A tanítvány pávatánca

2019. augusztus 24. 12:53

Salvini ráfizet türelmetlenségére, mindent elbukhat.

2019. augusztus 24. 12:53
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„A nagy hazárdjátékos 19-re húzott lapot, mert a jobboldal felmérések szerint csak szűk többségre tenne szert egy új parlamentben. Ám elhitte azt, hogy tévedhetetlen. Giuseppe Conte miniszterelnök kedden bejelentette lemondását, de az addig higgadt politikus olyan kemény támadást intézett Salvini ellen, ami teljesen szokatlan volt tőle. Felrótta neki, hogy mindent a politikai előmenetelének rendelt alá.

Biztos, hogy ennek a beszédnek is komoly hatásai voltak: Conte ugyanis Sergio Mattarella köztársasági elnök után a legnépszerűbb politikus, messze megelőzi Salvinit. A belügyminiszternek addig minden populista megnyilvánulását elhitték a választók, most azonban már sokan kezdik belátni: megtévesztette őket. Csak üres szólam volt részéről, hogy kizárólag honfitársai sorsát tartja szem előtt, ehelyett egyes egyedül a teljhatalom megszerzésére áhítozott. Zuhanni kezdett a Liga népszerűsége.

Salvini ráfizet türelmetlenségére, mindent elbukhat. Új kormányzati többség jöhet létre az M5S és a demokraták között, utóbbi politikai erő egyetlen fontos feltétele: Di Maióék egyértelműen tegyenek hitet az EU mellett. Hogy valójában mennyire gerinces ember Salvini, jelzi: a két párt közötti koalíciós egyeztetések után elkezdett visszatáncolni, ismét udvarolni kezdett az M5S-nek, nem tartotta kizártnak a koalíció folytatását.

Keddig, a hogyan továbbról való döntés bejelentéséig ki kell derülnie, hogy Luigi Di Maio önálló, érett politikussá vált-e, vagy még mindig az euroszkeptikus pártalapító, Beppe Grillo bábja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2019. augusztus 25. 20:15
yaxcv bnm,zlkjgfc cvcbgmkztdx vm3xy vcgftfdsa0000000000000
brekker
2019. augusztus 25. 18:21
Egyrészt "zuhanni kezdett a Liga népszerűsége", másrészt Salvini türelmetlen. Tipikus vágyvezérelt újságírás, ahogy azt a Népszavától megszoktuk.
nyugalom
2019. augusztus 25. 15:11
A zseni jós a népszavától!
Bástyaelvtárs
2019. augusztus 25. 11:40
én azt a statisztikai adatot tartam szem előtt az olaszokkal kapcsolatban, h tök mindegy ki lesz kormányon legközelebb - meg fog bukni. Ez már amolyan nemzeti sport az olaszoknál :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik