Lemond az olasz miniszterelnök

2019. augusztus 20. 16:38

Giuseppe Conte súlyos és terhes következményekkel járó lépésnek nevezte a kormánypárti Liga bizalmatlansági indítványát, és hosszan bírálta Matteo Salvinit.

2019. augusztus 20. 16:38

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök kedd délután bejelentette, hogy a tavaly óta tartó koalíciós kormányzás véget ért, és este benyújtja lemondását az államfőnek.

A római parlament felsőházában elmondott beszédében Giuseppe Conte súlyos és terhes következményekkel járó lépésnek nevezte a kormánypárti Liga bizalmatlansági indítványát, és hosszan bírálta Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes belügyminiszteri és politikusi tevékenységét.

Egyórás felszólalásában Conte majdnem végig a Salvini vezette Liga döntését bírálta. Hangsúlyozta, hogy Matteo Salvini az előrehozott választásokon való győzelmében reménykedve személyes érdekeit és saját pártját helyezte az olaszok nemzeti érdekei elé. A kormányfő emellett politikai opportunizmussal vádolta Salvinit, kijelentve, hogy hiányzik belőle a politikai intézmények iránti felelősség.

Conte szerint a Liga „beszennyezte” az Öt Csillag Mozgalommal (M5S) közös kormány tizennégy hónapon át tartó munkáját.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2019. augusztus 21. 14:30
"Hangsúlyozta, hogy Matteo Salvini az előrehozott választásokon való győzelmében reménykedve személyes érdekeit és saját pártját helyezte az olaszok nemzeti érdekei elé." Ez olyan hülye dadogás, mint amikor a politikai balfék Megyó önmeghatottan kizárta magát a budiból. Buliból.
Világpanoráma
2019. augusztus 21. 10:17
Oroszország reagál egy amerikai közepes hatótávolságú rakéta tesztelésére: https://vilagpanorama.hu/2019/08/21/oroszorszag-reagal-egy-amerikai-kozepes-hatotavolsagu-raketa-tesztelesere/
Bástyaelvtárs
2019. augusztus 21. 09:09
az olaszoknál ez nemzeti sport. Nem volt sok olasz kormány ami végigvitte volna a ciklusát a 2. vh után. A kérdés csak annyi volt mikor szakad a koalíció. És az új kormánynál se várható más bárki lesz is a kormányfő
mokány
2019. augusztus 20. 22:22
Az egykori rabszolga kereskedelem haszna, semmiség volt ehhez a mai emberkereskedelemhez képest. Fausti üzlet az egész. A rohadt komunisták kis miskák voltak , ezekhez a mai globalistákhoz képest. (NGO - k és gazdáik stb.).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik