Ne a csülökpörköltet védjük meg, hanem a bolygót!

2019. július 23. 11:45

Cseh Katalin
Facebook

Különösen fájó volt olvasni Gajdics Ottó mai írását a Magyar Nemzetben.

„Stéphane Bijoux, député européen Réunion szigetéről származó kollegám az Európai Parlamentben. Réunion Franciaország tengeren túli megyéje, az Indiai-óceánban Madagaszkártól keletre található. Réunion szigetén sajnos már most fájó valóság a klímaváltozás. Stéphane elmondta, hogy a lakók rettegnek a folyamatosan emelkedő tengerszint miatt, idén télen az Afrika partjai melletti szigeten havazás is várható.

A Stéphane-nel való beszélgetés után különösen fájó volt olvasni Gajdics Ottó mai írását a Magyar Nemzetben. A Fidesz-közeli megmondóember ugyanis álliberális verőembereknek, agresszív átnevelőbrigádnak bélyegezte mindazokat az aktivistákat, akik a klímaváltozás elleni küzdelem érdekében a környezettudatosabb életmód, az egyéni felelősség vállalása mellett szólalnak fel. Gajdics szavait idézve: »a józan eszüket őrzőknek ki kell mondani egyszer és mindenkorra: el a kezekkel a csülökpörkölttől!«

Ez már tényleg az a helyzet, ahol nem tudom, hogy sírjak-e, vagy nevessek. Lássuk végre be: a klímaváltozás nem egy politikai szlogen, nem egy távoli fenyegetés, hanem a létező legnagyobb feladat, amellyel szemben bolygónk túlélése érdekében azonnal cselekednünk kell. Nekünk, döntéshozóknak kötelességünk felelősen fellépni, hiszen tényleg az utolsó órákban vagyunk. Ha most nem teszünk semmit, a jövőnket áldozzuk fel buta, rövid távú politikai célok kergetése érdekében. És igen, nem csak a politikusok vállán nyugszik óriási felelősség, hanem minden egyes állampolgárnak lépéseket kell tennie környezetünk megmentése érdekében. Ne a csülökpörköltet védjük meg, hanem a bolygót!”

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/152038