Nemzetközi tapasztalatcserét szervezünk Budapesten a túlturistásodás miatt

2019. augusztus 17. 12:37

Európai Baloldal – Munkáspárt 2006
MTI
Vajnai Attila kezdeményezte, hogy a turisták által hátrahagyott szemét eltakarítását a haszonélvező cégek és kocsmák fizessék, ne a lakók.

„Az Európai Baloldal nemzetközi tapasztalatcserét szervez Budapesten a »túlturistásodás« (overturism) miatt

Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke munkakonferenciát szervez Budapesten a belvárost ellepő turistaáradat problémáinak megoldására. Személyesen tett javaslatot az erzsébetvárosi ellenzéki polgármester-jelölteknek a konferencia megszervezésére.

Niedermüller Péter, az ötpárti ellenzéki összefogás jelöltje örömmel vette a kezdeményezést, és az Európai Parlamentből is javasolta az üggyel foglalkozó politikusok meghívását. Hunvald György is pozitívan reagált, hangsúlyozva, hogy a lokálpatrióták programjában kiemelt szerepe van a kérdés átfogó és szigorú szabályokat tartalmazó kezelésének.

Moldován László korábbi LMP-s politikus támogatja a közös megoldások keresését a zöldpolitika szempontjainak érvényesítésével.

Vajnai Attila kezdeményezte a turisták által hátrahagyott szemét eltakarítására fordított közpénzek megspórolását úgy, hogy a takarítást a haszonélvező cégek és kocsmák fizessék, ne a lakók.

Erzsébetvárosban például jelenleg 500 milliónál is többet költenek évente az utcák takarítására a közös kasszából. A megspórolt pénzből szociális kiadásokra, környezetvédelemre és a lakhatási válság enyhítésére lehetne költeni az Európai Baloldal szerint.

A konferenciát a tervek szerint Erzsébetvárosban szervezik, ahova civil és szakmai szervezetek is meghívást kapnak, és külön szekcióülésen lesz szó a rövid távú lakáskiadás (Airbnb) problémáiról.

http://amiidonk.hu

Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006”

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha az összes kommunista pribéket világszerte felkötöttük volna, ahogy dukál, a túlnépesedéses klímaváltozás is elmaradt volna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés