Nemzetközi tapasztalatcserét szervezünk Budapesten a túlturistásodás miatt

2019. augusztus 17. 12:37

Vajnai Attila kezdeményezte, hogy a turisták által hátrahagyott szemét eltakarítását a haszonélvező cégek és kocsmák fizessék, ne a lakók.

2019. augusztus 17. 12:37
Európai Baloldal – Munkáspárt 2006

„Az Európai Baloldal nemzetközi tapasztalatcserét szervez Budapesten a »túlturistásodás« (overturism) miatt

Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke munkakonferenciát szervez Budapesten a belvárost ellepő turistaáradat problémáinak megoldására. Személyesen tett javaslatot az erzsébetvárosi ellenzéki polgármester-jelölteknek a konferencia megszervezésére.

Niedermüller Péter, az ötpárti ellenzéki összefogás jelöltje örömmel vette a kezdeményezést, és az Európai Parlamentből is javasolta az üggyel foglalkozó politikusok meghívását. Hunvald György is pozitívan reagált, hangsúlyozva, hogy a lokálpatrióták programjában kiemelt szerepe van a kérdés átfogó és szigorú szabályokat tartalmazó kezelésének.

Moldován László korábbi LMP-s politikus támogatja a közös megoldások keresését a zöldpolitika szempontjainak érvényesítésével.

Vajnai Attila kezdeményezte a turisták által hátrahagyott szemét eltakarítására fordított közpénzek megspórolását úgy, hogy a takarítást a haszonélvező cégek és kocsmák fizessék, ne a lakók.

Erzsébetvárosban például jelenleg 500 milliónál is többet költenek évente az utcák takarítására a közös kasszából. A megspórolt pénzből szociális kiadásokra, környezetvédelemre és a lakhatási válság enyhítésére lehetne költeni az Európai Baloldal szerint.

A konferenciát a tervek szerint Erzsébetvárosban szervezik, ahova civil és szakmai szervezetek is meghívást kapnak, és külön szekcióülésen lesz szó a rövid távú lakáskiadás (Airbnb) problémáiról.

http://amiidonk.hu

Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2019. augusztus 18. 12:01
Ha az összes kommunista pribéket világszerte felkötöttük volna, ahogy dukál, a túlnépesedéses klímaváltozás is elmaradt volna.
Szőke Ciklon
2019. augusztus 18. 10:49
És ki takarítja el a szocializmus által hátrahagyott, még mindig köztünk élő, sőt szaporodó szemetet, ki fizeti meg az általuk okozott károkat? Egyébként meg a nem turistákra kell fogni a szemetelés! Nem tőlük származnak a járdákon elszórt csikkek, üditős flakonok, kutyapiszok, kocsiablakokon válogatás nélkül kiszórt szemét, a kocsik hamutartójából az utcára öntött csikkek, az utak menti árkokba zsákszámra dobált szemét. Szinte minden településen "működik" polgárőrség, közterület felügyelet, sok pénzbe kerülnek, de nem túl hatékonyak. Nem saját célra, bevásárlásra, ismerősök, családtagok fuvarozására kellen használni a kapott járműveket, hanem arra, amire azt szánták, a közrend fenntartására. Próbáljon valaki Szingapúrban eldobni az utcán egy csikket! Ez az őrült nagy liberális szabadság, kiöli az emberekből a rendszeretetet, a másik embernek és munkájának megbecsülését. Visonganak a liberálisok, mert ez a konzervatív kormány etikát akar oktatni az iskolákban!
Európai téridő
2019. augusztus 18. 08:11
Nofene! És kik vettek benne részt és milyen hasznos tapasztalatokat osztottak meg Önökkel kedves überbalfék elvtársak?
néhai Ch.Pilot
2019. augusztus 18. 01:17
Mi a fene? Eddig az volt a baj, hogy bezárkózunk! Ki tud megfelelni az ellenzék hetente más, és egymásnak ellentmondó igényeinek? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik