700 embert tartóztattak le Mississippiben

2019. augusztus 8. 16:10
Az Egyesült Államok bevándorlással foglalkozó végrehajtó szervezete 700 embert tartóztatott le egy rajtaütés-sorozat keretei közt Dél-Mississippiben.

A gondosan megtervezett akció több mezőgazdasági létesítményt célzott meg, ahol feltehetően több munkásnak sem volt törvényes tartózkodási dokumentuma. Több videó és fotó is bizonyítja az ICE embereinek buszokkal történő érkezését, hogy kihallgassák és letartóztassák az embereket. Az ICE hivatalos közleménye alapján körülbelül 680 főt állítottak elő. Donald Trump még júniusban jelentette be az ország szigorúbb bevándorlás-ellenes vállalásait, mely alapján már minden fő eltávolítható az Egyesült Államokból, akinek nincsenek törvényes dokumentumai. 

Mi történt a mezőgazdasági létesítményekben?

Közel 600 ICE-ügynök érkezett meg azokhoz a baromfi-feldolgozó létesítményekhez. A szervezet levezető elnöke, Matthew Albence azt nyilatkozta az Associated Press nevű hírügynökségnek, hogy „a rajtaütés a valaha volt legnagyobb munkahelyi ellenőrzés volt, ami az Egyesült Államok történetében megvalósult”. A gyanúsítottakat a Mississippi Nemzeti Gárda (MNG) repülőhangárjába szállították, hogy kihallgassák őket. Egy ICE-közlemény szerint azóta már többeket is szabadon engedtek. Az ICE nem adott ki információt a letartóztatottak nemzetiségéről, az azonban biztos, hogy a mexikói kormány segítő személyzetet küldött Mississippibe, hogy segítsék azokat, akik mexikói nemzetiségűek és esetleg érintettek.

Mik voltak a reakciók?

Jackson polgármestere, Chokwe Antar Lumumba a rajtaütés „embertelennek és hatástalannak” minősítette. Mike Hurst, a US Attorney mississipi déli kerületi irodájának vezetője szerint az ICE ügynökök csak parancsokat hajtottak végre. „Csak a törvényeinket kell követniük, avagy legálisan kell érkezniük, vagy sehogy” – jelentette ki egy sajtótájékoztatón.

 

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Chokwe Antar Lumumba"

Protestáns ír felmenő lehetnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés