Holland válogatott futó az egyik szigetes drogdíler

2019. augusztus 14. 8:58
Ifjúsági válogatott sportoló nem sportemberhez méltó tevékenységet űzött Budapesten.

„A népszerű magyarországi Sziget-fesztiválon letartóztatott két drogdíler egyike a közismert holland futó, Roelf B. Ezt az atlétikai szövetség több forrása is megerősítette” – számolt be a holland De Telegraaf a budapesti drogfogásos ügy legújabb fejleményéről.

Mint azt a Mandiner korábban megírta, tizenhét kiló kábítószert találtak a napokkal ezelőtt elfogott két holland férfi autójában, ezzel együtt összesen mintegy százmillió forint értékű kábítószert foglaltak le tőlük a fesztivál területén, valamint a gépjárműben – tájékoztatott honlapján kedd reggel a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Egy hete, a Sziget fesztivál kezdetén két huszonéves holland férfi sátrában és csomagmegőrző széfjében csaknem 2700 ecstasytablettát, 128 gramm  – előre porciózott – marihuánát, műanyag fiolákban 451 marihuánás cigarettát, valamint a drog adagolásához, terjesztéséhez használt tasakokat találtak és foglaltak le. A dílerek árlistát is készítettek – idézték fel a közleményben.

Mivel a rendőrök találtak egy slusszkulcsot is a csomagok között, és a hollandok nem árulták el, hogy hol van az autójuk, ezért végigjárták a fesztivált környező utcákat, hogy rábukkanjanak a járműre. Végül a III. kerületi Reményi Ede utcában megtalálták az autót, amelyből egyebek mellett csaknem négyezer ecstasytabletta és műanyag fiolában 15 kilónyi marihuánás cigaretta került elő.

A két holland férfinél így összesen húszezer adag kábítószer volt – olvasható a police.hu oldalon.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd Hollandia felszólal az érdekében, a magyar jogállamiság hiánya miatt...

Én szegény szigetelőket sajnálom. Most mitől lesznek boldogok?

Hollandiában sem árulhat akárki füvet, utcán, vagy fesztiválokon. Az ecstasy pedig ott is illegális drog, minden formában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés