Bangóné: Nem igaz, hogy a tanévkezdés évről évre kisebb terhet jelent

2019. augusztus 24. 15:05
A szocialista politikus szerint az MSZP-s önkormányzatok mindent megtesznek a családok terheinek csökkentéséért.

Az ellenzéki vezetésű települések ahogy eddig, úgy az októberi önkormányzati választások után is jelentős támogatást nyújtanak a családoknak a tanévkezdéshez – mondta Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s parlamenti képviselő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus kifejtette, a szocialista irányítással működő önkormányzatok mindent megtesznek azért, hogy a családoknak kisebb terhet jelentsen a gyermekek beiskolázása, amit például különböző cafeteria- és tanszercsomagokkal támogatnak.

Bangóné Borbély Ildikó szerint nem igaz a kormány azon állítása, hogy a tanévkezdés évről évre kisebb terhet jelent a családoknak. Ezt bizonyítja, hogy a kabinet megszüntette az iskolakezdést segítő cafeteria-szolgáltatásokat – fűzte hozzá. Az MSZP képviselője megismételte azon korábbi követelésüket, hogy a kormánynak augusztusban dupla családi pótlékkal is támogatnia kellene a gyermekek iskolakezdését. Bangóné Borbély Ildikó az ellenzéki választási összefogás nehézségeire vonatkozó kérdésre azt mondta, nem a Fidesz leváltását szolgálja, aki nem támogatja a legszélesebb körű ellenzéki együttműködést. 

A Fidesz később közleményben reagált: „Ha a szocialistákon és a többi ellenzékin múlt volna, akkor a tanévkezdésre készülő gyermekes családokon sokkal nagyobb teher lenne.  Az ellenzék ugyanis nem támogatta sem a családi adókedvezmény emelését, sem az ingyenes gyermekétkeztetésre, sem az ingyenes tankönyv programra fordított összegek emelését. A kormány támogatásának köszönhetően ebben a tanévben is hatszázezer gyermek étkezik ingyen vagy kedvezményesen, és több mint egymillió diák kap ingyen tankönyvcsomagot. 2010 óta két és félszeresére emeltük a gyermekes családok, több mint duplájára emeltük az ingyenes tankönyvprogram, és megháromszoroztuk az ingyenes gyermekétkeztetés költségvetési támogatását.

(MTI/MTI-OS)

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdektelen valóban.
Ha megnézzük a többi ellenzéki pártot, ugyanilyenek. Mindegy, hogy mit mondanak, mert nem tudják megszólitani a "lakosságot".

Az Index Fideszes lett?

"Meghallgattuk az eredeti, német nyelven elhangzó beszédet, amely alapján a Facebookon terjedő leleplezés nem állja ki az igazság próbáját. A kancellár a sajtótájékoztatón szó szerint a következőt mondta:

A kohéziós alapok, a strukturális alapok azzal a céllal jöttek létre, hogy elősegítsék a konvergenciát az EU-n belül – és ha ránézünk a magyar gazdasági növekedési rátákra, akkor láthatjuk, hogy ezt a pénzt az ország jól fektette be, hogy ez az emberek javát szolgálja –, és Németország örül, hogy magyarországi munkahelyeivel részt tud venni ebben a növekedésben."
https://index.hu/belfold/2019/..

"Konkrétan nem nevezett meg senkit. Aki a patkányozást magára vette, na az a patkány!"

Kérdésre válaszolt és a kérdésben "hogyan lehetséges, hogy folyamatosan emelkedik a Fidesz támogatottsága," benne van, hogy kire vonatkozik a válasz.
L. https://444.hu/2019/04/26/baye..

Egyébként; a szocialistáknál, liberálisoknál ez szokássá vált.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként lekurvázta az országot; "nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban", " másról szól ez a kurva ország!"
Erkölcsös választó ezért a DK MSZP jelöltjére nem szavazna és nem küldene képviselőket az EP-be.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés