Kis késéssel, de javítana a menekültügyön Merkel

2019. augusztus 14. 15:45
Új rendszerre van szükség az uniós menekültügyi szabályozásban a német kancellár szerint.

Új rendszerre van szükség az európai uniós menekültügyi szabályozásban, ezért helyes, hogy az Európai Bizottság megválasztott új vezetője foglalkozni kíván a témával – mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben. A német kormányfő Gitanas Nauseda litván államfővel folytatott megbeszélése után sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy vissza kell szorítani az illegális migrációt. Folytatni kell a tárgyalásokat az afrikai országokkal, elő kell mozdítani a békefolyamatot Líbiában és a politikai rendezést Szíriában, és továbbra is érvényesíteni kell az EU-Törökország menekültügyi megállapodást – közölte.

Ezek mind fontos lépések, és ha megtételük után mégis jönnének „migránsok vagy menekültek Németországba, akkor szükségünk van egy új mechanizmusra", amely azonban világossá teszi, hogy az ügy valamennyi tagországot érinti, „mindenkinek a felelőssége" – tette hozzá a politikus. Ezért „egyetértek Ursula von der Leyen új bizottsági elnökkel, aki azt mondja, hogy újra neki akar futni a kérdés rendezésének” – mondta Angela Merkel.

(MTI)

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért mindenkinek a felelőssége?
Csak a drága Mutti hívta őket, most igya a levét.

Továbbra is sumák.
„mindenkinek a felelőssége"
Nem mindenkinek a felelőssége. A felelősség azokat terheli, akik kiszipolyozták afrikár, és szipolyozzák jelenleg is. Továbbá akik háborút robbantottak ki önös érdekből. Végül azokat akik árkon-berken, életüket veszélyeztetve Európába csalják őket.
Merkel ez utóbbiak közé tartozik és ideje lenne, ha végleg eltűnne a politikai színtérről.

"Kis késéssel, de javítana a menekültügyön Merkel"

Könyörgöm, ne! Egy ujjal ne nyúljon hozzá! Csak rosszabb lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés