TGM esete a fekete macskával és a Neokohnnal

2019. augusztus 26. 10:35

Seres László
Neokohn
Örvendetes volna, ha a hazai zsidóság leszakadna a Kádár-korból átörökölt hamis narratívákról.

„A Neokohn, mint az oldalunk ismertetőjében is olvasható, külpolitikai hangsúlyú, jobb kifejezés híján konzervatív-liberális online lap, amely nem valamilyen kormány vagy valamilyen ellenzéki párt, hanem a szabad világ értékeinek talaján áll. Ez nem vélemény, hanem nettó tény, tessék belénk olvasni.

Hogy a kormány is Izrael-barát? Ez egyszerűen csodálatos, de mi közünk hozzá? Remek hír persze, hiszen csak pár éve, hogy Fidesz-közeli lapokban, tévékben hemzsegtek válogatott szerzők Izrael-ellenes tirádái, konteói. A Neokohn természetesen beszámolt a mostani kormány körül leledző Kásler, Takaró, Raffay és egyéb urak tűrhetetlen ténykedéséről is, és ez a jövőben is így lesz.

Valóban örvendetes volna, ha a hazai zsidóság leszakadna a Kádár-korból átörökölt hamis narratívákról, a hagyományos és az újbaloldalt szükségszerű, vagy legalábbis hasznos útitársként elfogadó attitűdről – de lapként elsősorban az információ- és véleményközlés a feladatunk, nem az átnevelés vagy a valahová terelés.

Viszont: »Hogyan lehetne visszanyúlnunk az eltiport és elhazudott magyar szabadelvű tradícióhoz?« (TGM, 1989)

A zsidóság, amint azt TGM is írja, »nem érthetetlen« módon a baloldal mellett állt és zömében talán áll máig, tőle remélt elfogadást és ha kellett védelmet, de a zsidók zsidókként történő fennmaradását ez az identitás egész biztosan nem garantálja.”

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit érne a zsidó antiszemitizmus nélkül?

"Hogy a kormány is Izrael-barát? "
Egyoldalú barátság.
Nevezhetjük hízelgésnek, vagy seggnyalásnak, ha durvábban fogalmazunk.

A volt komcsik, - akik átfestették magukat mélymagyarrá és akik helyet kapnak a fideszes médiában,- azt folytatták, amit Kádárék alatt azaz Izraelt gyalázták és az arabok seggét nyalták és akik lepaktáltak az antiszemét szélsőjobbos nyomorultakkal. A komcsi-nyilas proli csőcselék palesztin sállal parádézott évekig, ami már akkor vérciki volt.

Ezért jó, hogy jött egy új nemzedék a jobboldalon, - akik tényleg konzervatívok- és akik Izraelt támogatják a zsidó-keresztény hagyomány talaján állva valamint a cca.200-400 ezer Izraelben élő magyar ajkú zsidó miatt.(történelmi Magyarországról származó)

Kedves Laci!

Nem lehetsz úgy liberális, ha szellemi piros lámpát adsz Takaró nézeteinek. Akkor Te is szellemi náci vagy.

Magad adsz érveket a jobboldali konzervatív oldal számára ahhoz, hogy Benned, a Neokohn - általam nagyra becsült - műhelyében ne a mögöttes, aktuális érdekeken nyugvó zsidó mozgatórugókat keressék.

Nagyon fontos az, amit csináltok, magam elkötelezett támogatója vagyok Netanjahunak, politikájának. Még többet kell tennetek azért, hogy a magyarországi zsidóságot elvezessétek saját jól felfogott érdekeik mentén a hamis, láthatóan egyre antiszemitább, Izrael-ellenesebb álbaloldaltól a konzervatív, a kölcsönös érdekeket szolgáló megegyezés irányában.

Mutassátok be mégjobban, hogyan dolgozik az EMIH a közös nemzeti érdekek mentén, milyen gazdag a magyarországi zsidó köz-kulturális és hitélet.

De figyelni kell a többségi társadalom érzékenységére is, ami számos esetben nem alap nélküli. A zsidóság legyen önmagával szemben is kritikus. Csak így várható el ez a másik oldaltól is.

A zsidóság ne adjon felmentést a közös felelősségvállalás alól, ezt az országot békében, együtt kell felvirágoztatnunk.

Az MSZP egykori tagsága tele volt antiszemitákkal, ezt Neked is tudnod kell, s a mai magyarországi baloldal esetében ez a képlet nem változott.
Egy értékrendet valló zsidó ember nem szolgálhatja a mai, csak nevükben balliberális pártokat. Nem szavazhat a militáns iszlám balliberális trójai falovaira, a magyar nemzet, benne a magyar zsidóság érdekeinek elárulóira.

Válaszok:
Türelem | 2019. augusztus 26. 13:11

S még egy valami, az aki zsidóként olyan jelöltre, politikusra, pártra, együttműködésre szavaz, melynek tagja a náci farkasbőrt baloldali, néppárti báránybőrre lecserélt Jobbik, az szégyellje magát, az zsidónak is alkalmatlan.

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. augusztus 26. 13:25

Kedves Dodó!

Köszönöm kedves soraidat, de hidd el, az ilyen gyűlölettel teli, az emberi érintkezési szabályok alsó értékhatárát sem elérő, a konfliktusok szításában élenjáró emberek iránt, mint Grosvenor2 inkább sajnálatot érzek. Nem tud megbántani.

A magam részéről alapvetően a józan párbeszéd, az eltérő vélemények tiszteletének vagyok a híve.

Ma a közbeszédet az arrogancia, a hübrisz hatja át, az értékítéletekből egyre jobban hiányzik az árnyalatok iránti igény.

A stílus meg ugye tudjuk, maga az ember. Azokkal kell párbeszédet folytatnunk, akik a közös jó érdekében küzdenek bárminemű prejudikáció nélkül, akik emberi hangon szólalnak meg.

Kedves Dodó!

A történelem bizonyította, hogy a gyűlölet gyűlöletet szül, s nehéz megszakítani ezt az ördögi kört.

Törekszem a szeretetre, de én is csak egy vagyok a botladozók közül. S néha nehéz higgadtnak maradnom, a sok hazugság, a sok árulás, a sok tisztességtelen ember, az önálló gondolkodásra, véleményalkotásra való képtelenség, a cinizmus, a köpönyegforgatás, az egyéni érdekek közösségiek fölé helyezése, a mértéktelen hatalomvágy engem is közel visz ahhoz, hogy felemeljem a hangom.

A médiától vezérelvként minden oldaltól, így a kormánypártitól is Savonarola-i mércét várok el.

Lorenzo Medici, miután Savonarolát kinevezte a San Marco priorjává, elment a kolostorba. Átadta alamizsnáit, amire Savonarola így válaszolt: "Egy jó kutya nem hagyja abba az ugatást, hiába vetnek neki csontot." /Nagy András, Savonarola-kísérlet, Magvető, 1982./

Egy média ne független, hanem objektív, elfogulatlan, megvásárolhatatlan legyen. Ugasson akkor is, ha a gazdája nem tisztességes, amikor hibát követ el. Akár jobb, akár baloldalon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés