A Farkaserdő beépítése ellen tiltakozik az ellenzék

2019. augusztus 17. 15:18
A városrész fideszes vezetése megállapodott a Magyar Íjász Szövetséggel, hogy az erdőn belül 2 hektáros területen íjászközpont épülhet.

A főváros IV. kerületében található Farkaserdő beépítése ellen tiltakozott több ellenzéki párt képviselője, mert a városrész fideszes vezetése megállapodott a Magyar Íjász Szövetséggel, hogy az erdőn belül 2 hektáros területen íjászközpont épülhet.

A szombati budapesti sajtótájékoztatón Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt azt mondta, meg kell védeni Budapest meglévő zöld felületeit, ugyanis az utóbbi időben több látványberuházás során – Kossuth tér, Városliget, Vörösmarty tér, József Nádor tér – fákat vágtak ki, ezzel tovább csökkentetve a zöld területek nagyságát. Szerinte mindez azért jelent problémát, mert Budapesten jelenleg nagyon alacsony az egy emberre jutó zöld területek aránya a nyugat-európai nagyvárosokhoz képest.

A politikus szerint szakítani kell a fővárosi kerületek fideszes polgármestereinek gyakorlatával, amely szerint zöld területeket minősítenek át beépítési területté.

A főpolgármester jelölt azt mondta, megválasztása esetén általános átsorolási tilalmat vezetne be, és megtiltanák az egyes kerületeknek és a fővárosi önkormányzatnak is, hogy a zöld területeket beépítési területté minősítsen át. A jövőben a rozsdaövezetek megtisztítására akarják helyezni a hangsúlyt, hogy így növeljék a zöld területek arányát. A városrendezésnél pedig előtérbe kerülnek a „zöld” szempontok, amelyek érvényesítését Karácsony Gergely a budapesti főépítészi intézmény mintájára felállítandó budapesti főkertészet intézményétől várja.

A politikus szerint Újpest, illetve Budapest egésze miatt is változtatásra van szükség, mert „itt van a klímakatasztrófa a nyakunkon.”

Trippon Norbert (MSZP), a IV. kerületi képviselőjelölt azt mondta, a kerület fideszes polgármestere azon dolgozik, hogy a Magyar Íjász Szövetséggel együtt íjászközpontot és íjász pályákat hozzon létre a Farkasredőben. A polgármester a fővárosi közgyűlés legutóbbi ülésén azt javasolta, hogy az erdő területéből mintegy 2 hektárt, több mint 20 ezer négyzetmétert vonjanak ki az erdő művelési ágból, azért, hogy ezután ott íjász pályákat építhessenek és fákat vághassanak ki.

Hozzátette, hogy bár az önkormányzati választások miatt a közgyűlésen átmenetileg levették a napirendről a kérdést, az ellenzéki pártok most azért emeltek szót, hogy a kerület mondja fel az íjász szövetséggel kötött szerződést.

Trippon Norbert úgy fogalmazott: „a jelenlegi városvezetés lapításából arra következtetünk, hogy a szándékaikról nem tettek le”. A politikus azt hangoztatta, változásra van szükség, még pedig zöld párti polgármesterjelöltekre és egy zöld párti főpolgármesterre, Karácsony Gergelyre van szükség.

Varjú László (DK), a körzet országgyűlési képviselője kiemelte, mindezek miatt az október 13-ai önkormányzati választásnak óriási jelentősége van, az emberek mindennapjai szempontjából, azért, hogy élhető városban, élhető kerületben lakhassanak.  

(MTI)

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Géza le van maradva, visszavonták a javaslatot:

https://ujpestihirmondo.hu/201..

Majd a szocik alatt nem lesz gond a beépítés, feltételezem.

Válaszok:
péterx | 2019. augusztus 18. 7:27

Igaz, hogy le vannak maradva, de mi számít ez, ha az ellenzéki kampányt ezzel lehet fűteni.

A Rex kutyaotthon alapítvány egy jelentős területet elvesz a Farkaserdő területéből.
Varjú László (DK), a körzet országgyűlési képviselője nem mer belekötni a Rex kutyaotthon alapítványba, csak az íjászokat izélgeti pedig "a közgyűlésen átmenetileg levették a napirendről a kérdést", ami az íjászokat illeti.

Parturiunt montes, nascitur ridiculus mus .
Vajudnak a hegyek s nevetséges egér születik.
Idézet Horatius Ars poeticajából, aki bírálta a dagályos stílust.

Karácsony szerint "itt van a klímakatasztrófa a nyakunkon."

Az íjászok kérése miatt van itt a klímakatasztrófa a nyakunkon, de a Rex kutyaotthon alapítvány, mely már most egy jelentős területet elvesz a Farkaserdőből területéből, szerinte nem okoz klímakatasztrófát.

A klímakatasztrófát kivált okok értelmezése Karácsonyék részéről, ugyanolyan hamis alapokon nyugszik, miként az állatvásári kupecé:

"HA AKAROM VEMHES, HA AKAROM NEM VEMHES." Olyanra mondják, ki most igy, majd ugy beszél, mint az állatvásári kupec, ki szamarát egyszer vemhesnek, másszor nem vemhesnek állitá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés