Szent István erénye ma bűntény Magyarországon

2019. augusztus 15. 9:23
Magyar Békekör Egyesület
MTI-OS
Orbán Viktor kormánya a törvény erejével sújt le azokra, akik követik Szent István intelmeit.

Államalapításunk, és a magyar katolikus egyház egyik főünnepe, augusztus 20. közeledtével a Magyar Békekör tisztelettel adózik Szent István erkölcsi hagyatékának. Magyarországon ma bűnténynek számít ami Szent István erénye volt. Államalapító királyunk azt parancsolta fiának, Imre hercegnek »Hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak«.

Orbán Viktor kormánya a törvény erejével sújt le azokra, akik követik Szent István intelmeit, idegent fogadnak be, és segítenek a menedékjogi kérelmek benyújtásában. A kormány szócsövei idegenellenes hangulatkeltésükkel, a más vallásúakkal szembeni türelmetlenségükkel, rasszista megnyilatkozásaikkal alantas ösztönöket táplálnak. Intő példának tartjuk, ami El Pasóban történt: 22 mexikói rasszista indíttatású lemészárlását. A magyar nép történelmi tapasztalattal rendelkezik arról, hová vezet a gyűlöletszítás más népek ellen.

Lélekrombolás és kútmérgezés helyett a kormánynak tanulnia kellene Szent Istvántól: »Légy irgalmas minden erőszakot szenvedőhöz, őrizd szívedben mindig az isteni intést: Irgalmasságot akarok, nem áldozatot«. Tiltakozunk a tranzitzónák lágeresítése, gyermekek szögesdrót mögé koncentrálása ellen, elítéljük a szövetséget azokkal a szélsőséges politikai erőkkel, amelyek semmibe veszik az életet, és a legembertelenebb módszerektől sem riadnak vissza a menekültekkel szemben – áll a Békekör nyilatkozatában.

A Békekör felhívja a magyar nép figyelmét, hogy Orbán Viktor kormánya sem a menekültügy kezeléséből, sem a népvándorlás okainak kiküszöböléséből nem veszi ki a részét. A »magyar emberektől kapott megbízatására« hivatkozva elzárkózik miden emberséges és ésszerű megoldástól. Mi tagadjuk, hogy a magyar nép embertelenségre, gőgös, gyűlöletszító politika folytatására hatalmazta föl Orbán Viktor kormányát. Népünknek semmilyen érdeke nem fűződik az irracionális politizáláshoz. Országunknak és népünknek ahhoz fűződik érdeke, hogy befogadjuk a menekülteknek egy részét, megválogassuk, kit engedjünk be és kit ne.

Figyelembe vegyük saját munkaerő szükségleteinket, éljünk a menekültek között fellelhető szakmai ismeretek lehetőségével, hiszen a kivándorlás miatt égető szükségünk van orvosra, ápolóra, mérnökre, szakemberre, szerelőre, kisiparosra. A rasszista indíttatású elzárkózás visszaüt a magyar emberekre, pedig a kormány követhetné államalapítónk intelligens politikáját: »A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy méltán állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén.« A befogadás segít ugyan, de nem oldja meg a népvándorlás problémáját. A Békekör ezért kérte a kormányt, hogy hazánk kapcsolódjon be Szíria újjáépítésébe, ezzel is segítse elő 5 millió szír hazatelepülését. Elutasító választ kaptunk. Ez arra enged következtetni, hogy a kormány nem a megoldásban érdekelt, hanem belső hatalmi célra használja ki a migráns-kérdést.”

 

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdemes megnézni a nagy király egyéb intelmeit is. Rögtön a Katolikus hit megőrzéséről című fejezettel nyit, amely egyértelműen az említett vallás egyeduralmát hirdeti meg. Ezt követően pedig Az egyházi rend becsben tartásáról című rész következik. De megemlékezik arról is, hogy a Fiak kövessék az elődöket.

Vagyis erős hit, amelyet meg kell őrizni külső és belső ellenségeivel szemben is. A keresztény egyház támogatása és az ősök tisztelete az üzenete. Csupa olyasmi, amiért a "menekültek" nem lelkesednek egyöntetűen.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. augusztus 15. 11:50

HAMIS és SUNYI ÉRVELÉS a Magyar Békekör Egyesület részéről
hogy a migráció kapcsán Szent Istvánra hivatkozik.

Ilyet csak az tesz, aki
– vagy nem ismeri a (középkori) magyar történelmet,
– vagy saját érdekből meghamisít magyar történelmi tényeket.

Szent István "Intelmek"-jéről
Győrffy György (István király és műve, Gondolat, 1977) könyvében ezt írja:

"A középkorban azonban nemzetiségi kérdés még nem volt,
s így
AZ INTELMEK SZAVAI NEM ÉRTELMEZHETŐK KISEBBSÉGEKRE.

Itt inkább a középkori központok "nemzetköziségéből" származó előnyről van szó. A királyi udvart az emelte, ha külföldi királynő és kíséret mellett idegen testőrsége volt; az egyházi központoknak dísze volt egy-egy nagy tudású itáliai, francia, angol vagy német főpap, egy-egy külföldi szerzetescsoport. A gazdasági életet pedig fellendítették a külföldi kereskedők és kézművesek, de haszon származott a mezőgazdaságra is új agrártechnikát meghonosító telepesekből."

NAGYON FONTOS MÉG,
hogy:
"A vendégek (beköltözők), akik szabad elhatározásukból jöttek az országba, "szabad" státusba kerültek,
de
(MOST TESSÉK FIGYELNI!)
ez
NEM JELENTETT teljes mozgási (költözési) szabadságot.

Valamilyen úrhoz kellett csatlakozniok, s urukat ok nélkül nem hagyhatták el.
Ezt biztosítja István törvénye, amely arról intézkedik, hogy a vitéz (miles) és a vendég (hospes) ne hagyja el az őt felfogadó és eltartó urat (I. 23, 24. §).
Vonatkozik ez a kézművesekre és az agrárfoglalkozást űző beköltözőkre egyaránt."

Szóval,
– EZEK
a gyámolítandó idegenek NEM lehettek akármilyen jöttmentek, HANEM katonák, papok, tudósok, kereskedők, kézművesek, hasznos tudású agrár foglalkozásúak lehettek
– EZEK
a gyámolítandó idegenek KÖTELESEK voltak egy úrhoz csatlakozni, akit csak úgy nem hagyhattak ott, amikor gondoltak egyet.

Ezen két megszorító feltételt sunyi módon elhallgatja
a Magyar Békekör Egyesület – és mindazok,
akik korábban hozzá hasonlóan HAMIS ÉRTELMEZÉST próbáltak adni az "Intelmek"-nek.

Orbánék migrációs politikája a legésszerűbb és leghumánusabb Európában, de aki kákán is csomót keres, azzal nem lehet mit kezdeni. A sommás kijelentés szent István és Orbán migrációs politikájáról pedig történelmietlen marhaság.

Valószínűleg a fiatal Orbánra gondoltál,
aki az Országgyűlésben
ilyen arrogáns bekiabálásokkal sértette a keresztény képviselők hitét:
"Remélem, a Kereszténydemokraták tapsolnak. Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!"
https://www.parlament.hu/naplo..

Összefüggésében van értelme bármilyen idézetnek.
"A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy méltán állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén... Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti...naponta nagyobbítsd országodat, hogy koronádat az emberek nagyságosnak tartsák."
Sajnos, a migránsok akkora áradatával kell szembenéznünk:
ha egyszer engedünk, onnan visszaút - a migráns térfoglalók létszáma miatt! - NEM ELKÉPZELHETŐ.
Ha beengedjük őket, azzal saját halálos ítéletünket MI ÍRJUK ALÁ.
Ez pedig minden isteni-jézusi, de minden természeti törvénnyel ellenkezik!

"»Légy irgalmas minden erőszakot szenvedőhöz,..."
A cigánybűnözők áldozataihoz hogy kell irgalmasnak lenni?

Így kerek:-))))
Akkor a cikkíró szerint cselekedjünk az utolsó mondat szerint is?:-))))))))

Jó a humorod, de én azért hozzá tennék valamit.

Lehet, hogy István veled kezdené a szeletelést. Akkoriban még nem volt divat politikai korrektség. Egy-két kommentedet olvasva kérdés nélkül lerendeznének.

István király ugyanis nem volt demokrata, liberális pedig főleg nem volt. Azért tudta megalapozni ezt az országot. Szóval, gondold át, hogyan példálódzol vele.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés