Büszkeség és balítélet

2019. augusztus 12. 10:07

Hompola Krisztina
Népszava
Ahol a hatalom közeli szennylap kikel a kerekesszékesek ellen, ott feljogosítva érzi magát a kalauz, hogy lerángassa a vonatról a mozgássérült utast.

„Fontos, hogy egy homofób kirohanásairól ismert képviselő harcot hirdet egy világcég ellen? Érdemes foglalkozni azzal, hogy egy szélsőjobboldali nézeteket valló irodalomtörténész havi félmilliós fizetésért befolyásolhatja az oktatást? Lényeges, ha az állami támogatásból élő portál szerzője a mozgássérültek „túlláthatóságát” hasonlatként emlegeti? Van jelentősége a központi idegenellenes direktívának? Figyelemreméltó, ha a kormánylap méltóságában sérti a klímaaktivistát?

A gondolat- és szólásszabadság korában az érvényes válasz a nem lenne. Ha nem következne mindebből, hogy ilyen helyen élünk. 

Olyan helyen, ahol a kormánypárti politikus nem kockáztat, ha nyíltan vállalja kirekesztő nézeteit, hiszen a három legfőbb közjogi méltóság egyike hasonló gondolatokat hangoztat. Így nem alaptalan a Pride résztvevőiért való aggódás és alig meglepő, ha szivárványos táskája miatt ér inzultus egy fiatal lányt a falunapon. 

Ahol az antiszemita, magát kánonbontónak tartó áltudós a magyar nyelv és irodalom kerettantervi bizottságban dolgozhat, ott hivatalos támogatást érezhet maga mögött a karizmatikus középiskolai tanár, aki évekkel ezelőtt a legfogékonyabb korszakában lévő diákjával így beszélgetett: – Ki a kedvenc költője? – Radnóti – Miért nem szeret maga inkább egy magyar költőt?!? 

Ahol a hatalom közeli szennylap kikel a kerekesszékesek ellen, ott feljogosítva érzi magát a kalauz, hogy lerángassa a vonatról a mozgássérült utast.

Ahol meg kell védeni munkahelyeinket és magunkat a bevándorlóktól, nem csoda, ha köcsögkínaizva és migránsozva vernek meg fesztiválozókat, miközben a biztonsági őr épp nem hallja a segélykiáltást. 
Ahol a magát konzervatívnak definiáló újság az Asperger szindrómával élő svéd aktivista hajfonatait gúnyolja, a főpublicista hol kis klímazombinak, hol hisztisnek nevezi őt, ott döntéshozók vitatják az éghajlatváltozás jelentőségét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tudja-e a szerző, hogy Magyarország világszerte az egyik legkedveltebb turista célpont, illetve az egyik legbiztonságosabb ország? De ha már, akkor játszunk...
- Csaoda-e, ha egy kontinensen a keresztény szitokszónak számít, akkor muszlim terroristák bátran gyilkolnak hívőket világszerte?
- Csoda-e, ha az LMBTQI közösségért szabadságharcot folytat egy magát haladónak tartó közösség, akkor a pedofilok is jelentkeznek a jogaikért?
- Meglepő-e, hogy a klímavédelem élharcosai a meg nem született csecsemőt tartják a jó csecsemőnek, persze csak a "gazdag" világban?
- Meglepő-e, hogy a befogadás és tolerancia bajnokai bárkit élve keresztre feszítenek, ha nem az ő elveiket vallja és hirdeti?

A helyesírási hibáért köszönöm a figyelmeztetést, abban igazad van. A kérdéseim minősítése pedig szíved joga.

Kezdek én is gyanakodni arra, hogy a Népszavát valami kormányközeli csoport pénzelheti. Ilyen türhő hazug szart lehozni még a Népszava esetében is ritka.

Bizony. A tolerancia olykor okozhat apró újdonságokat a kontinensen.

Nekem az tetszik igazán, hogy a feminista, vallásellenes, homofil liberálisok mindent megtesznek azért, hogy maszkulin, szekuláris és homofób tömegekkel árasszák el a kontinenst.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés