Karácsony: Nem ismerem a reptéri buszjáratot, mert nem járok vele

2019. augusztus 14. 10:59

Karácsony szerint Thürmer és Berki indulásával beteljesedett Tarlós István jóslata a minél több polgármester-jelöltről.

Áldatlan állapotok uralkodnak a fővárosban – jelentette ki Karácsony, a baloldal közös főpolgármester-jelöltje a kedd esti műsorban, aki szerint a BKV-nál kialakult klímaproblémák hátterében kormányutasítások állnak, amiből megállapítható, hogy Tarlós Budapestje nem szuverén, pedig szerinte erre lenne szükség.

Komoly problémaként említette meg, hogy a legtöbb BKV busz nem új gyártmány, hanem használt jármű. A főpolgármester-jelölt szerint ezt a helyzetet javítani kéne, „komfortosabb járatok kellenek”, ugyanis klímavédelmi okokból növelni kéne a tömegközlekedést választók számát, márpedig azért is, mert „Budapest klímája néhány év múlva olyan lesz, mint egy mediterrán városé volt néhány évvel ezelőtt”.

Karácsony Gergely kiemelte, hogy nyíltan ki fog tudni állni, – illetve ahogyan fogalmazott – „balhézni" fog tudni a kormány ellen. „Békében szeretném ugyanakkor vinni Budapestet, nem konfliktusban" – emelte ki Zugló polgármestere. Nem fél attól azonban, hogy október 14-én leállna a város. Karácsony Gergely szerint a BKV munkásszállóin található áldatlan állapotok helyzete nem a pénzhiányból fakad, hanem a munkaadó hibája.

A főpolgármester-jelölt arra a műsorvezetői kérésre, hogy Berki Krisztián – többek közt ingyenes tömegközlekedést ígérő – programjára reagáljon, úgy fogalmazott: „Tarlós István megígérte nekem, hogy a Fidesz mindent meg fog tenni, hogy minél több polgármesterjelölt legyen”. Karácsony szerint ebbe a sorba tartozik a Munkáspárt vezető politikusának, Thürmer Gyulának a bejelentkezése is. A baloldal közös jelöltje Gémesi György helyzetére is reagált, de kiemelte, hogy ő elsősorban Budapest főpolgármester-jelöltje.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/153303

Ajánljuk még a témában