Rengetegen jutottak át a határkerítésen Ceutánál

2019. augusztus 30. 13:08
A migránsok és a kerítést védő rendőrök között is voltak sérültek.

Mintegy százötvenen jutottak át a Spanyolországhoz tartozó, észak-afrikai Ceuta városának területére Marokkóból pénteken – jelentette a spanyol sajtó.

Az exklávé helyi kormányára hivatkozva közölték: 200-250 ember kísérelt meg átmászni a 8,2 kilométeres, pengékkel és szögesdrótokkal ellátott dupla kerítéssor tengerbe nyúló végén. A bejutást megakadályozni próbáló rendőrök közül legkevesebb hatan könnyebben megsebesültek. A határsértők között is vannak sérültek, de számukat egyelőre nem közölték.

Ceutában tavaly augusztus óta, azaz egy éve nem történt ilyen tömeges illegális határátlépési kísérlet. Akkor 116-an jutottak be spanyol területre. Három fiatalkorú kivételével másnap mindannyiukat visszaszállították Marokkóba, a két ország között 1992-ben létrejött egyezmény alapján. A spanyol belügyminisztérium adatai szerint Ceuta észak-afrikai spanyol exklávéba idén 671-en érkeztek illegálisan, míg Melillába, a másik afrikai spanyol városba mintegy 2700-an.

A dél-európai ország területén összesen 18 ezer illegális bevándorlót regisztráltak januártól augusztus közepéig, ami 39 százalékkal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban.

(képünk illusztráció)

(MTI)

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés