását emelte ki, aki szerinte jól értelmezte azt, hogy mi történt a társadalommal a poszt-reneszánsz időszaktól a mai szabados életvitelig és a klasszikus értékek mai rombolásáig. A nyugati országokban érezhető, hogy a klasszikus értékek meglazulása meglazította a társadalom szövetét is. Ezzel szemben

a hagyományukat, vallásukat, hitüket őrző keleti országokban egyre jobb a demográfiai helyzet

– jelentette ki a miniszter.

Kásler Miklós szerint a magyar miniszterelnök is kimondta a megoldást, ami leegyszerűsítve a következő: „vissza a gyökereinkhez, vissza a klasszikus európai-, keresztény-, emberi értékekhez, a családhoz, a hithez, a hagyományokhoz, az ősök és a leszármazottak tiszteletéhez.

„Az asszonyok akkor szülnek, ha akarnak, ha késztetésük van rá, ha úgy nevelik őket, hogy a család érték, a gyermek érték és az életük akkor teljesedik ki, ha a teremtés célját valósítják meg, gondoskodnak az emberi nem fennmaradásáról” – fogalmazott.

Ha ezt a szemléletmódot tudnánk visszahelyezni oda, ahol a legutóbbi évtizedekig volt, akkor a demográfiai problémák nagyon gyorsan megoldódnának – mondta a miniszter. A kormányok ehhez azt tudják hozzátenni, hogy biztosítják – úgy az anyagi, mint a szellemi feltételeket ahhoz, – hogy aki gyereket szeretne vállalni, megtehesse ezt.

A magyar kormány 2010 óta családbarát politikát folytat,

minden döntésénél prioritásként jelenik meg a szempont, hogy milyen hatást gyakorol az a családokra, a demográfiai helyzetre, azaz a nemzet jövőjére – mondta Kásler. Ennek három pillére: az Alaptörvényben biztosított jogok, a családtámogatási intézkedések, és a család népszerűsítése az oktatás, nevelés és a társadalmi megnyilvánulások nagyon sok területén.

Ennek köszönhetően egyre több ország érdeklődik a kilenc éve létező magyar modell iránt, amely eredményesen működik – zárta szavait a miniszter.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„vissza a gyökereinkhez, vissza a klasszikus európai-, keresztény-, emberi értékekhez, a családhoz, a hithez, a hagyományokhoz, az ősök és a leszármazottak tiszteletéhez.”

Ez bizonyára nem a fentieket szolgálja, ellenkezőleg:
10 kamionnal érkezik a Star Wars kiállítás Budapestre (SzMo.hu)
Szarja már le minden egészséges tudatú, nem agyhalott plázamozibuzi...

Majdnem alliterál a neved.
Grat a szüleidnek, jó fejek...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés