Karácsony: Nem ismerem a reptéri buszjáratot, mert nem járok vele

2019. augusztus 14. 10:59
Karácsony szerint Thürmer és Berki indulásával beteljesedett Tarlós István jóslata a minél több polgármester-jelöltről.

Áldatlan állapotok uralkodnak a fővárosban – jelentette ki Karácsony, a baloldal közös főpolgármester-jelöltje a kedd esti műsorban, aki szerint a BKV-nál kialakult klímaproblémák hátterében kormányutasítások állnak, amiből megállapítható, hogy Tarlós Budapestje nem szuverén, pedig szerinte erre lenne szükség.

Komoly problémaként említette meg, hogy a legtöbb BKV busz nem új gyártmány, hanem használt jármű. A főpolgármester-jelölt szerint ezt a helyzetet javítani kéne, „komfortosabb járatok kellenek”, ugyanis klímavédelmi okokból növelni kéne a tömegközlekedést választók számát, márpedig azért is, mert „Budapest klímája néhány év múlva olyan lesz, mint egy mediterrán városé volt néhány évvel ezelőtt”.

Karácsony Gergely kiemelte, hogy nyíltan ki fog tudni állni, – illetve ahogyan fogalmazott – „balhézni" fog tudni a kormány ellen. „Békében szeretném ugyanakkor vinni Budapestet, nem konfliktusban" – emelte ki Zugló polgármestere. Nem fél attól azonban, hogy október 14-én leállna a város. Karácsony Gergely szerint a BKV munkásszállóin található áldatlan állapotok helyzete nem a pénzhiányból fakad, hanem a munkaadó hibája.

A főpolgármester-jelölt arra a műsorvezetői kérésre, hogy Berki Krisztián – többek közt ingyenes tömegközlekedést ígérő – programjára reagáljon, úgy fogalmazott: „Tarlós István megígérte nekem, hogy a Fidesz mindent meg fog tenni, hogy minél több polgármesterjelölt legyen”. Karácsony szerint ebbe a sorba tartozik a Munkáspárt vezető politikusának, Thürmer Gyulának a bejelentkezése is. A baloldal közös jelöltje Gémesi György helyzetére is reagált, de kiemelte, hogy ő elsősorban Budapest főpolgármester-jelöltje.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"
Áldatlan állapotok uralkodnak a fővárosban – jelentette ki Karácsony, a baloldal közös főpolgármester-jelöltje a kedd esti műsorban, aki szerint a BKV-nál kialakult klímaproblémák hátterében kormányutasítások állnak, amiből megállapítható, hogy Tarlós Budapestje nem szuverén, pedig szerinte erre lenne szükség.
"

Ez egyre hülyébb. És hol van még az október?

"kiemelte, hogy ő elsősorban Budapest főpolgármester-jelöltje"

Nem Budapest jelöltje, hanem az MSZP-PM jelöltje és velük együtt fog bukni. Akkorát, mint viharban a ólajtó.

"A zuglói önkormányzat pénzügyi bizottságának Origo birtokába jutott jegyzőkönyvei drámai képet mutatnak Zugló pénzügyi helyzetéről. Az alkalmatlan polgármester, Karácsony Gergely vezetésével a kerület gyakorlatilag működésképtelen. A túlélést egy kétmilliárdos hitelkeret mellett az biztosítja, hogy semmit sem költenek fejlesztésre. Annyira tragikus a helyzet, hogy még a Gyurcsány Ferenc korábbi államtitkárából lett jelenlegi jegyző szerint is kész csoda, hogy a költségvetés még nem omlott össze."
https://www.origo.hu/itthon/20..

"Repülőjegy nélkül is felszállhatok ha kicsengetem a 900Ft-ot érte"

Ez azt jelenti, ha a 73-troli a Nyugatiból Keletibe szállít, akkor oda elég a MÁV jegy? Csak kérdezem.

Már a tavalyi, "én leszek a miniszterelnök" műsorát is alig lehetett kibírni. Minél hamarabb legyen már meg a választás, hogy ez a díszbalfasz eltűnjön már végre az életünkből. Talán mostanra minden posztra kipróbálta magát, hogy milyen érzés jelöltnek lenni.
Talán jövőre az USA elnöki székét még megpályázhatná. :)))

"Ez a "bekakilós fejű"" :DDDDDDDDDDDD

Hogy tudtad így meglátni benne a lényeget? Szétröhögtem magam. Ennyire találó hasonlatot még nem olvastam. :))))

Ehhez még hab a tortán, hogy hamarosan indul a következő nevelési év, ennek ellenére az önkormányzati fenntartású óvodákból közel 40 (!) óvónő hiányzik Zuglóban. Több óvoda a bezárás szélén, a helyzet pedig rövidesen még rosszabb lesz, a megmaradt óvónők ugyanis hamarosan lelécelnek, hiszen idegösszeroppanás nélkül hosszú távon nem lehet egyedül egy óvodai csoportot vinni.

Ez az ügy sokaknak föl sem tűnik, pedig egy politikai atombomba, különösen választások előtt: ha nem tudod városvezetőként a gyerekek óvodai nevelését biztosítani, akkor szülők, nagyszülők tömegei fognak nagyon morcosan nézni rád, és tudni fogják, hova ne húzzák be az x-et.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés