Haladnak a dél-budai centrumkórház előkészületei

2019. augusztus 22. 17:53
A miniszterelnöki megbízott elmondta, hogy négy centrumkórház lesz Budapesten, amelyek lényegében az egész fővárosi betegellátást lefedik majd.

Jelenleg még nem jár az építkezés fázisában a projekt, egyelőre a tervezők, orvostechnológusok és informatikai szakemberek dolgoznak a munkálatok előkészítésén – írja az Origo.

A közbeszerzési eljárás lassan lezárul és kiválasztják a két nyertes pályázatot leadó tervezőiroda közül azt, amelyik elkészítheti a végleges terveket.

Hasonló szuperkórház megépítésével próbálkoztak már Ausztriában is, de műszaki hibák sora jelentkezett, amelyről az osztrák újságok is cikkeztek. Ezt a helyzetet kiküszöbölendő a dél-budai centrumkórház építéséért felelős miniszterelnöki megbízott egy szakértői csapattal közösen dolgozik.

Bedros J. Róbert elmondta, hogy négy centrumkórház lesz Budapesten, amelyek lényegében az egész fővárosi betegellátást lefedik majd.

(A kép forrása: klebelsbergkastely.hu )

 

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem lehet bejutni szakrendelesekre a betegseg akut szakaszaban, csak hetek mulva. A haziorvos szettarja a karjat, ul es nez, az asszisztens szolal meg: a remeny hal meg utoljara. S a beteg majd elotte?

Ha valaki adott pillanatban meg nincs eletveszelyesen rossz allapotban, de azon allapotaban gyors szakorvosi kivizsgalasra lenne szuksege, diagnosztikai eredmenyek mellett, megelozve a rosszabb allapot kialakulasat, megkezdve a betegseg kezeleset, mi a teendo? Heteket, honapokat varni? A rosszullet allapotaban, betegsegben?

Válaszok:
hhonor | 2019. augusztus 23. 8:12

Magam azt latom, hogy haziorvoshoz jobb helyeken meg be lehet jutni, ha surgossegire kell menni bejuthat oda is az ember, ha olyan jellegu es merteku a problemaja, de a ket szint kozott legtobb iranyba lenyegeben majdnem halott a rendszerunk, ha gyorsan lenne szukseg betegsegek akut kezelesere.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés