Miközben mindenki az Amazonasra figyel, világszerte nagy erdőtüzek vannak

2019. augusztus 26. 8:42
Afrikában legalább akkora terjedelemben égnek az esőerdők, mint Dél-Amerikában.

Miközben a hírekben az dél-amerikai védekezés kiemelt helyen szerepel, az afrikai és észak-amerikai erdőtüzekkel keveset foglalkozik a világpolitika – jelentette az Euronews. Beszámolójuk szerint Angolában és a Kongói Demokratikus Köztársaság területén is hatalmas tüzek vannak. Augusztus végére már csaknem akkora területen égnek az esőerdők, mint Dél-Amerikában.

A száraz időjárás és a hőség ugyanakkor nem csak az egyenlítői régióban okozott tüzeket. A nyáron az Egyesült Államokhoz tartozó Alaszkában is óriási területeken égett le az erdő. És ég most is: az állam egyik legnagyobb városában, Anchorageban is fullasztó füsttől szenvednek, ugyanis a környékén 400 ezer hektáron ég az erdő, és már lakott területeket is veszélyeztet.

Közben egyre több brazil állam kéri a központi kormányzat segítségét az amazonasi erdőtüzek megfékezésében: a hétvégén már a katonaság is beszállt az oltásba, miután a brazil elnök 44 ezer katonát vezényelt a térségbe.

A hetek óta lángoló dzsungelben több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket. Az éve eleje óta közel 80 ezer esetet jegyeztek fel csak Brazíliában, ami több éves rekord.

Azonban az amazonasi erdőtüzek már nem csak Brazíliának jelentenek problémát, miután a hétvégén bejelentették La Pazban, hogy a Bolíviához tartozó területeken is egyre több helyen lángol az erdő. A helyzet komoly aggodalmat kelt világszerte: éppen ezért a hétvégi G7 csúcstalálkozón is kiemelt téma volt, több ország is felajánlotta segítségét.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az afrikai erdőtüzekről is személy szerint Orbán tehet.
Nem akarja beengedni az afrikai migránsokat Európába, akik mi mást tehetnének, mint hogy erdőtüzeket gyújtanak.
(Fogalmam sincs, hogy így van-e, csak igyekszem segíteni a szövegíróiknak, bár nem szorulnak rá.) Persze a narratívát arra is lehet kanyarítani, hogy épp e tüzek oltásához van szükség több afrikaira a hazájában. Copyright ingyenes.

Csak azok érdekesek, amit "Orbán" haverjai gyújtottak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés