Megdrágult az EP-menza, elégedetlenek a képviselők

2019. augusztus 13. 13:03

Az EP dolgozói mellett a képviselők is elégedetlenek az általuk antidemokratikusnak tartott áremelés miatt – állítja a Politico.

2019. augusztus 13. 13:03

A brüsszeli képviselők nyári vakációja alatt az Európai Parlament menzáján 25%-al, vagy akár még többel is megnőtt a menük ára. A korábban 2 eurós tálak immáron 2.50 euróba kerülnek, míg a levesek ára 80 centről 1 euróra emelkedtek. Az áremelkedés oka a belgiumi áfa növekedése volt, mely augusztus 5-én lépett életbe.

Önmagában a leves árának emelkedése is elég ahhoz, hogy elégedetlenek lehessünk” – állítja az egyik lengyel parlamenti képviselő.

Az árak ráadásul jelentősen elütnek a többi uniós intézményben tapasztalhatóktól. Példának okáért vegyük a salátabárt. Az Európai Bizottság épületének menzáján 100 gram saláta 82 centbe kerül, míg egy ugyanilyen súlyú tál az EP-ben már 1.30 euróba kerül.

Egy olyan időszakban, amikor a kamatláb zéró és negatív között mozog és várható infláció van több eurozóna országban is, egy 25%-os emelés egyszerűen csak nonszensz” – jelentette ki az EP egyik hivatalnoka.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bigbeeeee
2019. augusztus 14. 16:44
Azért ez mégiscsak rablás! 1 eurót elkérni egy embertől levesért, mikor össz-vissz ennyit keres: http://www.europarl.europa.eu/news/hu/faq/13/fizetes-es-nyugdij
balsors
2019. augusztus 14. 12:11
Nem ők erőltetik a mezőgazdasági támogatások megvonását? Helyette pedig az éhes száj importot szorgalmazzák.
puszika
2019. augusztus 14. 11:35
Elképzelem,ha Varjú Bányarém Dk-s elvtárs kijutott volna Brüsszelbe, kétadagos ételhordójával ott állna a nagy étkezde előtt és tiltakozna!! Mint volt itthon is. A családot meg otthon az éhhalál kerülgeti mert az ebéd nem érkezett meg időben!!
laszlo_pesti97
2019. augusztus 14. 11:25
Szegények, majd ha ráérek, megsajnálom őket. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik