Elengedték Kenderesi Tamást

2019. július 30. 12:16

Csütörtökön térhet haza Dél-Koreából Kenderesi Tamás úszó, akit szexuális zaklatással vádoltak meg – mondta Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya a Hvg.hu-nak.

A kapitány úgy tudja, Kenderesi pénzbüntetést kapott. Sós Csaba azt mondta, hogy nem látta azt a felvételt, amely alapján meggyanúsították a zaklatással Kenderesit - írta a hvg.hu. Az úszók szövetségi kapitánya hozzátette, hogy a döntés Kenderesi fegyelmijéről a szövetség elnökének hatásköre, „én a gyerekért aggódom”. Sós ugyanakkor kijelentette: „Ha vétkes volt, fegyelmi eljárás lesz ellene, az biztos.

A magyar úszót szexuális zaklatással gyanúsították, vasárnap egy szórakozóhelyről vitték el ittas állapotban, miután egy 18 éves lány kihívta a rendőröket Kenderesi állítólagos zaklatása után.

Kenderesi elismerte ugyan, hogy hozzáért a lányhoz, de tettét megbánta, bocsánatot is kért, a zaklatást viszont tagadta. Kenderesi helyzetét az is rontotta, hogy nem volt nála semmilyen igazolvány, se akkreditációs kártya. Ez is közrejátszott abban, hogy a hatóságok úgy döntöttek: a vizsgálat ideje alatt, vagyis tíz napig nem hagyhatja el az országot. 

A rendőrség hétfőn vádemelési javaslattal fordult az ügyészséghez. A rendőrségnek Kenderesi jelezte: hajlandó kifizetni és letétbe helyezni a becsült bírságnak megfelelő összeget, csak engedjék haza. (Egyelőre nem egyértelmű, hogy emiatt engedték haza, mert ezt kifizette.)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/152470

Ajánljuk még a témában