Egymillió dollárt kapott Bolívia az erdőtüzek ellen

2019. augusztus 29. 6:45
A pénzt egy pánamerikai szervezet adta az országnak.

Bolívia egymillió dolláros (295 millió forint) segélyt kap az amazóniai erdőtüzek megfékezésére a Bolivári Szövetség a Mi Amerikánk Embereiért (ALBA) kormányközi szervezettől – közölte szerdán Evo Morales bolíviai elnök Twitter-oldalán. „Szeretném bejelenteni, hogy ezen a reggelen az ALBA tagországok egymillió dolláros támogatást hagytak jóvá a bolíviai erdőtüzek elleni küzdelemhez” – írta szerdai üzenetében Morales. Hozzátette, hogy aznap Peru két helikoptert küldött tűzoltási feladatokra.

Az ALBA 2004-ben jött létre a latin-amerikai és karibi országok közötti kereskedelmi-gazdasági együttműködési mechanizmusként, Hugo Chávez volt venezuelai elnök és Fidel Castro egykori kubai vezető kezdeményezésére. A szervezetnek jelenleg tíz tagállama van: Venezuela, Kuba, Bolívia, Nicaragua, Dominikai Közösség, Antigua és Barbuda, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, Saint Lucia, Grenada, valamint Saint Kitts és Nevis.

Korábban az ENSZ, az Amerikaközi Fejlesztési Bank és az Andoki Fejlesztési Együttműködés nyújtott 650 ezer dolláros segélyt a latin-amerikai országnak a tűzoltási feladatokra. A bolíviai kormány legutóbbi jelentése szerint több mint 700 ezer hektár erdő és legelő égett le az országot sújtó tüzekben Santa Cruz megyében.

Emmanuel Macron francia elnök a G7 biarritzi csúcstalálkozóján hétfőn jelentette be, hogy az országcsoport tagjai 20 millió dolláros (csaknem hatmilliárd forintnak megfelelő) azonnali segélyt nyújtanak az Amazonas-medencében fekvő országoknak az erdőtüzek megfékezésére, illetve hosszú távú globális projektet kezdeményeznek az amazóniai esőerdő védelmére.

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fejlodo orszagok ne fejlodjenek, mert akkor bepiszkolodik a Nyugat, jaj!
Addig volt jo, amig kommunizmus honolt a vilag nagy reszen, legalabb nem szennyeztek, nem fogyasztottak annyit a fejketlenek. A gazdag orszagok pedig boldogan elhettek a dolce vitat kolbaszbol font keriteseik kozott. Kizsakmanyolva a fel vilagot, persze.
A jon nem akartak osztozni, most a rosszbol szivesen kinalnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés