Támogatom a DK és az MSZP egyesülését

2019. augusztus 17. 9:43

Kovács László
Magyar Hírlap
Szerintem pozitív, hogy az MSZP vezetése most nem ragaszkodik mindenáron saját miniszterelnök-jelölthöz. Interjú.

„Az elmúlt években a szocialista párt mintha szándékosan mindig a pártszövetségesei alá rendelné magát. Mi az oka, hogy az MSZP sem miniszterelnököt, sem pedig főpolgármester-jelöltet nem a saját soraiból állított? Miért nincsenek kiemelkedő politikai vezetői?

Személyes véleményem, hogy Karácsony Gergely alkalmas jelölt a főpolgármesteri tisztségre. Örülök annak, hogy a demokratikus oldal őt jelölte, az előválasztáson ő kapta a legnagyobb támogatást, és remélem, hogy el is fogja nyerni a főpolgármesteri tisztséget. Már jeleztem is neki, hogy szívesen segítem mindenben, amiben tudom. Győzelemre esélyes miniszterelnök-jelöltet nem tudnék megnevezni, de még van idő ilyet kiválasztani. Talán meglepő, de szerintem pozitív, hogy az MSZP vezetése most nem ragaszkodik mindenáron saját miniszterelnök-jelölthöz. Ma is határozott véleményem, hogy 2014-ben hiba volt a pártnak a saját jelöltjéhez, Mesterházy Attilához ragaszkodnia, be kellett volna állni a sokkal tapasztaltabb és komoly nemzetközi támogatással is rendelkező Bajnai Gordon mögé. Abban nem vagyok biztos, hogy nyert volna, de abban igen, hogy a Fidesz nem kapott volna kétharmados többséget. A kiemelkedő vezetők hiánya pedig azzal függ össze, hogy 2010 óta elsősorban azok kerültek be a párt vezetésébe, akik a mindenkori elnök lojális támogatói voltak, és nem azok, akik a teljesítményükkel vívták ki bekerülésüket a »királycsinálók« körébe.

Korábban, a kilencvenes években vagy akár a kétezres években is, amikor még sikeres volt az MSZP, mindig önállóan indult neki a választásoknak. Mit gondol a mindenáron való összefogásra épülő ellenzéki választási stratégiáról? Hátrány ez inkább, vagy előny?

Az összefogást szerintem elengedhetetlenné teszik a kormányoldal és az ellenzéki pártok közötti erőviszonyok. A Fideszt a kétharmados fölénye legyőzhetetlenné teszi, hiszen a Fidesz egyetlen jelöltjével fél tucat egymással is versenyző ellenzéki jelölt áll szemben. A győzelmet választási körzetenként csak egyetlen, a teljes ellenzék által támogatott induló vívhatja ki.

Helyesnek tartja-e azt, hogy a jelenlegi balliberális ellenzéki politikusok, így a szocialista párt vezetői is általában elutasítják és kerülik a jobboldali sajtó megkereséseit?

Az ilyen elzárkózást súlyos hibának tartom. Ha egy politikus hisz abban, amit hirdet, akkor örül, ha nem csak a saját pártjához közel álló sajtóban szerepelhet. A másik oldalt támogató sajtón keresztül lehet új szavazókat megnyerni. A kampányban a célpontot elsősorban nem a már meggyőzött emberek jelentik, hanem a meggyőzendők. Közülük kerülhetnek ki az új szavazóink. Megjegyzem, engem már néhányszor ki akartak zárni a pártból, amiért elfogadtam például a Hír Tv vagy az Echo Tv meghívását. Ezt akkor láttam igazán komikusnak, amikor a szereplésemet követően megjelentek olyan sajtóvélemények, hogy »Kovács László felmosta a padlót a műsorvezetővel«. Ez persze erős túlzás volt, de az kiderült, hogy a szereplésem nem ártott az MSZP-nek. Viszont akkor sem éreztem elégtételt, amikor a főváros egyik kerületében olyan szocialista politikust zártak ki, aki korábban az én kizárásomat kezdeményezte. Meggyőződésem, hogy azt a politikust, aki hisz abban, amit hirdet, és azt érvekkel alátámasztva közérthetően fogalmazza meg, egyetlen műsorvezető vagy riporter sem tudja sarokba szorítani.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosan erről van szó.
Sőt, egy normális életösztönnel bíró párt már 2006-ban az őszödi beszéd után, de legeslegkésőbb 2008-ban kivágja Gyurcsányt...

... erre most ott tartanak, hogy a diadalmas Gyurcsány fogja bekebelezni a maradék MSZP-t, és a komplett ellenzéket (ún. Jobbiktól Momentumig).

"Személyes véleményem, hogy Karácsony Gergely alkalmas jelölt a főpolgármesteri tisztségre."

Géza max. a nagyotmondásra nem alkalmatlan, kár, hogy ebben a műfajban éles a verseny az ellenzéki oldalon.

Csak beleolavsatm ebbe az interjúba, de nagyjából semmivel nem értek egyet. Kovács sértődött embernek tűnik, aki most a DK felé nyal, hátha csurran egy kis baksis.

Most hívott Gyurcsány Feri, hogy támogatom az MSZP és a DK egyesülését.

Nem elsőhegedűsök már, 2010 után félre lettek állítva. Éppen ezért most a DK-nak nyalnak, talán abban reménykednek, hogy ha a DK bekebelezi az MSZP maradékát, talán ők is kapnak valamit. Tanácsadói állást.

Mindig is a gerinctelenség bajnoka volt.

"Támogatom a DK és az MSZP egyesülését"

És legyen a nevük: DEMENSP !

"Támogatom a DK és az MSZP egyesülését"

A Mozgalom is szarban van, Royékat nem kéne bevenni a buliba?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés