Programot csak az itt élőkkel együtt érdemes alkotni

2019. augusztus 24. 13:14

Balázsy Péter
VAOL.hu
Az egyetlen működő út a fejlődéshez, ha szoros szövetségben tudunk Magyarország kormányával dolgozni.

„»A hitvallásom, ami az egész kampányon végig fog kísérni, hogy a fejlődés érdekében meg kell keresni Szombathelyen azokat a pontokat, amelyek mentén együtt tudunk működni az itt élőkkel« – szögezi le Balázsy Péter. És ha már kampány: szerinte az embereknek elegük van a pártpolitikai csatározásokból, a háborúskodásból, ezeknek véget kell vetni.

Az őt ért támadásokkal kapcsolatban azt mondja, méltatlan és a valóságot nélkülöző állításokkal nem tud és nem is akar foglalkozni. Meglátása szerint elfogadhatatlan a választók megtévesztésével kampányolni. Például közvetlen brüsszeli forrásokra hivatkozva kerékpárút-építést ígérni, miközben tény, hogy ma a támogatások és a pályázati források döntő része a kormányon keresztül érkezik. »Az egyetlen működő út a fejlődéshez, ha szoros szövetségben tudunk Magyarország kormányával dolgozni.«

Balázsy Péter aktív a közösségi felületeken. »Ez a leggyorsabb módja, hogy az emberekkel kapcsolatot tartsak és rengeteg javaslatot, pozitív megerősítést és támogatást kapok így. A következő hetek a személyes találkozásokról szólnak, a körzeti jelöltjeinkkel együtt el szeretnénk jutni minden szombathelyi háztartásba, hogy megkérdezzük az emberek véleményét. Programot csak az itt élőkkel együtt érdemes alkotni.«

Egy vitairat már elkészült, amelyből néhány pontot ki is emelt. Ha polgármesternek választják, azon dolgozik majd, hogy minél több fiatal maradjon Szombathelyen és minél többen térjenek haza. Ehhez kapcsolódik a helyi köznevelési intézmények teljes felújítása is. Dr. Puskás Tivadar munkájának köszönhetően 80 százalékban megújultak a bölcsődék, óvodák, iskolák, nem kell sok, hogy teljes legyen a sor.

Egységes városi ügyfélszolgálati rendszer létrehozását tervezi, ahol az összes városi szolgáltatót egy helyen el lehet majd érni. Cél, hogy városképben, városüzemeltetésben jussunk el a szomszédos osztrák városok szintjére. Elmondta azt is, a folyamatban lévő nagyberuházásokat be fogják fejezni. A következő években a város szolgáltató szerepét kell erősíteni, az utakat, járdákat fel kell újítani. A piacot külön említi: kiemelten fontos hely, rengetegen megfordulnak ott. Az épület új köntöst kap és törekedni fog arra is, hogy a parkolási rendszert, a környék növényzetét is megújítsák, és olyan épületet alakítsanak ki, amely megfelel a következő húsz-harminc év kihívásainak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában