Juncker is támogatja Contét

2019. augusztus 29. 14:15
Az EB szóvivője emellett felszólította Rómát, hogy minél előbb nevezze meg a bizottsági tagjelöltjét.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke támogatja a kormányalakítással megbízott Giuseppe Conte olasz ügyvezető miniszterelnököt, akivel a nap folyamán kapcsolatba is fog lépni – közölte a brüsszeli testület szóvivője csütörtökön.

Olaszország központi szerepet játszik európai családunkban, és számítunk aktív hozzájárulására az európai projekthez” – szögezte le Mina Andreeva újságírói kérdésre válaszolva.

A szóvivő emellett felszólította Rómát, hogy mielőbb nevezze meg tagjelöltjét a november elején hivatalba lépő Európai Bizottságba.

Minél előbb leadják egy jelölt nevét Ursula von der Leyen megválasztott elnöknek, annál előbb találkozhat vele, felmérheti a személyiségét és a kvalitásait, amelyek alapján gondolkozni kezdhet a neki szánt portfólióról” – mondta.

Sergio Mattarella olasz államfő csütörtök reggel kormányalakítási megbízást adott Giuseppe Contének az Öt Csillag Mozgalom és a Demokrata Párt megállapodása alapján, miután összeomlott a koalíciós kormány a Matteo Salvini belügyminiszter vezette, jobboldali Liga kilépése miatt.

(MTI)

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés