Shane Tusup visszatér a medence partjára

2019. augusztus 16. 12:20
Sajtóhírek szerint Katinkával közös volt tanítványukat és Ilaria Cusinatot is edzi majd.

Hosszú Katinka egykori férje Olaszországban áll majd újra munkába – írja a sport365.hu. Nemrég még arról szóltak a hírek, hogy Shane Tusup először beszélt válásáról a nyilvánosság előtt. Nyilatkozatában elmondta, hogy padlóra került a szakításukkor, de úgy érzi, kezd kijönni a gödörből.

Ekkor azt mondta a golfkarierrjére helyezi a hangsúlyt, most mégis úgy tűnik visszatér az uszodába. Az SzPress Hírszolgálat úgy tudja, Shane Tusup napokon belül bejelenti, hogy ő veszi át a 15 éves Bujdosó Zsombor edzéseinek irányítását. A tehetséges fiú korábban azért költözött Budapestre, hogy a Hosszú Katinka nevével fémjelzett úszóiskolában edzhessen. A sikerpáros válása után azonban nem találta a helyét a klubban, így Dunaharasztiba került, Lőrinczi György irányítása alá.

Bujdosó edzője megerősítette a hírt, hogy a kiemelkedően tehetséges fiú elhagyja jelenlegi egyesületét és egy évre Olaszországba szerződik. Mint mondta, ez egy nagy kihívás a fiúnak, ezért támogatják a döntését. Megemlítette ugyanakkor azt is, hogy napi kapcsolatban maradnak az úszóval és a szakmai munka minden mozdulatát egyeztetik majd.

A hírek szerint azonban nem csak a fiatal magyart edzi majd Tusup, hanem Hosszú Katinka egyik riválisát, az olasz Ilaria Cusinatot is. A mindössze 20 éves lány a 2018-as Európa-bajnokságon két ezüstérmet szerzett a vegyesúszás versenyszámaiban. Nem mellékes, hogy a 200 méteres távon csak 8 századdal maradt le Katinkától.

A válásáról szóló interjúban Tusup azt mondta, sosem tartotta magát úszóedzőnek, sokkal inkább olyan specialistának, aki képes másokból kihozni a legjobb teljesítményt. Kíváncsian várhatjuk tehát, hogy sikerül-e neki Katinka ellenfeléből is kihoznia a maximumot.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most kiderül, Shane Tusup milyen edző. Én azért kicsit félek tőle, hogy mi van, ha tényleg ő volt az oka Katinka sikereinek. Mert ha a tényeknél maradunk, akkor Katinka már nem úszik világcsúcsot, nem szerez annyi VB-aranyat, mint előtte. Persze lehet más oka is, de jövőre olimpia és az az olasz ott van szorosan Katinkán...

Van ennek egy személyes bosszú íze, amitől ellenszenves.

Rióban 3 arany, Budapesten 4 arany, ezek még Tusup edzősége mellett.
Tusup nélkül két arany Kvangzsuban és semmi ezüst, semmi bronz.

A számok makacs dolgok.

Igen. Én is pont ezt gondolom. Ha Tusup jó edző, akkor éppen Katinkát veri meg az olasz kislány. Ez nem örvendetes és jobb lett volna elkerülni...

Akkor neked is, barátom:
Rio: 3 arany edző: Tusup
Budapest 4 arany edző: Tusup
Kvangdzsu 2 arany edző nem Tusup

Nem vagyok elájulva semmitől, de Tusup Katinka legyőzésével a mennybe megy.
Dave Saloval Katinka nem volt sehol, felfelé ívelő sikeresége Tusuphoz köthető. Tokioban az dől el, hogy Tusup vagy Katinka a siker gyárosa. Ha Tusup, akkor vakarhatjuk a fejünket, mert jó lett volna megtartani magyarnak. Ha Katinka, akkor meg semmi sem változik. Szóval nekünk döntetlen vagy vereség. Tusup számára élet vagy halál az edzői világban. Nekünk ebből semmi jó sincs.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés