Megdrágult az EP-menza, elégedetlenek a képviselők

2019. augusztus 13. 13:03
Az EP dolgozói mellett a képviselők is elégedetlenek az általuk antidemokratikusnak tartott áremelés miatt – állítja a Politico.

A brüsszeli képviselők nyári vakációja alatt az Európai Parlament menzáján 25%-al, vagy akár még többel is megnőtt a menük ára. A korábban 2 eurós tálak immáron 2.50 euróba kerülnek, míg a levesek ára 80 centről 1 euróra emelkedtek. Az áremelkedés oka a belgiumi áfa növekedése volt, mely augusztus 5-én lépett életbe.

Önmagában a leves árának emelkedése is elég ahhoz, hogy elégedetlenek lehessünk” – állítja az egyik lengyel parlamenti képviselő.

Az árak ráadásul jelentősen elütnek a többi uniós intézményben tapasztalhatóktól. Példának okáért vegyük a salátabárt. Az Európai Bizottság épületének menzáján 100 gram saláta 82 centbe kerül, míg egy ugyanilyen súlyú tál az EP-ben már 1.30 euróba kerül.

Egy olyan időszakban, amikor a kamatláb zéró és negatív között mozog és várható infláció van több eurozóna országban is, egy 25%-os emelés egyszerűen csak nonszensz” – jelentette ki az EP egyik hivatalnoka.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés