Ficsak: Trendivé vált nagycsaládosnak lenni

2019. augusztus 25. 10:56

Évről évre nő a családok anyagi támogatása, emellett társadalmi megbecsültségük is megnőtt – mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója.

2019. augusztus 25. 10:56

Mostanra trendivé vált családosnak, nagycsaládosnak lenni. A fiatalok is egyre inkább családban képzelik el jövőjüket – mondta a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Király Nóra azt mondta: amikor 2010-ben a polgári kormányzás folytatódott Magyarországon, látszott, hogy a középpontban a családok állnak, s a fő célkitűzés, hogy minél több gyermek szülessen. Ennek megfelelően évről évre nő a családok anyagi támogatása, emellett társadalmi megbecsültségük is megnőtt.

A Ficsak alapítója elmondta: folyamatos az érdeklődés a februárban bejelentett családvédelmi akcióterv iránt. Júliusi indulása óta „megrohamozták” a kormányablakokat, hitelintézeteket. Augusztus végére 20 ezerre nőtt az érdeklődők száma.

Legtöbben a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását igényelték – közölte Király Nóra, kiemelve: ez Európa-szerte egyedülálló támogatási forma.

Emellett a babaváró támogatás is népszerű. A 10 millió forintos szabad felhasználású hitelt minden fiatal pár igényelheti, aki gyermekkel tervezi a jövőt. Három gyermek születése esetén a hitelt teljes egészében elengedi az állam – hangsúlyozta.

A családvédelmi akcióterv része volt a bölcsődei férőhelybővítés is, ez viszont hosszabb időt vesz igénybe, ezért az átmeneti időre, havi maximum 40 ezer forintig, bölcsődei támogatást igényelhetnek azok, akik helyhiány miatt nem tudják elhelyezni gyermeküket állami bölcsődében – ismertette Király Nóra.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EszterMN
2019. augusztus 25. 23:38
A nagy család kicsit komolyabb dolog annál, mint hogy "trendi" lehessen. A gyerekeket nem cseréled le, ha jön egy új "trend". Van trendi blútúszos sportfülesem, trendi necctangám, trendi rózsaszín szelfibotom, meg egy trendi csecsemőm... Hát, őőő izé.....köhécs-köhécs.... Nincs egy trendi kakukktojás ebben a felsorolásban?
sááá
2019. augusztus 25. 23:32
helyesen: Király Nóra (Fidesz)
Akitlosz
2019. augusztus 25. 17:55
Aki az alapján dönt a családi életéről, hogy éppen mi a "trendi", ő nagyon Király Nóra.
Fideath
2019. augusztus 25. 17:35
"mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója." -------------------------- Király Nóra meg A Fidesz tagja, Újbuda, Budapest XI. kerületének önkormányzati képviselője 2006-tól, majd 2014 óta alpolgármestere. A mandiner ezt kifelejtette a cikkből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik