Gulyás Gergely: Összehasonlíthatatlanul jobb a magyar közigazgatás

2019. augusztus 22. 20:28
A 2010 előtti állapothoz képest. A miniszter Fehérgyarmaton adott át új járási hivatalt.

Szent István korától kezdve napjainkig a megye az alapja a közigazgatási szervezetrendszernek – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton.

Gulyás Gergely a szatmári kisváros új járási hivatalának átadási ünnepségén elmondta, amikor Szent István király a kereszténység több mint ezer évvel ezelőtti felvételével megalapította a magyar államot, ennek részeként létrehozta a vármegyerendszert, amely már akkor is a közigazgatás alapja volt.

A miniszter közölte, 2010-ben a gazdasági csőd szélére került az ország, ezért a hivatalba lépő kormánynak más területek mellett a közigazgatást is át kellett alakítania. Összehasonlíthatatlanul más színvonalon képes ma a magyar állam ellátni a közigazgatási feladatait, mint 2010 előtt, az új rendszerben a lakóhelyeikhez közel, belátható időn belül és jó színvonalon tudják intézni ügyeiket az állampolgárok – fogalmazott Gulyás Gergely.

A miniszter az alig egy év alatt, 356 millió forintos kormányzati támogatással felépített új járási hivatal létrehozására utalva hangsúlyozta, a jó ügyintézéshez arra van szükség, hogy az állam biztosítsa a közigazgatás infrastrukturális fejlesztéseihez szükséges forrásokat. Példamutató gyorsasággal épült meg ez a hivatal, dolgozóinak továbbra is az a feladatuk és felelősségük, hogy az ügyfelek elégedetten távozzanak az épületből – hangoztatta Gulyás Gergely.

Hozzátette, Szabolcs-Szatmár-Beregnek ebben a részében fontos pluszfeladat hárul az ügyintézőkre, mivel az állampolgársági ügyintézések jelentős része ebben a térségben történik. A miniszter kifejezte reményét, hogy a központi közigazgatás korszerűsítése a Magyar falu programmal és a Modern városok programmal folytatódhat.

Az ünnepségen jelen volt Tilki Attila, a Fidesz országgyűlési képviselője, Péter Csaba, Fehérgyarmat független polgármestere és Román István kormánymegbízott. A szatmári térség mintegy ötven települését kiszolgáló fehérgyarmati járási kormányhivatal eddig a polgármesteri hivatal épületében működött. A modern, korszerű ügyfélhívó rendszerrel felszerelt új épületben a kormányhivatal igazgatási osztályait helyezték.

(MTI)

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze, jöjjenek az osztogató ellenzékiek, újra 25 milliárd dolcsi IMF hitelbe, a lerobbant gazdaság és az államcsőd után. Orvosok, rendőrök , pedagógusok , közigazgatás: azonnali háromszámjegyű béremelést mindenkinek! Ehelyett van most nagy gazdasági növekedés, s az ebből adódó fokról-fokra béremelés. Tessék választani!

Az az igazság, hogy tényleg sok dolog vált igen hatékonnyá. Pl. mindenki röhögött a söralátét-méretű adóbevalláson, jó, az ebben a formában kampányigéret maradt, viszont mostanában az adóhivatal előkészíti az adóbevallásunkat.

Nyilván van ebben szerepe pusztán a számítástechnika fejlődésének is, de azért azt valakinek be kellett vezetnie az államigazgatásba.

Nem fogsz találni tökéletes kormányt, keresd meg a magyar választékból a legjobb pártot. Orbánék helyrehozták a balos csőd utáni helyzetet, jó gazdasági növekedést produkálnak, alacsony a rezsi, adósságcsökkentés zajlik, de minden igényt egyszerre nem lehet kielégíteni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés