Orbán, Salvini, Trump – a siker titka

2019. augusztus 12. 8:20

Jeszenszky Zsolt
Magyar Nemzet
A nép körében vala­mifajta kollektív tudat ébredt fel, és elegük lett a színjátékból és a liberális elitből.

„Létezhettek, mondhattak bármit a különböző pártok, az elit érdekeivel összefüggő kérdésekben tökéletes konszenzus volt eddig: a multikulturalizmus jó, a bevándorlást támogatni kell, az idegen szép, a homoszexuális házasság és örökbefogadás teljesen normális stb., és aki ellentmond, az náci.

Ez volt a liberális kánon, amelynek a konzervatívok is egyre inkább megfelelni igyekeztek, s egymással versengve keresték a liberális véleményformálók kegyeit. (Amit persze sosem kaphattak meg igazán.) Amint valóban a konzervatív, hagyományos értékeket, a normalitást próbálta valaki képviselni, a liberális-progresszív szabadcsapatok azonnal megtámadták, verbálisan meglincselték.

Úgy tűnik, a nép, az emberek körében vala­mifajta kollektív tudat (vagy tudattalan) ébredt fel, és szép lassan elegük lett ebből az egészből. A színjátékból, a liberális elitből, amely előírja nekik, mit tehetnek és gondolhatnak, hogyan kell élniük, miközben a legkevésbé sem képviselték az érdekeiket, egyáltalán nem foglalkoztak a kormányzásra vonatkozó azon elvárással, hogy a tömegeknek minél jobb legyen.

Helyette a különböző vélt vagy valós kisebbségeknek keresték a kegyeit, és a pozitív diszkrimináció egyre erőteljesebb alkalmazásával éppen a többség ellenében tevékenykedtek, a többséget igyekeztek elhallgattatni.

Orbán Viktor és Donald Trump voltak azok, akik a többség hangját és segélykiáltásait elsőként meghallották. És őket követte ezen az úton Matteo Salvini is. Egyértelműen látszik, hogy Salvini minden megnyilvánulását, rendezvényét ugyanolyan lelkes tömegek kísérik, mint Trumpét vagy Orbánét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A liberálisok szintet léptek. Legújabb terepük a környezetvédelem, amelynek örve alatt a fehér, nyugati ember szaporodását kívánják radikálisan csökkenteni. Amint Jorg Randers norvég akadémikus (!!!), vagy Antoine Bueno francia gondolkodó (!!!) itt is szemlézett elképzelései is illusztrálják.

Természetesen a radikális születéscsökkenést kizárólag a "gazdag" nyugati társadalmakra értik, ahol a reprodukciós ráta 1.5 - 1.8 között van, ami az önfenntartáshoz szükséges 2 alatti. És mindezt igen álságosan a környezetvédelemre hivatkozva. Nem a fogyasztást óhajtják csökkenteni, hanem a fogyasztók számát.

A baloldal mindig is elvtelen volt. Általában arra épített, hogy mit nem akar, ez a könnyebb kínálat és ezzel szerezte meg a tömegek szimpátiáját. Lefelé nivellálva, tehát rombolva próbált egyenlőséget teremteni. Többször került hatalomra erőszakos úton, mint szabad választásokon. Bukott világrendjét most átcsomagolva, liberalizmusnak nevezve akarja újra éleszteni, és nem viseli, ha a társadalom észreveszi a párhuzamot.

Ha szereted az idegeneket, miért maradsz itt?
Egyszerű kérdés, egyszerű válasz, nem?

Lehet, h. a patkány erősen sértő, de az SZDSZ-es választási reklámben köztársasági elnökként szerepelni szintén erős volt.

Nem beszélve a többiről.

Tehát a norvég akadémikus és a francia gondolkodó elképzeléseiért is Orbán a hibás. Köszönjük a véleményt.

Gyengébbek kedvéért...

Fogyasztást csökkenteni a következőket jelenti:
- Nem kell kétévente lecserélni a mobilt, a laptopot, a kocsit, esetleg az öregecske feleséget.
- Elég egy családba egy autó.
- Nem kell a nagy üdítős világcégek műanyag palackos termékeit fogyasztani.
- Nem kell Kínából free shiping-gel rendelni mindent.
- Nem kell a "Vegyél újat, jobbat, szebbet!" varázsában élni.

Pontosan. Meg amelyiken a legújabb "frissítések" már nem futtathatók.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés