Kik lesznek hazánk új női vezetői?

2019. augusztus 23. 17:56

Magyarországnak minél több jól képzett, talpraesett női vezetőre van szüksége, akik képesek megállni a helyüket itthon és a nemzetközi életben egyaránt. E célból indul el a Mathias Corvinus Collegium Női Közéleti Vezetőképző programjának második évfolyama is.

2019. augusztus 23. 17:56

Az MCC szervezésében, 2018-ban létrejött képzést meghirdetése óta élénk érdeklődés kíséri. 

Ahogy Szabó Katalin, a képzés vezetője lapunknak elmondta, a korábbi év tapasztalatai egyértelműen megmutatták mekkora az igény egy ilyen programra a munkaerőpiacra éppen belépni készülő vagy akár a néhány éves tapasztalattal már bírók körében. Egyre több magyar nő ismeri fel, hogy az önfejlesztés, ezen belül is a kompetenciáik megismerése és tudatos fejlesztése milyen pozitív hatással lehet a karrierjükre. 

Tájékoztatása szerint a hét hónapos képzés „teret biztosít a résztvevők számára ahhoz, hogy nyugodt és minőségi környezetben, hazai és nemzetközi előadók segítségével körbejárhassanak és megvitathassanak olyan közéleti, társadalmi és globális jelenségeket, amelyekkel női vezetőkként találkozni fognak".

A szervezők elmondása szerint a versenyképesség egyik alapfeltétele a készségek folyamatos fejlesztése. „A közösségben vagy csapatban való felelős gondolkodás és hatékony cselekvés gyakorlat közben elsajátított készségeket, alapos önismeretet, valamint széles körű tájékozottságot igényel. A képzés során célunk, hogy a legjobb hazai és külföldi előadók, szakemberek segítségével nyújtsunk személyre szabott fejlődési lehetőséget azoknak, akik úgy gondolják, hogy itthon szeretnék sikeresen kamatoztatni tudásukat”.

A képzés három alappillére (képzési hétvégék, e-learning-tananyagok, projektfeladatok) lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevők egy gyakorlatorientált, a résztvevők és az előadók közti kapcsolatépítést előtérbe helyező programon vehessenek részt, többek között olyan külföldi meghívottakkal, mint David Venter (Nelson Mandela egykori főtanácsadója) vagy Malcolm Gilles (a London Metropolitan University korábbi rektora).

A szervezők olyan, angol nyelvtudással bíró, 18-36 év közötti, vezetői ambícióval bíró nők jelentkezését várják, akik elhivatottságot éreznek a társadalmi szerepvállalás területén is. A szeptember végén induló idei évfolyamra augusztus 28-ig lehet jelentkezni a képzés oldalán.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2019. augusztus 25. 16:33
Semmi szükség női vezetőkre! Nekünk rátermett, hozzáértő vezetőkre van szükségünk!
Namely
2019. augusztus 25. 14:05
Fú de ronda mindegyik. Érthető, hogy miért nem randizással vannak elfoglalva.....
duzur
2019. augusztus 25. 10:03
Az Ursula-típusú egészséges feminizmus, lassan már a konzervatívokra is kihat... A nöi vezetök elterjedése, az egész társadalomra kihat. Igaz, hogy Ausztriában, pont Strache buzgó apasága által valósúlt meg a "Papa-Monat"...
Box Hill
2019. augusztus 24. 16:40
Női vezetőink már vannak. Fetrengenek is az ellenzék soraiban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik