Az állatok jogaiért tüntettek Prágában

2019. augusztus 18. 17:37
Soha nem tüntetett még Csehországban az állatok védelmében ennyi ember.

Az állatok jogaiért, az állatkínzást büntető törvények szigorításáért és a környezettudatos életmód változtatásért menetelt szombat délután Prágában kétezer ember – írja az Átlátszó. A demonstrációt a nemzetközi Hivatalos Állatjogi Menet kampány részeként szervezték meg a cseh fővárosban. A kelet-európai régióban a következő hetekben Varsóban, Ljubljanában, Szófiában és Bukarestben tartanak hasonló meneteket, de a világ más nagyvárosaiban, Dél-Afrikától Közép-Amerikáig is utcára vonulnak az állatok védelmében.

Soha nem tüntetett még Csehországban az állatok védelmében ennyi ember. Az állati jogokért kiálló kétezer fős, nagyrészt fiatalokból álló menet a prágai Vár alatti térről indult. A felvonulók átkeltek a Moldva folyón, majd átsétáltak a belvároson és az Óváros-teret is érintve végül a Vencel-tér északi részén tartották meg a szervezők beszédeiket. Ezt követően a az állatvédők Pankrác városrészre vonultak át, ahol a résztvevőket koncertek szórakoztatták.

Hivatalos Állatjogi Menet

A Hivatalos Állatjogi Menet (The Official Animal Rights March) mozgalmat a londoni Kitörés (Surge) állatvédelmi szervezet alapította 2016-ban. Azóta minden évben a világ több nagyvárosában felvonulásokat szerveznek az állatok jogaiért. A mozgalom célja, hogy egy közösségbe szervezze azokat az embereket, akik az állatok jogvédelmével foglalkoznak, illetve, hogy más embereket is hasonló tevékenységre buzdítson.

A globális mozgalom csehországi demonstrációját a Nyisd ki a szemed (Otevři oči) társaság szervezte. Az önkéntes alapú, adományokból fenntartott prágai szervezet az állatok társadalmi helyzetének javításáért küzd. Csehországban és Szlovákiában szerveznek rendezvényeket és adnak ki tájékoztató anyagokat. Tereza Vandrovcová, a társaság szóvivője szerint a szombati létszám a jövőben növekedhet, a mozgalomban nagy tömegpotenciált érez.

„A te pénzed, az ő fájdalmuk”

Az állatok ugyanúgy éreznek fájdalmat ahogy mi, ugyanúgy gyűlölik a ketrecet, ahogy mi, ugyanúgy éreznek boldogságot, ahogy mi” – skandálták angol és cseh nyelven a menet résztvevői.

 

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Antiszemita-e vagy? :)

A zsidók Isten ajándékai! (Orbán)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés