Merkel kiállt Orbán Viktor politikája mellett

2019. augusztus 19. 20:32

Somogyi Zoltán
Facebook
A magyar ellenzék reménye a külső segítségről, a kormány nemzetközi ellehetetlenülése zsákutca.

„Angela Merkel mai mondataival kiállt Orbán Viktor politikája mellett. Ezzel egyértelművé vált, hogy a magyar ellenzék reménye a külső segítségről, a kormány nemzetközi ellehetetlenülése zsákutca.

Sok oka vannak ennek, a reálgazdaságtól az alternatívanélküliségig, de azért azon is érdemes elgondolkodni, hogy - egy példát mondva csak - a Jobbik reflexió nélküli általános és a szélbal helyenkénti bevétele a közös munkába mekkora hitelvesztést okozott az ellenzéki demokratikus pártoknak.

Néha nem csak kritika kell, segíthet a tükörbe nézés is. Ki mit gondol erről?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 245 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

444-en, hvg.hu-n őrjöng a ballib... :)))) kb. az a legenyhébb komment, hogy Merkelt ki kell tiltani Magyarországról. :))))

Válaszok:
pollip | 2019. augusztus 20. 5:16
OberEnnsinnen | 2019. augusztus 20. 8:16

A német ipari befektetéseket a németek csinálják. Azok felett a kormány nem diszponál, azokat a kormány nem használja fel. A kormány csak a befektetések lehetőségét teremti meg.

Ami Merkel által mondottakat illeti, itt van kétféle tálalás.

Index: "Merkel ezután Magyarország és Németország gazdasági kapcsolatáról szólt, kijelentve, hogy Magyarország jól fekteti be ezeket a pénzeket az ország és a lakosság érdekében."
https://index.hu/belfold/2019/..

A 444 már saját kiegészítéssel írja: "Merkel a gazdasági kapcsolatok apropóján azt állította, hogy Magyarország jól fekteti be az EU-s forrásokat - bár ezt a véleményét az EU csalás elleni hivatala például nem feltétlenül osztja."
https://444.hu/2019/08/19/merk..

Gondolom, ők utána néztek, mit idéznek, tudósítójuk is volt a sajtótájékoztatón.

"Néha nem csak kritika kell, segíthet a tükörbe nézés is. Ki mit gondol erről?”

Ezen az ellenzéken már a tükör sem segít. Különben sem tudják, mire való.

Beléjük olvastam, nagyon tetszett a felháborodásuk:-))))
Tombolnak, félreforditás, hazugság, csalódottság- mindez randa stílusban.
Nem tulzok, ha azt mondom, kemény gyomrost kaptak:-)))

Ez bizony így van!

Én azt gondolom erről, hogy a fidezs politikusai tehetségesek, az
ellenzéké pedig tehetségtelenek.

Ebben az évben a 444 hsz-ei - https://444.hu/2019/08/19/merk.. - a csúcs, a topNo1.
Mindent visz.
Le kell menteni, mert eddig 1098-nál járnak, és szerintem ki fogják lőni az oldalt, mert ez a reakcióözön tényleg, ahogyan Trump elnök úr volt szíves, az "ördögi propagandagépezet" pusztítását dokumentálja, bár, ha a Síp u.-Dohány u. térségét vesszük, ott nincs szükség semmiféle NYT-"tényekre".
Tudják ők maguktól, mi A ROSSZ A MAGYARNAK.
És beleőrülnek, ha jót kapunk...

A vezér emlegetése csak elriasztó hatással bír.
Többet ártott Németországnak, - nem véletlenül!!! - mint ama diktatúra és a lib. dem. együtt...

Tényleg, ez tűrhetetlen! Demokratikus monsantót követelünk a gyermeinknek!

"Úgy gondolom, hogy a rejtély megoldása Ursula von der Leyen" - mondja a német-magyar kapcsolatokat évek óta megfigyelő ismerôs, aki jól ismeri mind Leyent, mind Orbánt.

A rejtély megoldása egy vastag hadirendelés.

Mindennek eljön az ideje.
Pl.: Orbán V.: "Sosem fogjuk elfelejteni és az iskolában minden magyar gyermeknek tanítjuk, hogy ez volt az a város és azok az emberek, akik Magyarország feldarabolásakor, a népszavazás erejével Magyarországhoz kötötték magukat."
"Magyarország feldarabolásakor," - ez a két szó ezelőtt, akár 6-8 évvel... elhangozhatott volna?
A magyar miniszterelnök szájából?
Azt azonban joggal lehet hangoztatni, magam is ezt teszem:
A hitleri Németországgal ellenséges nagyhatalmak - ha erre lehet mérce! - legalább annyi bűnt követtek el, mint a német állam.
De inkább többet, jóval többet.
Ez is ki fog derülni, lehet, mi ezt már nem érjük meg.

A képek kifejezetten barátságos, oldott hangulatot mutatnak.
A ballib média azt igyekezett sulykolni, hogy Merkel el sem jön, de ha mégis, akkor bizony morcos lesz. Ez sem jött be nekik:-)

Várd ki a végét, nem biztos az általatok sugallt "jogállami és korrupciós problémákat" ugyanúgy fogják látni. Ami nektek eszköz, az nem lesz a ti kedvetekért mások számára elfogadott valóság.

A nyugat rájön, hogy nem érdemes tovább feszíteni a húrt, a keleti régióban nem lehet mindent a nyugati ideológia szerint alakítani. A lényeg a gazdaság, nem a liberális hitbéli kérdések. A gazdaságot viszont nem ti irányítjátok, jó darabig nem is fogjátok, és ez lesz a mérvadó abban, kihez, hogyan viszonyulnak.

A kulcs a gazdaság és hogy az eredményekből valamilyen mértékben mindenki, aki hozzátett, mert adózik, dolgozik, gyereket nevel, részesüljön.

A közvagyon eltakarítóit nem nagyon szeretik. Mikor is került ki az országból, kik is privatizálták azt, amit a Fidesz visszavásárol?

A hazaárulás akkor is hazaárulás, ha az árulókat le se szarják.

A világ nagyobbik része pénz alapon működik és nem ilyen-olyan erőltetett "értékek" szerint. Ezért van, hogy az EU súlya egyre csökken, mert a világ többi része a lényegre koncentrál, és nem folytat hülye kérdéseken belháborút. A szovjet birodalom is az érték alapú működés erőltetésébe bukott bele. A Föderális Európa álom marad, vagy akik mégis összehozzák, azok együtt mennek a süllyesztőbe. Egy ekkora föderációt parancsra nem lehet összehozni, népszavazással szintén nem. Még Németország két begyesített részét sem tudták egy szintre hozni, hogyan lehetne ezt egy egész földrésszel megtenni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés